Anton Kovacs June 10, 2021

 

Mark Zuckerberg a anunțat că va lucra de la distanță cel puțin jumătate din anul viitor.

Domnilor patroni, domnilor șefi din instituțiile statului, Zuckerberg ăsta e un tip deștept, că au ei evreii ceva în codul genetic care îi face deștepți. Dacă vreți să păreți și voi la fel de deștepți, faceți ca el și o să fie bine. Spuneți-le și angajaților să lucreze de acasă, cât mai mult, bineînțeles, acolo unde se poate, că e cam greu să torni betoane pe șantier stând acasă. În felul ăsta se va reduce timpul pierdut cu transportul de acasă până la serviciu, scade și poluarea, mult mai mult decât dacă doar discutăm despre acest subiect, cum fac ONG-iștii, nu veți mai cheltui sume imense cu spațiile alea în care acum vă desfășurați activitatea, mulți oameni vor putea să-și facă programul cum doresc, că unii sunt mai activi dimineață devreme, eu de exemplu funcționez optim între orele 4 și 11, alții sunt mai activi noaptea, părinții vor economisi banii de creșă sau grădiniță că acum fiind acasă mai pot și ei să-i dea copilului una după ceafă dacă e nevoie, sunt o mulțime de avantaje cu lucratul ăsta de acasă. Și astfel o să contribuiți și la imensul salt pe care îl face omenirea chiar acum.

***

Ieri sau alaltăieri o știre spunea despre un robot de măturat străzile. Astăzi aflăm despre o roboțică care va avea grijă de bătrâni. În foarte multe fabrici roboții realizează tot felul de lucruri mai repede și mai bine decât ar putea să o facă muncitorii. Deja îi cunoaștem cu toții pe George de la BCR, pe Rodica de la Eon și pe Ileana de la Enel.

Mama, în urmă cu o lună:

– O sun eu pe Ileana și îi spun eu părerea mea, păi se poate să nu îmi trimită facturile?

Între timp s-a rezolvat și asta, un roboțel îmi trimite un mail când trebuie citit contorul, îmi trimite și factura, îmi și mulțumește când am plătit-o.

***

Un ales american a întrebat dacă schimbarea orbitei lunii nu ar rezolva problema cu încălzirea globală. Și voi credeați că povestea cu americanii care cred că vacile maro produc cafea cu lapte e un banc.

Bineînțeles că o să râdem cu toții citind despre prostul ăla, dar, ar fi o greșeală să credem că americanii sunt în general proști.

America, ca și Rusia, sau China, e o țară foarte mare. Și, în aceste locuri, pentru că sunt țări mari, sunt mulți oameni. Unii proști, să spunem 50%, alții deștepți, alți 50%. Probabil că procentele sunt ca și la noi.

Dar ei fiind mulți, ăia 50% proști sunt și ei mai mulți decât la noi. Pe de altă parte și deștepții sunt mai mulți decât la noi, și de aceea ne uităm la filme americane, învățăm la școală despre tabloul periodic al elementelor al lui Mendeleev, scriem pe hârtie și orice obiect la care vă uitați are ceva produs în China, în timp ce noi, fiind mai puțini, ne-am adus partea noastră de contribuție la evoluție a omenirii sub forma unui toc cu rezervor pentru cerneală care a fost brevetat în Franța.

***

 

Și în final, nu uitati să dați un click AICI pentru a vedea cum stăm cu calitatea aerului, că acum, la ora 7 fix, nu prea stăm bine.

***

Mark Zuckerberg le-a transmis angajaţilor Facebook că lucra de la distanţă cel puţin jumătate din anul viitor

CEO-ul Facebook a descoperit beneficiile muncii de acasă: a gândit mai bine şi a stat mai mult timp cu familia. Mark Zuckerberg le va permite tuturor angajaţilor să aplice pentru munca de la distanţă.

***

Echipa care a creat robotul Sophia lansează prototipul Grace, destinat pieţei medicale

Echipa din Hong Kong din spatele celebrului robot umanoid Sophia lansează un nou prototip, Grace, destinat pieţei asistenţei medicale şi conceput pentru a interacţiona cu vârstnicii şi cei izolaţi de pandemia COVID-19, anunţă Reuters.

