V.V. August 30, 2022

 

Timișorenii care vor să ajute copiii din medii defavorizate să meargă la școală sunt invitați să doneze cărți – noi sau second-hand, dar în stare bună, pentru clasa 0 și până la liceu – sau rechizite noi, la Shopping City Timișoara, într-un spațiu special amenajat, în perioada 30 august – 21 septembrie.

 

Peste 44% dintre tinerii de 15 ani din România nu înțeleg textele citite. Una dintre cauze este lipsa accesului la cărți și rechizite, conform celor mai recente statistici citate de World Vision România. În același timp, în România nu există nicio bibliotecă în 4 din 10 școli de la sat, respectiv în 6 din 10 comune. Mai mult, cărțile de care dispun majoritatea școlilor de la sate sunt foarte vechi și uzate.

 

Campania de strângere de cărți și rechizite noi a fost lansată de Shopping City Timișoara și World Vision România și este deja la a doua ediție.

Inițiativa se desfășoară la nivel național și are ca obiectiv să ajute peste 10.000 de copii și 500 de profesori în acest an. La prima ediție, anul trecut, proiectul a venit în sprijinul a 24 de școli din 18 județe, ajungând la un număr de 7.768 de copii beneficiari.

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*