Astăzi va fi mult mai cald decât ieri. Temperatura maximă va fi de 25°C, așa că puteți să deschideți ferestrele ca să se mai încălzească în casă. Cu toate că cerul va fi parțial înnorat, probabil nu va ploua. Vântul va bate din S-SE cu 15-25 km/oră.
Calitatea aerului este acum aproape de media anuală dar mașinile încă dorm.
Enel anuntă că astăzi între orele 9-17 se va opri distribuția energiei electrice pe Calea Bogdanestilor(p),Casian Munteanu, Trifoiului, Zanoaga, Adam Muller Guttenbrunn, Alexandru Nicolai Nekrasov, Aurel Cosma (p), Colonel Enescu (p)
Colterm anunță că între orele 9-15 se va întrerupe furnizarea apei calde și a încălzirii pe strazile 16 Decembrie 1989, Brașov, Caraiman, Gen. H. Berthelot, Gh. Doja, Plevna, Remus, T. Vladimirescu, iar între orele 8-20 căldura și apa caldă vor fiîntrerupte pe străzile străzile: Bv. Eroilor de la Tisa, P-ța Petofi, 1 Decembrie 90, FC Ripensia, Cluj, Diana, Retezat, Vîlcea, A. Saligny, Craiova, Martir C. Lungu, Tineretului, Constanța, Feleacul, Surorile Martir Caceu, Cristalului, Oglinzilor, Sudului, Uranus, Mareșal C-tin Prezan, Aleea Icar, Aștrilor, Azurului, Orion, Sirius, Arenei, Martir E. Nagy, Martir V. Balmuș, Martir A. Istvan, Farului, 1 Decembrie, Arieș, C. Martirilor, Cozia, Cringului, D. Coressi, L. Rebreanu, Memorandului, Severin.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9130/Euro, 5.0434/USD, 4.9896/CHF și 5.6081/GBP.
Ieri găsesc la un moment dat o știre din acelea pe care ni le servește Google pe telefon în timp ce stăm la toaletă, că un institut românesc ar fi inventat un medicament minunat care face ca în două săptămâni să scadă tensiunea, vindecă tot ce este de vindecat, arterele, inima, curăță colesterolul și în scurt timp ești ca nou. Doar că, scria acolo, farmaciștii organizați într-un fel de mafie nu vor să vândă medicamentul ăsta în farmacii la prețul de producție de 500 de lei, plus un adaos onest de 10%, ci vor să-l vândă doar în străinătate, la prețul de peste 10000 o cutie.
Articolul era foarte credibil, așa împănat cu nume de tot felul de doctori, miniștri și farmaciști.
Caut pe Google după numele preparatului, după numele medicilor și ale miniștrilor. Și aflu că tot articolul este o făcătură iar preparatul acela este un supliment alimentar extrem de scump.
Ceea ce vreau să vă spun este că trebuie să aveți mare grijă la știri, vă mint unii de nu vă vedeți, sau începeți să vedeți că albul este negru și negrul alb. Și uneori vă mai iau și banii pe tot felul de rahaturi.
COMENTARIU Marius Oprea / De ce-am ajuns să ne bage Gabonul pumnul în gură, la ONU
Un exemplu a ceea ce am scris mai sus este acest articol.
Marius Oprea este un tip fain, de aceea îi prezint uneori articolele în această revistă a presei. Dar mare atenție, Marius Oprea nu este doar un istoric, este un istoric propagandist în care nu se poate avea întotdeauna încredere.
Un exemplu este în acest articol: “tovarășul XI, un Mao renăscut al Chinei, nu uită și nu iartă: a pus Gabonul să taie microfonul României, așa cum România l-a uitat la aeroport când era vicepremier și venise în vizită oficială, iar guvernul Boc tocmai căzuse. Atunci un director din Ministerul de Externe, care l-a plimbat prin Muzeul Satului…”
Doar că nu a fost “Tovarășul XI” din China, ci Shinto Abe din Japonia, și nu căzuse Guvernul Boc, ci guvernul Tudose. Chinezi, japonezi, nu mai contează, important este să executăm ordinele și să arătăm cu orice ocazie că poporul chinez ne este dușman, așa că nu mai cumpărați telefoane chinezești și centrale nucleare de la cei care ne vor răul, ci iPhone și autostrăzi făcute de Bechtel de la aliați.
COMENTARIU Lelia Munteanu: Ayatollahii. Viaţa ca un Oraş Străin
Poți închide porțile orașului, spun persanii, dar nu și gura oamenilor.