***

Ministrul de Externe al Rusiei sustine ca Moscova nu are ambitii de superputere si nu sufera de mesianismul occidental

?mmid=99d24565b31f8153a6

Rusia nu are ambitii de superputere si nu sufera de mesianismul Occidentului, care are probleme in a-si promova initiativele pe “platformele universale internationale”, a declarat miercuri ministrul afacerilor externe rus Serghei Lavrov, la forumul “Lecturile lui Primakov” care se desfasoara la Sankt-Petersburg, informeaza TASS.

***

Joe Biden vine în Europa – lunga listă a defectelor de reparat în relația transatlantică

joe-biden-sua.png

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, începe miercuri, în Europa, primul său turneu în străinătate – o săptămână plină, cu vizite în Marea Britanie,…

***

Scene din viaţa Congresului american: un ales republican vrea să afle dacă schimbarea orbitei Lunii ar fi o soluţie pentru schimbările climatice VIDEO

400x200.jpg

Louis Gohmert, un reprezentant republican din Texas, a întrebat un oficial al guvernului american dacă schimbarea orbitei Lunii în jurul Pământului ori a orbitei Pământului în jurul soarelui ar putea reprezentat o soluţie pentru schimbările climatice.

***

Istanbul Kanal. So what?

„Vom pune fundația la Canal Istanbul la finele lunii iunie. Vom construi două orașe pe cele două maluri ale Canal Istanbul. Grație acestor orașe, frumusețea și importanța strategică a Istanbulului vor crește.„[1]

Recep Tayyip Erdoğan

Încă din vremea în care era premier al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan promitea să devină un personaj politic de prim ordin în regiune, cum probabil că republica turcă nu a mai propus de la Mustafa Kemal încoace, și nu neapărat în sensul bun al cuvântului. A fost însă nevoie de momentul 15 iulie 2016 pentru ca el să erupă cu adevărat pe scena politică internațională și să se angreneze (mai degrabă) nechemat și îndrăzneț în jocurile celor mari.

Canalul Istanbul. Sursa: AlJazeera

De atunci Turcia a devenit dornică să-și spună cuvântul în mai toate zonele fierbinți ale regiunii: în Caucaz, în Estul Mediteranei și în Siria, în Nordul Africii în Libia, reîncălzind conflictul mocnit cu Grecia, luându-se de piept cu Franța și arătând cu degetul spre America (care nu s-a executat rapid când i-a cerut să-l predea pe Fethullah Gülen), dând cu tifla Uniunii Europene cu grația unui elefant într-un salon de ceai.

Citește și:  Revista presei 14.08.2020

***

Evoluați sau superficiali?

es

Gafa unei prezentatoare argentiniene, la un post local de televiziune, Canal 26, a făcut săptămîna trecută înconjurul lumii: prezentînd știrile zilei, Noelia Novillo a anunțat, realmente pătrunsă de însemnătatea universală a informației, că celebrul scriitor William Shakespeare taman ce a murit. „Avem vești care ne-au luat prin surprindere, pe toți, avînd în vedere măreția acestui om. Vorbim despre William Shakespeare și despre moartea sa. După cum știm cu toții, este vorba despre unul dintre cei mai importanți scriitori de limbă engleză – pentru mine, Maestrul. El a fost primul om care a primit vaccinul împotriva coronavirus. A murit în Anglia, la vîrsta de 81 de ani.”

***

Ministrul Energiei, la Digi 24: Creșterea facturilor cu 25% nu este justificată / Nicio întrebare despre cum Romgaz și GSP Power vor primi bani prin PNRR

image-2021-05-18-24805451-70-virgil-pope

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că o creștere de 25% a facturilor la gaze nu este justificată, că multe din motivele invocate de companii pentru creștere sunt aberante și cere ca pe viitor pe factură să se afișeze prețul de achiziție și prețul de vânzare. Prezent în studioul Digi 24, ministrul Popescu nu a fost întrebat de ce Romgaz și GSP Power vor primi pentru două proiecte o treime din sumele alocate pe componenta Energie, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

***

Deficitul comercial trece de 7 Miliarde de euro (3% din PIB) după doar 4 luni din an. Peste un miliard deficit vine numai din alimente

deficit-comercial.jpg

Deficitul comercial pe aprilie 2021 s-a redus la 1,73 miliarde euro, potrivit datelor comunicate de INS. Semnificativ sub valoarea record din luna precedentă (2,25 miliarde…

***

Ce mă fascinează la Valer Dorneanu: capacitatea de a minţi senin, porceşte

400x200.jpg

Prima dată l-am prins pe Valer Dorneanu minţind uluitor la începutul lui 2017, în contextul Ordonanţei 13. Ca să o umilească pe judecătoarea care contestase Ordonanţa 13 la CCR, Valer Dorneanu a strecurat în decizie o frază cum că aceasta nu ar fi respectat o anumită procedură obligatorie (nu intru în detalii tehnice), deşi din actele dosarului aflat la CCR rezulta fix contrariul: judecătoarea respectase procedura cu asupra de măsură.

