Redacție August 6, 2021

 

În urma controalelor desfășurate ieri, 5 august, de inspectorii DSVSA Timiș cu privire la evitarea apariției toxiinfecților alimentare în perioadele cu temperaturi ridicate, au fost verificate un supermarket și un numar de cinci restaurante, două unități tip fast food, o pizzerie și o patiserie.

 

Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 90.000 lei și un avertisment. Totodată, au aplicat și o sancțiune complementară unui restaurant, fiindu-i suspendată activitatea pe o perioada de 60 de zile pentru nerespectarea condițiilor de igiena conform prevederilor legale si condițiilor de depozitare a produselor alimentare. Aproximativ 39 kg de produse au fost confiscate.

 

Inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguraţa Alimentelor Timiș au transmis că vor continua să verifice în special următoarele:

 

– condițiile de recepționare, manipulare, depozitare și procesare a produselor de origine animală în unități care se adresează unui număr mare de consumatori (cantine, restaurante, catering, tabere pentru copii);

– asigurarea temperaturilor adecvate pentru menţinerea lanţului frigorific în timpul producției, depozitării, transportului  și expunerii la comercializare;

– măsurile privind reținerea oficială, denaturarea şi distrugerea produselor de origine animală alterate sau depreciate pe timpul transportului, distribuţiei, depozitării sau comercializării;

– interzicerea comercializării şi punerii în consum a cărnurilor care nu sunt inspectate, ştampilate şi certificate sanitar veterinar.

 

Citește și:  Şase spitale din judeţul Timiș vor primi aparatură medicală prin schema de minimis

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*