Un domn pe care-l cheamă Eugen Tomac, născut în Ucraina și venit aici la studii, după care a uitat să mai plece, europarlamentar, membru al PMP, spune că orice politician care critică Ucraina, UE, SUA și NATO este un propagandist al Kremlinului.
Ca să vă traduc puțin, oricine care o critică pe doamna Ursula von der Leyen, sau care spune că Biden este de mult plecat într-o altă lume, nu că Trump ar fi mai bun, sau care îi critică pe cei care cumpără arme în loc de alte lucruri cu adevărat necesare, este practic un dușman.
Ca să știți pe cine votați la europarlamentare și nu numai.
Dacă îi votați pe ăștia sau pe asociații lor din Forța Dreptei, avem toate șansele să scăpăm de dușmani, de toți cei care au altă părere decât ei, fie că este vorba despre ziariști, politicieni sau simpli cetățeni. Asta înseamnă de fapt combinația dintre cuvintele “dreapta” și “forță”.
BNR pune miza pe consum.
Ce înseamnă să fi trăit o viață întreagă cu o idee greșită.
Eu mă gândeam că de aceea se numește „economie”, pentru că economia este soluția. Se pare că nu-i așa, ca să ne meargă mai bine trebuie să consumăm tot mai mult, chiar dacă consumul peste limita bunului simț înseamnă risipă.
Domnul Gabriel Biriș încearcă să ne convingă cât de bine ne merge după ce de un timp avem o cotă unică de impozitare.
Și ne demonstrează acest lucru cu grafice.
Doar că asistăm la o chestie interesantă: cu toate că graficele ne arată că e mai bine așa, România, adică noi toți, este tot mai adânc scufundată în rahat.
E ca și cu învățământul domnului Funeriu, l-a reformat de l-a luat dracu.
Autorul ne explică că povara birocratică a unui sistem de impozitare progresivă, asta însemnând toate declarațiile care trebuie depuse și calculele care trebuie făcute ar costa mult mai mult decât am avea de câștigat.
Și așa este, aici are dreptate.
Doar că…
Oamenii ăștia, pe măsură ce s-au format, au învățat niște lucruri, că motorul economiei este consumul, că una sau alta.
Învățătura aia, încet, încet i-a închis într-un fel de cutie.
Ei când se gândesc la o chestie nu văd dincolo de pereții acelei cutii, sunt bine intenționați, vor să schimbe lumea dar vor să facă schimbările astea bazându-se tot pe regulile vechi, pe vechiul cod fiscal, pe vechile legi.
Pur și simplu nu pot să privească în exteriorul cutiei.
Hai să exemplificăm ceea ce spun, chiar cu calculele și declarațiile de care îi este frică domnului Biriș:
Imaginați-vă că în toate firmele din România contabilii nu mai fac balanțe, nu mai fac declarații, nu mai fac bilanțuri.
Tot ce ar face ei ar fi să verifice corectitudinea datelor și să le conteze.
În final se obține o listă în care sunt înscrise numărul documentului, data acestuia, partenerul, dacă este cazul, acesta fiind identificat prin codul fiscal sau dacă este o persoană fizică CNP-ul, și suma.
Atât, nu explicații, nu povești.
Documentul ăsta de fapt există în fiecare firmă, se numește „Registrul Jurnal”.
Și lunar Registrul ăsta jurnal s-ar transmite în format XML la ANAF, sau la Ministerul de Finanțe.
Deci, contabilul nu mai centralizează toate datele astea pentru a le trimite ălora de la fisc, ci le trimite așa cum sunt, în forma „primară”, nealterată în nici un fel.
Iar acolo, la „finanțe”, computerele se pun pe treabă, un computer verifică automat și încrucișat toate înregistrările alea, altul calculează cât e TVA-ul pe care îl are de plată firma respectivă, altul calculează impozitele.
Rezultatul ar fi că vor fi necesari mai puțini contabili, se vor elimina greșelile de interpretare ale regulilor, vor scădea costurile cu cei care în prezent fac toate calculele astea, că un computer lucrează mai ieftin și mai bine decât un om, și în final ne va merge mai bine.
Nu se va stârpi evaziunea fiscală cu așa ceva.
Ca să stârpești evaziunea fiscală nu ajung computerele, sau contabilii, sau e-facturile.
Pentru că evaziune fiscală fac și ăia care vând mărțișoare și ghiocei, și ăia mari care dacă au profit îl „externalizează” către un loc în care impozitele sunt mai mici.
Și nici dacă le dai pistoale celor de la ANAF nu ai rezolvat nimic, asta este o prostie cât Ministrul de Finanțe de mare.
Singura modalitate de a stârpi evaziunea fiscală este să îți încasezi impozitele în momentul în care cineva cheltuie banii.
Atunci când omul merge să-și cumpere pâine, sau o mașină, sau o casă, acolo îi iei banii.
