Redacție September 7, 2021

 

 

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) a început săptămâna aceasta înscrierea pentru sesiunea de toamnă a admiterii. Sunt disponibile 165 de locuri finanţate de la buget pentru studiile de licenţă şi aproximativ 800 de locuri pentru studiile de masterat. Pe lângă acestea este disponibil și un număr semnificativ de locuri cu taxă pentru cele două cicluri de studii.

 

În cadrul celor 11 facultăţi componente, numărul studenţilor înmatriculaţi la UVT după prima sesiune este similar cu cel din anul 2020.

 

„După o etapă de admitere de vară reuşită pentru cele 11 facultăţi ale UVT, deschidem astăzi sesiunea admiterii de toamnă, care înseamnă o şansă suplimentară pentru aspiranţii la studiile universitare. Oferim un număr semnificativ de locuri finanţate de la buget pentru programele de studii de masterat, deschise atât celor care vin imediat după absolvirea studiilor de licenţă, dar şi celor care îşi doresc completarea studiilor de licenţă realizate cu mai mult timp în urmă, pe care îi încurajăm să descopere programe foarte ofertante, destinate pregătirii pentru meseriile viitorului, cu o valoarea adăugată mare, pe măsura acestui nivel ambiţios”, a afirmat rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis AGERPRES.

 

 

De precizat că UVT alocă şi în acest an locuri speciale pentru candidaţii din mediul rural, celor de etnie romă, dar şi pentru candidaţii proveniţi din centre de plasament. Instituția oferă și un număr important de burse din venituri proprii, dar şi scutiri de taxe de şcolarizare sau de cazare pentru toţi tinerii care doresc să studieze, dar au dificultăţi materiale.

 

Citește și:  355 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*