Redacție September 6, 2021

 

 

Noul ansamblu de clădiri de la Spitalul „Victor Babeș” a ajuns la un stadiu de realizare de 20%.

 

Unul dintre cele mai importante proiecte în domeniul Sănătății derulat în acest an de Primăria Timișoara a ajuns la un stadiu de realizare de 20%. Este vorba de construcția unui nou ansamblu de clădiri la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”.

Municipalitatea a alocat, în acest an, 45,2 milioane de lei pentru investiții în Sănătate, iar unul dintre obiectivele de investiții se află la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”. Acesta presupune construirea unui nou ansamblu, format din trei clădiri, de extindere centru de recuperare medicală respiratorie. Lucrările în teren au fost începute anul trecut în luna decembrie.

Până în prezent au fost demolate mai multe corpuri de clădire: fânărie, grajd de animale, construcții anexă-depozit de carburanți, garaj, morgă și au fost realizate noi lucrări de construcții. Corpul care există rămâne la nivel de parter, Corp A va avea un etaj și un etaj retras, iar Corpul B va fi tot la nivel de parter. Se face astfel extinderea centrului de recuperare medicală respiratorie a Spitalului de Boli Infecțioase prin realizarea a două corpuri principale (A și B) articulate prin corpuri de legătură între ele și cu construcția existentă.

 

„Spitalul Victor Babeș a fost întotdeauna considerat un fel de Cenușăreasă a rețelei spitalicești din Timișoara. În ultimii doi ani am realizat cu toții ce important este să avem o rețea sanitară modernă, capabilă să facă față tuturor provocărilor. De aceea, am alocat sume importante de bani în acest an pentru investiții în domeniul sănătății și vom continua aceste investiții și în anii care urmează. În paralel, lucrăm și la cel mai important proiect în acest domeniu de decenii încoace, construcția unui nou campus medical, la periferia Timișoarei, prin PNRR”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

 

Citește și:  58 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, 1.225 la nivel național, 23.451 teste efectuate în ultimele 24 de ore

În cadrul noului ansamblu de la Spitalul Dr. Victor Babeș se vor construi 13 de saloane, 2 saloane de studii clinice, 5 cabinete medicale, sală de conferințe cu o capacitate de 50 de persoane, sală de curs pentru 70 de persoane, săli de kinetoterapie, aerosoli, salină, saună, spații cu destinații speciale.

Valoarea totală a investiției este de 37 milioane lei (37.555.173 lei), inclusiv TVA, iar durata de realizare este de 24 luni.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*