Anton Kovacs December 12, 2020

 

Puteți să-i găsiți chiar pe pagina dumneavoastră de Facebook, unii sunt de părere că țiganii sunt de vină pentru tot ce se întâmplă rău, alții că evreii, alții pomenesc în permanență de comunism. Spun că sunt patrioți și că cel mai mare patriot român a fost Antonescu.

Au fost încurajați să gândească așa, nu uitați că numele lui Antonescu a fost dat unor străzi, monumentul acela inutil și urât din Calea Șagului i-a fost dedicat inițial lui Antonescu, abia când rahatul a ajuns la ventilator au învârtit-o ca la Ploiești, că armata și eroii. Președintelui Băsescu îi dădeau lacrimile când vorbea despre criminalul ăla și de 30 de ani vi se povestește la televizor despre îngerii închisorilor, care de fapt, în marea lor majoritate, cu unele mici excepții, erau fie criminali de război fie foști legionari.

La un moment dat pe un grup care discuta despre problemele orașului, dar nu numai, am observat niște postări de genul acesta, despre eroismul ostașilor români care au ucis oameni nevinovați la Odesa, erau lăudați Hitler, Antonescu și alți scelerați care le semănau, evreii erau învinuiți de tot răul de pe lume…

Cu timpul le-am găsit și niște caracteristici comune, sunt de obicei niște bășinoși expirați, la 60-70-80 de ani, poartă coadă sau plete, bluejeans și vestă de piele, locuiesc unii prin Spania alții în Germania, de obicei nu prea au realizat mare lucru în viață iar vara vin acasă, că e berea mai ieftină. Cât au trăit în țară au fost în marea lor majoritate turnători, că ăștia erau interesanți pentru Securitate, nu lăcătușul de la UMT care nu avea mare lucru de spus.

Pentru că îi contraziceam  am fost învinuit inițial că sunt un fel de dușman al românilor, evreu, și comunist. Până la urmă unii din ei au ajuns la concluzia că de fapt eu nici nu exist ca persoană fizică ci sunt o oficină a serviciilor secrete israeliene. Și ce credeți, până la urmă m-am trezit cu un tip din ăsta la serviciu, venise să verifice dacă nu sunt agent Mosad.  Am povestit vreo două-trei ore, am băut cu toții cafea, i-a fumat țigările colegei mele, s-a dezvinovățit, că el nu gândește așa dar anturajul e de vină, și ne-am despărțit cordial.

Peste câteva ore o să le observați prezența și aici, dacă veți citi comentariile la acest text.

***

Mie povestea cu arbitrul ăla mi s-a părut o prostie despre care nici nu merită să vorbim.

Dar, pentru că se tot pomenește despre acest subiect și unii spun că nu e discriminare, alții spun că arbitrul ăla român a fost mârlan, aseară am căutat și eu înregistrarea aia.

Și am ascultat-o de vreo 200 de ori, în mai multe locuri, pe înregistrări diferite, și am ajuns la concluzia la care veți ajunge și dumneavoastră dacă o veți asculta: Indiferent de sursă, ceea ce se aude foarte clar în limba română este “Dă-i la ăla-n negru de acolo, nu se poate așa ceva“. Nu există nici o posibilitate de interpretare a ceea ce a spus omul ăla. Pe una din înregistrări cineva spune într-o limbă slavă ceva de “țiganka pakaduie”, pe alta cineva care vorbește în limba franceză spune ceva despre “negro, dar românul spune cât se poate de clar “ăla-n negru de acolo”.

Dacă cineva a înțeles “negro” în loc de “ăla-n negru” e problema sa. Iar dacă cineva consideră că “ăla-n negru” e discriminare înseamnă că are o foarte mare problemă.

Ce mă miră este că majoritatea celor din presă, inclusiv marele și minunatul ziarist Cristian Tudor Popescu, nu au făcut ceea ce am făcut eu. Pur și simplu toți oamenii ăștia care câștigă sume imense pentru ceea ce spun au citit titlul și atât, și-au spus și ei părerea. Ei știu cu câți de “i” se scrie “copiii”, că se spune “serviciu” și nu “servici”, dar nu au capacitatea intelectuală necesară pentru o simplă verificare a unei informații. Le-ar fi luat cel mult 1 minut. În loc să facă acest lucru au preferat să se comporte exact ca o cretină care dacă îi mângâi copilașul pe cap spune că ești pedofil, ceea ce spune multe despre mintea bolnavă a acestor adepți ai corectitudinii politice.

