Ucraina, „un stat mafiot și corupt care ne-a păcălit pe toți”.
Hai să fim serioși, nu au păcălit pe nimeni, cel mult pe dobitocii care și-au pus steagul ăla pe profilul de Facebook.
Restul s-au păcălit la ordin.
Dragoș Damian: „pe voi nu vă enervează chestiile astea?”
Ba da, pe mine cel puțin mă enervează, de aceea tot mai pomenesc din când în când despre lucrurile care se fac în China în timp ce noi îi tot mușcăm de cur publicând articole despre cum țara aia e în pragul colapsului și cum guvernul chinez controlează populația prin AliPay, de parcă conturile noastre bancare ar fi secrete.
Din păcate, așa sunt ordinele, să nu mai folosim echipamente Huawei, să spunem despre lucrurile produse în China că sunt „chinezării” și să nu observăm că dacă ne uităm în jur nu vom vedea nici măcar un obiect care să nu conțină ceva produs în China.
România mai cumpără niște rachete.
De vreo 70 de milioane de dolari.
Cu mărunțișul ăsta cheltuit pe niște rachete care nu vor fi folosite decât eventual la niște exerciții s-ar putea face, de exemplu, niște sate/sanatorii în care să-și petreacă ultimii ani din viață, beneficiind de condiții excepționale, inclusiv asistența unor oameni de specialitate, toți bătrânii din această țară care nu mai au pe nimeni să-i ajute. Sau s-ar putea face locuințe sociale, scăpând astfel vreo 2500 de familii de povara chiriei împovărătoare pe care o plătesc. Sau statul ar putea face mici întreprinderi sociale în locurile unde nu fac alții, astfel încât peria de pantofi, sau răftulețul pe care mi l-am cumpărat alaltăieri, sau mii de alte lucruri a căror producție nu este eficientă pentru marile fabrici, să fie produse aici și să nu trebuiască să le importăm din China.
Singura problemă este că nici bătrânii, nici oamenii fără locuințe, nici cei care nu au unde să muncească, acasă la ei, nu dau „parandărăt”, că nu au de unde.
Nu e rea pentru hoți și bandiți, cei care susțin actuala guvernare, afacerea asta cu dezincriminarea evaziunii fiscale.
Treaba merge cam așa, furi o sumă sub un milion de euroni.
Dacă te prinde cineva dai banii înapoi și mai dai o penalizare de vreo 15%.
Până aici e ca și cum ai împrumuta de la o bancă, dar dobânda este mult mai mică. Cu astfel de legi e mai rentabil să furi decât să iei un împrumut. Bine, trebuie să fii și tu bazat, să ai niște propte sau complici puternici, că oamenii de rând nu au posibilitatea să fure sume din astea cu multe zerouri.
Iar dacă nu te prinde nimeni rămâi cu banii, urmând ca paguba să fie acoperită de fraierii care își plătesc corect impozitele și taxele.
Ca să fiu sincer trebuie să spun că mie mi-a cam plăcut de Cioloș.
Dacă a făcut parte din PUNR e ceva foarte urât, pentru că gruparea aceea a făcut tare mult rău României.
Și să nu uităm că oameni care au fost acolo au și în prezent o influență importantă în această țară fie direct, fie prin intermediul urmașilor.
Dar chestia asta este discutabilă.
La vremea aceea eu m-am cam băgat în seamă și am purtat o conversație scrisă cu autorul acelui articol din ziarul ăla de la Cluj, în care-l rugam să-mi arate niște dovezi care să susțină povestea aia despre Cioloș membru PUNR.
Singura dovadă era un ordin de deplasare pe care scria că instituția este PUNR iar cel care se deplasează este Cioloș.
Dar un ordin din ăla pot să scriu și eu, tipizatul se găsește în orice librărie și astfel pot să-mi fac, de exemplu, un Ordin de Deplasare pe numele meu pentru Casa Albă, și astel să spun că sunt prieten intim cu Joe Biden. Și pot să scriu acolo ce dată doresc.
Altceva nu au putut să arate cei de la Cluj și de aceea am mari dubii în privința acelei povești.
De cealaltă parte a balanței ar fi ceea ce s-a făcut în semi guvernarea Cioloș.
Spun „semi guvernare” pentru că o fi fost el prim-ministru dar din acea guvernare au făcut parte și membrii altor partide care au făcut tot ce au putut ca să-și tragă spuza pe turta propriilor interese.
Și în ciuda acestui fapt s-au făcut atunci o mulțime de lucruri valoroase, ceea ce mă face să cred că Cioloș a fost, la concurență cu Stolojan, unul din cei mai buni prim-miniștri al României postrevoluționare.
***
Fostul membru al Guvernului britanic Dominic Cummings a criticat joi sprijinul acordat de Occident Ucrainei, relatează Politico.
COMENTARIU Lelia Munteanu: Fenomenul Gaza: nu despre umanitate, ci despre Putere
Discuţiile care se poartă în ultimele zeci de ore peste Atlantic, între Washington şi Ierusalim, nu sunt nici despre Israel, nici despre America, nici despre Gaza, ci despre Putere.
Țările din UE care vor recunoaște statul palestinian în următoarele zile
Spania, Irlanda şi alte ţări membre ale Uniunii Europene intenţionează să recunoască statul palestinian pe 21 mai, a anunţat joi noaptea şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, relatează Reuters, preluată de Agerpres.
Cum o albim pe Ursula von der Leyen – ghid practic
Se apropie alegerile din 9 iunie și Ursula von der Leyen mizează pe un nou mandat în fruntea Comisiei Europene, sprijinită de partide globaliste înțesate de corupți, ca PSD, PNL, PMP sau USR. Vorbim, bineînețeles, despre corupți ”onorabili”, dat fiind că se pronunță ferm împotriva imperialismului rusesc.