***

Orban: Un singur lucru e cert, alocaţiile vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie. Majorările ulterioare, în funcție de evoluția economică

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat miercuri că singurul lucru cert este acela că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% de la 1 ianuarie 2022, urmând ca celelalte posibile majorări să fie decise în funcţie de situaţia economică.

***

Interdicția la cumulul pensiei cu salariul de bugetar, aprobată – impact pe cel mult 100.000 de persoane. Lista celor exceptați

pensionari-angajati.jpg

Proiectul de lege ce interzice cumulul pensiei cu salariul de bugetar a fost aprobat în ședința de miercuri a Guvernului, cu unele excepții – persoanele…

***

Ce te faci cînd conspiraționistul are dreptate?

sv

Din străfundurile Internetului, ajunge pe ecranul telefonului meu următoarea poantă: „Întrebare: care este diferența dintre teoria conspirației și adevăr? Răspuns: cam 6-12 luni”.

***

Nu scăpăm! Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile! Ce noi măsuri impune guvernul

Premierul Florin Cîţu a anunţat că Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre care prevede prelungirea stării de alertă cu alte 30 de zile, începând cu 12 iunie.

Printre noutăţi ar fi posibilitatea participării la nunţi şi botezuri, în interior, a unui număr de 200 de persoane, cu condiţia asigurării a unui spaţiu de doi metri pătraţi pentru fiecare om.

Măsura se aplică din 12 iunie. La evenimente vor fi acceptate doar persoane vaccinate sau testate anti-Covid-19. Vor fi cel mult 200 de persoane în interior – vaccinate, testate sau vindecate de boală.

La exterior se permit cel mult 70 de persoane, fără restricții, și nelimitat pentru cei vaccinați sau testați.

***

Noua Inchiziție iacobin-puritană din social media

teodor-baconschi

Cu cîteva zile în urmă, „echipa” Facebook mi-a blocat contul personal & comunicările pe Messenger, pentru 24 de ore. Decizia viza postarea unei caricaturi menite să ironizeze limba de lemn a corectitudinii politice.

***

Cu ochii-n 3,14

dstanciu

UNDEVA AU ÎNFLORIT NIȘTE FIINȚE ÎN MOD FRAUDULOS (PENTRU CĂ, SE ȘTIE, DINCOLO DE ȘANSE E AICI ȘI UN SOI DE EROARE CARACTERISTICĂ ÎNTUNERICULUI)

Undeva, în apropierea Cimitirului Bellu, un om se rezemase de un gard. Purta un tricou negru pe care scria, în engleză, „Pregătește-te pentru glorie“. (D. S.)

***

curs

***

Nemeth, Nica și Fritz cer redeschiderea piețelor de vechituri. Sunt avute în vedere Flavia și Aurora din Timișoara și Ocico din Lugoj

piata vechituri lugoj

Guvernul a prelungit, miercuri, starea de alertă, fără însă a permite redeschiderea târgurilor și talciocurilor, nici măcar în localitățile cu rate de infectare mici. Drept urmare, prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și primarul Timișoarei, Dominic Fritz au cerut guvernului să reconsidere acest lucru.

***

Premierul Florin Cîţu vine la Timişoara să-i convingă pe liberali să-l voteze la şefia PNL

400x200.jpg

Premierul României, Florin Cîţu, va efectua, joi, 10 iunie, o vizită la Timişoara. Va avea şi o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului academic şi ai mediului economic din Comitetul Director al Universităţii Politehnica.

***

S-a dat startul lucrărilor la Studio. Trei milioane de euro pentru cinematograful închis de peste 20 de ani FOTO VIDEO

400x200.jpg

La amplasarea capsulei timpului, alături de primarul Dominic Fritz, a participat şi Laurence Auer, ambasadoarea Franţei în România.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*