Perspectivele imperiale ale Uniunii Europene
Este evident pentru noi toți că nu parcurgem cea mai fastă perioadă din istoria Uniunii Europene. Tendințele național-suveraniste care au devenit destul de vizibile în țări precum Ungaria, Polonia și, mai nou, Italia dau fiori Bruxelles-ului, oricât de liniștitoare sau de amenințătoare ar fi mesajele venite dinspre birocrații subordonați Ursulei von der Leyen. Tocmai această pendulare între tonul calm și cel foarte nervos este cea mai convingătoare dovadă a faptului că guvernanții Uniunii Europene…
Există două personalități locale care mi-ar plăcea să scrie în Info Timișoara. Unul este prietenul Dinu Barbu care ne împărtășește săptămânal pe Facebook tot felul de lucruri interesante despre istoria recentă sau mai puțin recentă a Timișoarei, și nu numai. Cred că în loc de a risipi pe Facebook acea imensă bogăție de informații, acestora le-ar sta mult mai bine aici.
Iar celălalt este Cristian Clipa, autorul articolului de mai sus.
Din păcate suntem încă atât de mici încât nu pot decât să visez la așa ceva, dar poate odată și odată o să-mi văd visul devenind realitate.
Salman Rushdie și-a pierdut vederea la un ochi și nu-și mai poate folosi o mână după atacul din vară
Scriitorul Salman Rushdie și-a pierdut vederea la un ochi și nu-și mai poate folosi una dintre mâini, ca urmare a atacului suferit în timp ce se pregătea să susțină o prelegere în statul american New […]
Mii de persoane, între care numeroase cadre didactice şi studenţi, au manifestat duminică la Budapesta pentru a protesta împotriva politicii guvernului condus de premierul Viktor Orban.
Aparent nu este nimic deosebit în această știre, este ceva normal ca într-o țară civilizată oamenii să nu fie de aceeași părere iar unii dintre ei să protesteze când nu le place ceva. Interesant este că toate ziarele românești au prezentat acest protest ca pe ceva extraordinar, în timp ce protestele care au avut loc sâmbătă în Germania, de o amploare mult mai mare, nu au fost prezentate decât sporadic, ba mai mult motivul real al acestora, tot scăderea nivelului de trai, a fost prezentat în multe ziare ca fiind fie o manifestație a verzilor care doresc mai puține centrale nucleare, adică mai puțină căldură și curent, fie o manifestație a iranienilor împotriva regimului din acea țară.
O familie de patru persoane din Michigan, SUA, a dispărut fără urme de mai multe zile, după ce tatăl a sunat la poliție spunând că are informații noi despre atacurile teroriste din 11 septembrie, relatează NBC News.
Plan roșu de intervenție declanșat la o biserică din Timișoara din cauza unui miros înțepător
Autoritățile au declanșat duminică seara Planul Roșu de intervenție la Timișoara. Alerta s-a dat într-o biserică, după ce credincioșii au simțit un miros puternic și înțepător care provoca tuse. 80 de oameni care participau la slujbă au fost evacuați de urgență.
Probabil era mirosul înțepător și înnecăcios de sulf despre care se spune că rămâne după ce anumite personaje mitologice trec printr-un anumit loc.
Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Șoigu, a discutat duminică cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în cadrul celei de-a doua convorbiri telefonice în trei zile, a anunțat Ministerul Apărării într-un comunicat, citat de Reuters.
Aradul a fost gazda celei de a doua ediții a conferinței „Provocarea interculturalității în școlile arădene” organizată de Filiala Arad a Casei Româno-Chineze, cu sprijinul Primăriei Arad, a Centrului Cultural Municipal Arad și Inspectoratului Școlar Județean. Evenimentul s-a bucurat de participarea Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, prin Zhao Lei, consilier în cadrul Ambasadei, a directorului Casei Româno Chineze, Ecaterina Vanea și a lui Tiberiu Halița, sinologist. De asemenea…
Cred că este o idee foarte bună.
Eu aș comasa toate școlile care predau în limbi străine într-una singură, mare, și pe lângă clasele de germană, franceză și engleză aș face și o clasă de chineză. În fond cumpărăm din China aproape tot ce avem nevoie, așa că nu ar strica și niște oameni pregătiți să vorbească pe limba lor.
Joe Biden ar fi aţipit în timpul unui interviu
Joe Biden a făcut o pauză lungă, uitându-se cu ochii la podea, în timp ce era întrebat dacă va mai candida la alegerile din 2024.