Jurnaliștii independenți de la publicația France-Soir au continuat să facă presiuni asupra Parchetului European pentru a afla informații de interes public legate de dosarul Pfizer-Ursula. Din păcate răspunsul a rămas același: ”Nu comentăm anchete aflate în curs de desfășurare”. France-Soir susține că parchetul condus de Kovesi a preluat în forță dosarul SMS-urilor schimbate de șefa Comisiei Europene și directorul Pfizer (aflat în jurisdicția procurorilor belgieni) cu unicul scop de a-l mușamaliza.
Liderii companiei maghiare 4iG şi ai companiei chineze Huawei au semnat un acord de cooperare vineri, la Budapesta. În cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia semnării acordului, ministrul ungar al economiei naţionale, Márton Nagy, a declarat că 4iG este unul dintre liderii pe ţară în acest domeniu, pe lângă Ungaria compania de telecomunicaţii […]
Statele Unite au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române, transmite Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, printr-un comunicat.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 10 mai, legea PSD-PNL prin care evaziunea fiscală mai mică de un milion de euro nu se va mai pedepsi penal, dacă evazioniștii plătesc integral prejudiciul, plus o penalizare de 15%, se indică într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.
Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, privind combaterea evaziunii fiscale, este o invitaţie la furt din banii publici. Potrivit legii, evazioniștii care plătesc prejudiciul și 15% în plus scapă de închisoare. Cu această lege, Klaus Iohannis îl întrece chiar şi pe Liviu Dragnea, afirmă Trifan.
Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și-a exprimat o poziție clară cu privire la situația apărută în spațiul public legată de investigația publicației Recorder privind presupusa achiziție a unui castel în Franța de către primarul liberal din Sinaia. Gorghiu a afirmat că este “foarte posibil” ca Direcția Națională Anticorupție (DNA) sau alte instituții să se autosesizeze în […]
Portret de candidat: Dacian Cioloș
La rubrica „Portret de candidat” ne propunem să aducem în fața cetățenilor informații relevante despre cei mai importanți politicieni care vor candida la alegerile Europarlamentare din 9 iunie.
Cine sunt și ce pregătire au, cu ce s-au remarcat până acum și ce-i recomandă pentru un loc în Parlamentul European. Pentru că, înainte de a pune ștampila pe lista unui partid, e bine să știm câte ceva și despre oamenii care au fost puși în fruntea acelei liste și care au șanse mari să meargă la Bruxelles în numele nostru.
Astăzi – portretul lui Dacian Cioloș, europarlamentar în exercițiu.
În sălile de judecată, pe lângă descrierile faptelor reci notate de grefieră în încheierile de şedinţă, printre „art. coroborat cu art.” şi „art. raportat la art.”, sunt întâmplări şi trăiri ce rămân neconsemnate, pentru că nu pot fi traduse în limbajul juridic, care e un soi de matematică lipsită de emoţii.
Motto: „Termometrul succesului nu este decât invidia celor nemulţumiţi de el” – Salvador Dalí Sâmbătă, 11 mai, se împlinesc 120 ani de la naşterea lui Salvador Dalí, pictor, sculptor, scriitor, actor şi regizor de film, scenarist şi fotograf, cel mai cunoscut şi excentric reprezentant al curentului suprarealist în artă. Dali poate fi considerat, alături de […]
Este deteologizarea științei începută de iluminiști, având în Kant creatorul celui mai ambițios program, ireversibilă? Astăzi așa pare. Nu știu dacă e posibilă o întoarcere la ceea ce Amos Funkenstein numea „teologie laică“1, acel tip de teologie manifestată în secolele al XVI-lea și al XVII-lea și reprezentată de indivizi ca Galileo, Descartes, Leibniz, Newton, Hobbes și Vico. Chiar dacă acești „intruși“, mai mult sau mai puțin „amatori“ în chestiunile teologice au fost cei care au deschis drumul iluminiștilor, tot ei sunt cei care au făcut ca știința, filosofia și teologia „să fie privite ca aproape una și aceeași ocupație“2. N-aș merge până la a spune că fără teologia medievală începuturile științei moderne nu ar fi fost posibile, așa cum susțin unii, dar este clar că există între ele legături puternice. Sunt însă de combătut cei care doresc o golire de religios a personalității figurilor marcante din știința Evului Mediu și a Renașterii. Ateismul a propus adesea, în lupta sa anticlericală, o imagine falsificată a acestor figuri, încercând să impună un antagonism rudimentar: Biserica înseamnă automat obscurantism, deci se opune științei, rațiunii. Sunt date în acest sens mai ales două exemple, unele care au ajuns atât de cunoscute, încât nimeni nu se mai obosește să afle dacă sunt întru totul adevărate: Giordano Bruno și Galileo Galilei.
TIMISOARA. Alegatorii care voteaza in Timisoara au posibilitatea sa afle exact unde se afla sectia la care le este arondata strada pentru scrutinul din 9 iunie. La Timisoara sunt organizate 207 sectii de votare pentru alegerile locale si europarlamentare.
Restricţii rutiere pe mai multe străzi din Timişoara
Se anunță un sfârșit de săptămână plin de evenimente la Timișoara. Acestea implică și anumite restricții de circulație pe unele artere din oraș.
Modificări importante în transportul în comun din Timişoara
Modificări importante în transportul în comun din Timişoara
De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, aceasta urmând să se încheie pe 8 iunie, la ora 7.00. În această perioadă candidații și partidele care îi susțin vor trebui să respecte o serie de reguli stricte. La nivel local, zece candidaţi s-au înscris în lupta pentru fotoliul…