Cam la fel cum se procedează cu TVA-ul, sau cum ar fi cu TVA-ul dacă s-ar implementa taxarea inversă pe tot lanțul.
De câte ori citeam câte o carte despre perioada premergătoare războaielor mondiale mă gândeam cum de au fost oamenii ăia atât de orbi și nu au văzut ce se întâmplă și unde se va ajunge.
Pentru că faptele erau acolo, trebuia să fii idiot pentru a nu vedea încotro se îndreaptă lumea, cine câștigă și cine pierde.
Așa se întâmplă și acum.
Ca de obicei știrile despre Ucraina nu am să le comentez, mai ales că în noua lume pe care încearcă să o creeze domnul Tomac și asociații săi acest lucru cred că începe să devină periculos.
Dar, după ce le-ați citit, încercați să vă gândiți la toate știrile astea de astăzi, cu bazele CIA care erau acolo cu mulți ani înainte ca rușii să facă ce au făcut, cu armele, cu economia Europei, cu North Stream…
Nu vă gândiți la Ucraina, Rusia, America și Europa, pentru că creierele noastre au fost antrenate deja de către televiziuni și ziare să reacționeze într-un fel oarecare când auzim aceste cuvinte.
Gândiți-vă cumva ca și cum ar fi niște țări imaginare, imaginați-vă că jucați Dune și cei care se bat sunt „Atrediers”, „Boro”, „Ginaz”, „Hagal” și „Ecaz”.
E ca un test de inteligență, ăla cu unii care sunt Thor și alții sunt Thumb…
Dacă sunteți inteligenți veți înțelege care este adevărul.
Iar dacă nu, nu mai contează, oricum un prost nu știe că este prost.
Florin Călinescu a anunțat că va candida la prezidențiale.
Pe de o parte ar fi un lucru benefic dacă Florin Călinescu ar ieși președinte, nu ne-am mai plictisi, Președintele ar apare în fiecare seară la televizor, ne-ar spune câte ceva și ne-ar face să râdem. Mai uităm de rău, nu că ne-ar fi neapărat mai rău decât cu Iohannis.
Mai mult, ne-am distra de două ori, odată că ne spune Călinescu glumițe, a doua oară ne-am distra cu Banciu care îl imită.
Există însă și un risc, și alții și-au ales președinte un actor glumeț și nu prea le-a fost bine după aceea.
***
NYT: CIA are 12 baze secrete de-a lungul graniţei cu Rusia
Agenţia Centrală de Informaţii a SUA menţine 12 baze secrete în Ucraina de-a lungul graniţei cu Rusia, iar şeful CIA, William Burns, a făcut joi cea de-a 10-a vizită secretă în Ucraina de la începutul invaziei ruse, scrie publicaţia americană New York Times
Rețeaua de baze CIA din Ucraina este în pericol dacă SUA suspendă ajutorul
Agenția Centrală de Informații (CIA) a sprijinit o rețea de 12 baze din Ucraina care sunt „din ce în ce mai expuse riscului” de a fi închise dacă republicanii vor continua să blocheze 61 de miliarde de dolari în finanțare pentru Kiev, a informat New York Times (NYT) pe 25 februarie.
Robert Fico a citat un „document restricționat” care „îți dă fiori pe șira spinării” și care enumeră subiecte care vor fi discutate la summitul de la Paris din această săptămână în care liderii europeni vor discuta evoluția războiului din Ucraina, relatează Politico.
„Aceste subiecte implică faptul că un număr de state membre NATO și UE iau în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pe o bază bilaterală”, a spus premierul slovac cu ocazia unei reuniuni a consiliului de securitate și a guvernului de la Bratislava care a avut loc luni dimineață.
Cum e atrasă Europa în cursa nebunească a înarmării
Strategia Deep State-ul globalist de la Casa Albă în legătură cu conflictul din Ucraina este foarte cinică în raport cu Europa și urmărește un singur lucru: continuarea războiului cu rușii indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie.
Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani
Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E rost de prăduială. După încheierea celor doi ani de război în Ucraina, impropriu denumit conflict, nimeni nu mai vorbește despre căile de negociere pentru armistițiu. De ce? Fiindcă SUA sunt interesate […]
Vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov a cerut luni Poloniei să îi pedepsească pe fermierii polonezi care aruncă din mijloacele de transport cerealele provenite din Ucraina, informează Reuters și Agerpres.
Poliţia daneză a anunţat luni că a închis ancheta privind sabotarea gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică în septembrie 2022, apreciind că nu are „bazele juridice necesare” pentru a declanşa urmăriri penale, informează AFP.