CircumEuropa, inițiat de Cristian Iliea, va fi prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei. Expediția va începe la Timișoara, pe Bega, în aprilie 2023, de pe Bega. Urmează cinci râuri, patru mări, un ocean și cinci strâmtori, cu o ambarcațiune. CircumEuropa vrea să fie un ambasador al Timișoarei-Capitală Culturală Europeană, dar are și darul să conștientizeze că râul Bega poate fi o poartă importantă spre orice loc din Europa. Echipajul CircumEuropa are în acest…
Mai mulţi români care au vizitat Târgul de Carte de la Frankfurt, eveniment care a debutat în 19 octombrie şi la care România participă cu un stand organizat de Ministerul Culturii, remarcă, pe internet, „discreţia” de care dă dovadă România în amenajarea acestui stand.
Rusia ia în considerare continuarea cooperării pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) până în 2028, în pofida tensiunilor foarte puternice existente cu Occidentul din cauza invaziei Ucrainei, transmite duminică agenția DPA, preluată de Agerpres.
De fapt, rușii nu au spus niciodată că vor abandoona Stația Spațială Internațională, în fond este și a lor, exact cum e și a americanilor. Asta a spus propaganda. Ceea ce a spus Dmitri Rogozin a fost că în condițiile în care rușilor le sunt impuse tot felul de sancțiuni colaborarea în acest domeniu ar avea de suferit, iar acest lucru ar duce la disfuncționalități ale ISS. Deci, nu a fost Mercedes ci bicicletă, nu s-a dar ci s-a furat.
Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost reținut duminică de procurorii DNA Timişoara, fiind prins luând şpagă 10.000 de lei şi faloase necuvenite în valoare de 5.000 de lei. S-a întâmplat la o partidă de vânătoare în zona Ineu, judeţul Arad. Potrivit procurorilor… The post Şef din CNAIR prins în flagrant de DNA Timişoara luând şpagă la o partidă de vânătoare în judeţul Arad/Update. Reacţia CNAIR…
Insider: Vine Marea Apocalipsă a Îmbătrânirii și va duce la haos global
Cercetătorii prezic faptul că populația lumii va intra în declin în următorii 40 de ani din cauza scăderii natalității, ceea ce va duce la o lipsă masivă a forței de muncă, după cum se arată într-o analiză a Business Insider. Scăderea populației ar putea ajuta la combaterea crizei climatice, dar într-un final populația tot mai îmbătrânită va distruge economia globală.
Să nu intrăm în panică.
Îmbătrânirea populației este compensată de progresul tehnic, într-o tot mai mare proporție locul oamenilor este și va fi luat în fabrici de către mașini, așa că pericolul să asistăm la o lipsă gravă a fortei de muncă nu este chiar atât de apropiat. Pe de altă parte declinul populației va duce și la un declin al consumului, așa că poate nici fabricile nu vor mai fi nevoite să producă atât de mult. Toată problema este că va fi necesară o reorganizare a distribuției veniturilor, în așa fel încât oamenii disponibilizați să nu moară de foame.
Un spital început în anii ’90 așteaptă, la 30 de ani distanță, bani să fie terminat. A fost pasat în acte de la o instituție la alta și la final nimeni nu a fost în stare să termine clădirea. La marginea Timișoarei, un imobil mastodont, părăsit, ar fi trebuit să devină spital municipal, iar ulterior institut oncologic. Nu este nici una, nici alta, iar pacienții ajung în aceleași spitale vechi, în care spun că nu se mai simt în siguranță. România este țara în care, după Revoluție, statul a reușit…
La un moment dat nimeni nu știa ce s-a întâmplat cu termopanele necesare acolo, unii spuneau că au fost livrate și sunt închise undeva, în spatele unor uși zidite, alții spuneau că nici măcar nu au fost fabricate, ci doar facturate. O mulțime de termopane. Sunt curios dacă cineva poate să ne spună care este situația în această privință.
Dr. Alexandru Coman, epidemiolog de spital la Institutul Inimii Cluj – Napoca şi vicepreşedintele Asociaţiei pentru Prevenţia şi Controlul Infecţiilor, a declarat într-un interviu pentru News.ro că în momentul de…
Boris Johnson s-a retras din competiția pentru a deveni viitorul prim-ministru al Marii Britanii, chiar dacă a avut sprijinul unui număr suficient de parlamentari pentru a putea intra în cursă. Consideră că ar…
Prima eclipsă de Soare vizibilă din România, după șapte ani. Ce mituri demontează NASA
După șapte ani și jumătate, Luna se pune din nou în fața Soarelui. Pe 25 octombrie, din România se poate observa timp de mai bine de două ore o eclipsă parțială de Soare, discul astrului din centrul Sistemului Solar urmând să fie acoperit în proporție de până la 44%.