V.V. September 26, 2021

 

Cum altfel ar putea fi caracterizată victoria lui Florin Cîțu în lupta pentru șefia PNL? O victorie à la Pirus, obținută cu un cost atât de mare încât echivalează cu o înfrângere.

O victorie în urma căreia PNL-ul va ajunge aproape de dispariție. Dispus unui acord cu PSD dacă Cîțu vrea să guverneze minoritar. La mâna social-democraților. Și conform ultimelor declarații, premierul asta urmărește, o înțelegere, pe sub masă, cu PSD. Doar așa Cîțu ar evita moțiunea de cenzură și posibilitatea de a fi demis. Iar Iohannis va fi salvat de o rușine colosală. Momentan.
Alfel, premierul nu ar fi arătat aroganța asta față de USR, aceea de a propune condiții de negociere și mai drastice: tocmeala din nou a ministerelor alocate USR-ului și clauza fără Drulă din nou la Transporturi.

În aceste noi condiții, rezultate în urma congresului de sâmbătă, partidele își fac planurile pentru un rezultat cât mai favorabil pentru interesul propriu. USR-ul se gândește că îi va fi mai bine în opoziție, PSD-ul va aștepta momentul oportun să atace, iar Guvernul Cîțu, minoritar, se va chinui să supraviețuiască.

 

Atât Cîțu, cât și Orban au luptat împotriva PNL-ului, dar și împotriva României. Acum partidul e în cădere liberă și nu-l văd capabil pe Cîțu să îl salveze. Și nici această guvernare nu o văd în stare să ne ducă cu bine la liman.

Un partid și o țară puse pe butuci. De-acum încolo totul este posibil, chiar și suspendarea președintelui.

 

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

***


Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor. Susține și tu jurnalismul independent:

Citește și:  Funcția popească va bate și gradul polițienesc, în Banat?

Patreon:

 

 

 

 

PayPal:

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*