 

 

 

 

Activitățile de foraj ilegale ale Turciei în zona de est a Mării Mediterane: Consiliul adoptă cadrul pentru sancțiuni. UE a condamnat cu fermitate acțiunile ilegale continue ale Turciei în zona de est a Mării Mediterane

Imaginea articolului UE a decis impunerea de sancţiuni unor oficiali turci. Reacţia Turciei

Consiliul a adoptat astăzi un cadru pentru măsurile restrictive ca răspuns la activitățile de foraj neautorizate ale Turciei în zona de est a Mării Mediterane. Cadrul va face posibilă sancționarea persoanelor fizice și a entităților responsabile de activități neautorizate de foraj de hidrocarburi în zona de est a Mării Mediterane sau implicate în aceste activități.

Sancțiunile vor consta într-o interdicție de a călători în UE și înghețarea activelor în cazul persoanelor, precum și în înghețarea activelor în cazul entităților. În plus, se va interzice persoanelor și entităților din UE să pună fonduri la dispoziția celor de pe listă.

Cadrul pentru măsurile restrictive face posibilă sancționarea:

  1. persoanelor sau entităților responsabile de activități de foraj legate de explorarea și producția neautorizate de Cipru de hidrocarburi în marea teritorială, în zona economică exclusivă sau pe platforma continentală a Ciprului. Aceste activități de foraj includ, în situația în care zona economică exclusivă sau platforma continentală nu au fost delimitate în conformitate cu dreptul internațional, activități ce pot periclita sau împiedica ajungerea la un astfel de acord de delimitare;
  2. persoanelor sau entităților care furnizează sprijin financiar, tehnic sau material pentru activitățile de foraj sus-menționate;
  3. persoanelor sau entităților asociate cu acestea.

Decizia de astăzi este o urmare directă a concluziilor Consiliului din 14 octombrie 2019, care au fost aprobate de Consiliul European din 17-18 octombrie 2019, ocazie cu care UE și-a reafirmat solidaritatea deplină cu Ciprul în ceea ce privește respectarea suveranității și a drepturilor sale suverane, în conformitate cu dreptul internațional și a invitat Comisia și Serviciul European de Acțiune Externă să prezinte propuneri de cadru pentru măsuri restrictive.

Citește și:  Revista presei 21.08.2020

Și dacă statul român e, din ignoranță, complicele legionarilor?

„Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, în sensul art. 2 lit. a), se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi.”

Germina Nagat, membru in colegiul CNSAS: “Suntem somati sa concediem angajatii care critica miscarea legionara. Primim amenintari cu moartea”

Ascensiunea rapida a Aliantei pentru Unirea Romanilor si intrarea sa in Parlament, castigand un procent de 9% din totalul voturilor, este subiectul zilei in spatiul public.

COMENTARIU Valeriu ŞUHAN: Una vorbim, alta fumăm…

Digi24: “Je suis român” – editorial într-un ziar din Ungaria, după scandalul de rasism provocat de Sebastian Colțescu

image-2020-12-11-24477252-70-webo-tipand

Webó, de la Istanbul Basaksehir, țipă la centralul partidei – Ovidiu Hațegan

Anastasiu: Nu ştiu nicio firmă care să fi primit banii pe ‘kurzarbeit’

14128411

Nicio firmă din domeniul HoReCa nu şi-a primit banii pentru programul de muncă flexibil, deşi angajatorii au făcut cereri de decont pentru lunile septembrie şi octombrie, a declarat, vineri, unul dintre reprezentanţii patronatelor din industria turistică, Dragoş Anastasiu, în cadrul unei conferinţe de presă organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR). “Din punct de vedere al decontării, îmi pare rău să vă anunţ, că eu nu ştiu – şi am dat pe toate canalele noastre – nicio firmă care să fi primit banii pe ‘kurzarbeit’ până în momentul de faţă.

Investitorii străini aleg să se retragă de pe piaţa din România. 38% dintre aceştia au în plan să reducă investiţiile

IMM-urile nu susţin ideea majorării salariului minim brut

Pandemie de promisiuni. Ajutoarele de stat promise de Guvern se lasă așteptate

hepta4926231-1024x683.jpg

Libertatea a trecut în revistă programele deja anunțate de stat și situația lor exactă la momentul actual. La 8 luni de la declanșarea pandemiei de coronavirus, majoritatea firmelor afectate de criza sanitară și de restricții încă așteaptă ajutoarele promise.

