Un murit Mario Vargas Llosa

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa a încetat din viața la vârsta de 89 de ani la Lima. Llosa a fost unul dintre exponenții valului sud-american din anii 60 – 70, alături de Gabriel Garcia Marquez, Julio Cortázar și Carlos Fuentes.
Laureatul peruan al Premiului Nobel pentru Literatură, marcând sfârşitul unei epoci: cea a generaţiei de aur a literaturii latino-americane, din care el a fost ultimul mare reprezentant, scrie news.ro.
„Cu profundă tristețe vă anunțăm că tatăl nostru, Mario Vargas Llosa, a decedat astăzi la Lima, înconjurat de familie sa și în pace”, anunțat fiul său cel mare, Alvaro, într-un mesaj postat pe X, și de fratele său Gonzalo și sora Morgana.
Președintele chinez Xi Jinping pentru protecția „nu duce nicăieri” și că un război comercial nu va avea „niciun câștigător”, a anunțat, luni, presă de stat, citată de AFP.
O delegație a Congresului SUA vine la București pentru întâlniri cu Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu. Programul vizitei și cine sunt congresmenii
O delegație a Congresului Statelor Unite va ajunge în România pentru discuții cu președintele interimar al României, Ilie Bolojan, și cu premierul Marcel Ciolacu, în contextul apropierii alegerilor prezidențiale și după blocarea SUA a ridicării vizelor pentru români, în declarația duminică, 13 aprilie, surse politice pentru Libertatea.
Resetarea lumii: cât de inteligenți va mai fi nevoie să fim în anii ce vin?
Se spune de un timp că lumea va fi a proștilor cu telefoane deștepte. Și cumva, pentru că jocul de cuvinte sună bine, multă lume sa proptit în această idee și refuză să ia în calcul și să facă aproape banal că viitorul s-ar putea să nu fie, de fapt, chiar atât de nefericit. Dar varianta asta optimistă presupune și deschiderea noastră către schimbare. Inclusiv către schimbarea modului în care nu practicăm actualele meserii. Căci toate datele arată că, treptat, totul se va schimba.
Dragoş Damian, Terapia Cluj: Bigster, cozi, zero inflaţie, zero creştere TVA, leule fă-te puternic!, criminalitate fiscală ad libitum, să nu părăm la Casa Albă, ce mai e nou în HR, Drill Sebi, Drill! şi consilierul onorific. Top 10 chestii mici din economie pe care poate nu le-ați observat în T1
De ce plătim prețuri așa de mari la facturi dacă România se pregătește să conducă Europa la exportul de gaze VIDEO
Datoria odioasă vs. datoria salubră: Unde s-au dus cei 208,3 miliarde de euro din datoria publică?
Tariful pe soare
Președintele Academiei Române: România este înconjurată de țări care știu că „sacrificiul trebuie să mărgă până la ultimul om. Nu câștigă nimic”
Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop, a declarat sâmbătă seară că România este înconjurată de țări care sunt „lipsite de simțul realității istorice” și care caută că „sacrificiul trebuie să meargă până la ultimul om”. Declarații au fost făcute în cadrul unui eveniment desfășurat la Cluj-Napoca, intitulat „Reziliența psihologică și istorică a românilor”, dedicat reflectării asupra forței interioare și identității naționale.