Secretarul general al ONU avertizează că lumea devine „mai puţin sigură pe zi ce trece”
Tamas Sulyok este noul președinte al Ungariei
Tamas Sulyok a devenit noul președinte al Ungariei, după ce Katalin Novak a demisionat în urma unu scandal pe care și l-a asumat după o greșeală judiciară, conform capital.ro. Tamas Sulyok a fost ales președinte al Ungariei După demisia președintelui Katalin Novak, care a urmat unui scandal în care și-a asumat responsabilitatea pentru o greșeală […]
Tomac: Orice politician critică Ucraina, UE şi NATO, trebuie să ştiţi, face propagandă Kremlinului
„Orice politician şi nu numai auziţi că va critica Ucraina, UE, SUA şi NATO, nu-i mai daţi a doua şansă, trebuie să ştiţi că acel personaj face asumat propaganda pro Kremlin”, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac: „Este o luptă deschisă între bine şi rău. Atât”.
Ce aşteptări are BNR în privinţa creşterii economice pentru anii 2024 şi 2025. Miza pe consum
BNR estimează accelerarea mai pronuntată a creşterii economice în 2024 şi 2025 faţă de estimările precedente, pe fondul temperării inflaţiei şi al redresării cererii externe.
136 miliarde de lei. Adică peste 27 de miliarde de euro. Aceasta este suma record plătită de Guvernul României în 2023, în contul serviciului datoriei publice. Practic, aceștia sunt banii pe care statul român i-a plătit înapoi creditorilor de la care s-a împrumutat, ca să poată funcționa. Cu tot cu dobânzi. Sunt bani aproape de două ori mai mulți decât întreg bugetul alocat Educației în acest an.
În ultimele luni s-au întețit discuțiile despre o posibilă revenire la cote progresive, motivul fiind că acum cota unică aduce prea puțini bani la buget.Suporterii cotelor progresive se bazează, în special, pe „recomandările” venite de la FMI, în 2022, și de la Banca Mondială (WB), în 2023. Despre prima, am scris o analiză detaliată în […]
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat luni seară, la Digi 24, că România ar putea fi obligată să continue exploatarea de la Roșia Montană în procesul pe care compania Gabriel Resources l-a intentat statului român la tribunalul de arbitraj.
Pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, într-una dintre zonele exclusiviste ale Capitalei, a apărut un șantier învăluit într-o secretomanie totală. Lucrările se desfășoară în spatele unor paravane și sunt atent supravegheate.
Vila de 1200 mp, cu subsol, parter și etaj, garaj și cabină de pază la poartă e a statului și a fost, până nu demult, sediu de partid. De câteva luni, e transformată, în cel mai mare secret, în reședință pentru o singură familie, după cum scrie în autorizația de construire obținută de Recorder. Iar suma pe care RA-APPS intenționează să o investească aici depășește orice imaginație: 7 milioane de euro numai pentru renovare și amenajare.
Actorul Florin Călinescu a anunțat, luni seara, la Antena3 CNN, că va candida, anul acesta, la prezidențiale. El a afirmat, zilele trecute, că intră în politică, într-un mesaj scurt, postat pe pagina sa de socializare. […]
De pe 16 până pe 22 septembrie, 20 de orașe din România se adaugă unei liste de 3.000 din 50 de țări, care participă la Săptămâna Europeană a Mobilității. Accentul, anul acesta, e pe măsuri care să asigure o mobilitate durabilă și eficientă.
Marian Nazat: O zi ca oricare alta…
Abia s-a luminat și strada zumzăie. Liniștea s-a risipit deodată, alungată de țiuitul nervos al dubelor care cară deținuți de la Penitenciarul Rahova la instanțele de judecată. Cele două mașini gonesc ca turbate printr-un oraș și așa isterizat la culme. În cutiile pe patru roți și cu grilaje la ferestre, „leproșii penali” visează la libertate. Și nădăjduiesc că azi va fi ziua cea mare, ziua în care nu va mai fi nevoie să se întoarcă în pușcărie…
Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara a prezentat, luni, 26 februarie 2024, rezultatele obținute în anul 2023, privind gestionarea fluxului de imigranți.
Președintele Filialei Teritoriale Vest a Asociației Peisagiștilor din România, Andrei Condoroș, critică dur administrația locală din Timișoara pentru neglijența față de „plămânul verde” al orașului, copacii maturi. „Recunosc, nu sunt zilnic «în periplu» prin Timișoara, să fiu la curent cu toate șantierele din oraș, de care am cunoștiință că sunt multe și «grele».
Panică într-o școală de top din Timișoara. Copiilor li s-au făcut teste și radiografii
E panică printre părinții uneia dintre cele mai cotate școli din Timișoara, după ce au apărut suspiciuni care duc la un posibil focar de tuberculoză. S-au făcut teste, unii elevi au fost trimiși la radiografii și acum se așteaptă un răspuns pentru fiecare caz, timp în care în unitatea școlară s-au luat măsuri de dezinfecție și izolare.