V.V. June 28, 2022

 

Procurorii Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, au descins în această dimineață la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Regiunea (ADR) Vest Timişoara de pe strada Gheorghe Lazăr. Aceștia fac cercetări într-un dosar de fraudare fonduri europene și naționale de peste cinci milioane de euro.

 

În cadrul acestei acţiuni au loc 160 de percheziţii în România şi Austria, sub coordonarea Parchetului European (EPPO) din România, inclusiv la locuinţele unor funcţionari publici şi sediile unor instituţii publice.

 

„Astăzi, 28 iunie 2022, a avut loc la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) din Timișoara, vizita reprezentanților Parchetului European. Scopul acestei vizite a fost acela de a identifica și obține documente privind finanțarea din fonduri europene a șase societăți comerciale, care au depus proiecte la ADR Vest, pe Axa 2 Prioritatea de Investiții 2.1A-Microîntreprinderi. Dintre acestea cinci proiecte sunt în implementare, iar unul a fost respins.
Menționăm faptul că vizita reprezentanților Parchetului European nu a vizat și nu vizează activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, și nici a persoanelor angajate în cadrul ADR Vest, ci doar preluarea documentelor care au stat la baza acestor finanțări, documente care sunt doar în posesia ADR Vest. În acest sens, angajații ADR Vest au pus la dispoziția reprezentanților Parchetului European toate documentele care au fost solicitate”, au transmis reprezentanții ADR Vest.

 

Acțiunea de astăzi este cea mai mare operațiune de acest fel a Parchetului European de la înființarea sa. La acţiune participă poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, dar şi din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*