Redacție October 10, 2019

 

Printr-o sentinţă definitivă, Curtea de Apel Timişoara a decis că un medic şcolar a fost angajat de Primăria Timişoara ilegal şi a primit salariu necuvenit în valoare de 127.000 de lei. Angajarea medicului a fost asumată în permanenţă de şefa Serviciului Resurse Umane din primărie. După pronunţarea sentinţei, primarul Nicolae Robu a sancţionat-o pe subordonata sa cu o „muştruluială”.

 

O anchetă jurnalistică realizată de Renaşterea Bănăţeană, care arăta că Primăria Timişoara a angajat pe postul de medic şcolar un medic de origine arabă fără ca acesta să aibă rezidenţiatul în medicină de familie, conform cerinţelor, a fost confirmată de Curtea de Conturi şi de instanţa de judecată.

Practic, în urma unui controlului efectuat de Curtea de Conturi, s-a confirmat că Primăria Timişoara l-a angajat pe Abdul Kareem Abid Atya, absolvent al unei facultăţi private din Arad şi rezident în radiologie, pe postul de medic şcolar, fără ca acesta să fie specializat în medicină de familie aşa cum prevede legea.

 

Încă de la debutul scandalului, primarul Nicolae Robu a spus că şefa Serviciului Resurse Umane din Primăria Timişoara, Rodica Aurelian, îşi asumă ferm legalitatea angajării medicului arab. Pe baza asumării Rodicăi Aurelian, Primăria Timişoara a contestat în instanţă constatările Curţii de Conturi. Atât în primă instanţă, cât şi în apel, la Curtea de Apel Timişoara, Primăria Timişoara a pierdut procesul, judecătorii constatând angajarea ilegală a medicului Abdul Kareem Abid Atya pe postul de medic şcolar. Prejudiciul, sub forma salariilor încasate de medic ilegal, se ridică la peste 120.000 de lei şi trebuie recuperat.

 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că prejudiciul trebuie recuperat de la medic, dar acesta nici măcar nu poate fi dat afară fiind într-un concediu prelungit.

Citește și:  58 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, 1.309 la nivel național, 24.108 teste efectuate în ultimele 24 de ore

 

„După bunul simţ, eu am spus de la început că normal ar fi fost să se aplice aceleaşi cerinţe (n.r. pentru medicul şcolar) ca şi pentru medicul de familie. Ea (n.r. şefa Serviciului Resurse Umane) spunea că el nu are de făcut ce face un medic de familie. Persoana a fost chemată la dispoziţia mea pentru a i se pune în vedere să plece. Este mereu în concediu în ultima vreme şi va trebui să ajungem în instanţă pentru a putea scăpa de el, pentru că nu poţi să-i desfaci contractul de muncă în timp ce este în concediu. Mergem în instanţă şi îi cerem să dea înapoi banii pe care i-a primit”, a declarat primarul Nicolae Robu.

 

Mai multe detalii pe Adevarul.ro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*