Nicoleta C. February 8, 2022

 

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely prezintă azi de la ora 19:00 spectacolul „Tragedia omului”, în regia lui Silviu Purcărete.

 

Pieasa poate fi considerată o continuare a spectacolului „Faust”, montare care s-a bucurat de un mare succes internațional și se joacă de mai bine de 10 ani, scrie Rador.

Goethe și Madách au scris la distanță de jumătate de secol, în faze diferite ale modernității europene, separate de Revoluția din 1848.

Spectacolul se joacă în maghiară și va fi supratitrat în română.

 

„Umorul inconfundabil, bunătatea și modestia legendară ale lui Purcărete aduc „Tragedia omului” la o apropiere neașteptată: marea poezie a lui Madách din secolul al XIX-lea, aparent dificilă, devine vie și accesibilă, iar filozofia-teologia sa abstractă este cu adevărat viabilă. Face apel la marele clasic, întreține un dialog profund cu el și îl invită să ne fie oaspete în epoca noastră plină de contradicții, teamă, anxietate și, mai exact, în timpul nostru îngreunat cu faptul că disperarea nici nu mai este ascunsă”, a scris Visky András.

 

Silviu Purcărete a fost laureat cu numeroase premii în țară și străinătate, fiind ovaționat la cele mai importante festivaluri de teatru. Este celebru pentru montări grandioase și deosebit de minuțioase, atenția pentru detaliu și crearea de personaje impresionante.

 

Citește și:  Controversații artiști de la Baraka deschid expoziția „XXX Restricted Area” la Timișoara. Minorii au accesul interzis

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*