A.A.G. July 17, 2020

 

SCANDALOS… Prin acest exemplu veți înțelege de ce a explodat numărul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 în Romania și de ce cazuri aparent izolate au devenit focare de infecție majore.

Informații veridice m-au determinat să afirm ieri, 16 iulie, că în orașul Făget este o situație gravă, fiind posibilă existența unui focar de infecție care poate periclita extrem de serios liniștea zonei.

 

În cursul după-amiezii de ieri apare acest comunicat al DSP pe care l-am redat în integralitatea sa și care spunea că ”în urma testărilor COVID-19, în ultimele 48 de ore au fost depistate/confirmate 3 cazuri în localitatea la care faceți referire, fără legătură epidemiologică între ele. Nu sunt indeplinite criteriile de declarare a focarului. Pentru fiecare caz s-a desfășurat ancheta epidemiologică. Au fost contactate persoanele din familie și de la locul de muncă pentru a se stabili care dintre aceștia se încadrează în  definiția “contactului apropiat” și s-au recomandat măsurile de profilaxie și control.”, a transmis, pentru infotimisoara.ro, Cornelia Bubatu, Consilier Relații cu publicul DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ A JUDEȚULUI TIMIŞ.

 

Nimic senzațional la o primă vedere, asta e…ulterior citesc următoarea știre în redesteptarea.ro. : În total, în ultima săptămână, au fost testate 13 persoane, până în prezent opt dintre ele având rezultat negativ, iar 5 pozitiv, din care 2 confirmate în această seară.

Vă imaginați? Au fost testate 13 persoane în condițiile în care persoanele testate pozitiv fac parte dintr-o comunitate extrem de numeroasă, cu multe activități și implicată activ în viața economico-socială din Făget.
Era clar că pentru a putea să-ți creezi o imagine fidelă a situației trebuia trecut la o testare masivă a populației din zonă și după aceea te poți exprima cu privire la existența sau inexistența unui focar de infecție.
NU TE POTI PRONUNȚA CÂND TU AI TESTAT DOAR 13 persoane.

Citește și:  Azi am mâncat pizza cu mâna!

 

Revin cu exemplul din Coreea de Sud, pe care l-am dat în luna mai:

Astăzi despre Corea de Sud și focarul de infecție din Itaewon, suburbia a orașului Seoul cunoscută pentru cluburile și barurile de noapte:
 -În noaptea de 1 spre 2 mai, un tânăr de 29 mai din Yongin, provincia Gyeonggi petrece câteva ore bune la 5 cluburi (King Club, Trunk Club, Club Queen, Pink) 
– 6/7 mai tânarul este testat pozitiv cu COVID 19 
– 7/8 mai Jeong Eun-kyeong, șeful KCDC, declară: ”Trebuie să găsim rapid persoanele infectate pentru a opri răspândirea virusului în comunitate”,  spunând că toate persoanele care au vizitat barurile și cluburile din Itaewon în perioada 24 aprilie – 6 mai, trebuie să fie testate indiferent de simptome.
REPET SA LE INTRE BINE IN CAP UNORA : ca sa poti localiza un focar si să rupi lantul de transmitere a virusului trebuie sa testezi toate persoanele care au intract in contact cu persoana infectată indiferent dacă au simptome sau nu.

 

CÂND AM SĂ VĂD ASTFEL DE POZE ÎN ROMÂNIA, doar atunci, autoritățile mă vor convinge că au depus toate eforturile pentru limitarea efectelor epidemiei. Până atunci rămâne cum am stabilit…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*