Din șase scheme de ajutor anunțate de stat, doar în două au început să fie făcute plăți. Restul de patru scheme abia au fost demarate, deși Guvernul le-a anunțat de mai mult timp.

Trei dintre acestea au fost adoptate sau deschise cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, iar una, cu mai puțin de o lună înainte, în plină campanie electorală.

Plățile către beneficiari au început pe schemele de microgranturi și capital de lucru, dar acestea merg extrem de greu, din cauza birocrației, iar oamenii de afaceri spun că au ajuns la limita răbdării.

Noile reguli de acces propuse pentru magazine stârnesc nemulţumirea retailerilor: Nu e nevoie de alte restricţii. Trebuie respectate cele actuale

646x404.jpg

Directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, a afirmat, vineri, că nu ar mai trebui luate măsuri suplimentare restrictive în magazine, ci să fie respectate cele care sunt în vigoare, afirmaţia venind după ce prefectul Capitalei a propus limitarea accesului în magazine în funcţie de suprafaţă.

Hyundai va cumpăra Boston Dynamics, companie cunoscută pentru roboții săi spectaculoși

image-2020-12-11-24477492-70-roboti-bost

Hyundai Motor Group a anunțat că va cumpăra de la grupul japonez Softbank compania de robotică Boston Dynamics care în trecut a fost în portofoliul Google. Hyundai are planuri mari în domenii precum mașini autonome și “taxi-uri zburătoare”, scrie Reuters.

Greta Thunberg: „Mergem tot în direcția greșită”

Sâmbătă, 12 decembrie, împlinește cinci ani Acordul de la Paris asupra schimbărilor climaterice, prin care 195 de țări s-au angajat să mențină încălzirea globală la mai puțin de 2 grade Celsius față de nivelul pre-industrial, de preferință la 1,5 grade. Experții spun însă că la jumătate de decadă de la parafarea acordului istoric, omenirea se îndreaptă spre o încălzire de 3 grade, considerată de mulți catastrofală.

Claudia Pătrăşcanu, dezvăluiri şocante din familia Bădălău: sacoşe de bani, cămătari, furt de maşini

646x404.jpg

O nouă etapă în procesul de divorţ şi custodie dintre Claudia Pătrăşcanu şi Gabriel Bădălău s-a derulat joi, 10 decembrie, când a vut loc o nouă înfăţişare la tribunal. Au fost audiaţi martorii lui Bădălău, adică menajera, iar magistraţii au dispus ca bărbatul să facă testul anti-drog.

AstraZeneca va testa combinarea vaccinului său anti-COVID-19 cu cel rusesc, Sputnik V

AstraZeneca a anunțat vineri că va testa combinarea vaccinului său contra COVID-19 cu cel rusesc, Sputnik V, o decizie despre care savanții ruși spun că va crește mult eficacitatea produsului, transmite Reuters, citată de HotNews.ro.

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de chinezii de la Sinopharm ar avea o eficienţă de 86%

image-2020-11-29-24448723-70-vaccin-anti

Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de chinezii de la Sinopharm prezintă o eficienţă de 86%, spun cercetătorii din Emiratele Arabe Unite, unde au fost efectuate testele clinice.

Cine a fost Waldemar Haffkine. Povestea din spatele primului vaccin din lume

Primarul Fritz despre sistemul de încălzire centralizat: „Este o luptă zilnică pentru Colterm”

colterm-4.jpg

Primarul Dominic Fritz admite că greutățile financiare cu care se confruntă compania de termoficare crează mari probleme. Edilul Timișoarei a precizat, astăzi, în direct la Radio Timișoara, că asigurarea agentului termic este problematică, în condițiile în care Colterm se confruntă atât cu probleme financiare, cât și cu asigurarea stocurilor de combustibil. „Este o luptă zilnică […]

Viceprimarul Lațcău despre malurile Begăi: nu mai putem plăti servicii dacă nu sunt de calitate. Vreau raport zilnic de la Horticultura

Proaspăt ales viceprimar al Timișoarei, Ruben Lațcău a mers într-o inspecție pe malurile Begăi, împreună cu colegii din primărie. A găsit dezastru: fisuri pe pista de biciclete, pontoane putrede, toalete insalubre, coșuri de gunoi sparte și… atât de mult gunoi. Cere raport zilnic de la Horticultura și spune că nu mai putem plăti servicii care nu sunt de calitate.

Dominic Fritz, în echipa de negociere pentru viitorul guvern: „Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici”

Curs BNR valabil astăzi 12.12.2020

image

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*