Redacție April 12, 2022

 

Consiliul Local al Municipiului Timișoara va primi spre aprobare un proiect de hotărâre pentru stabilirea nivelului cuantumurilor pentru bursele şcolare acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat pentru anul 2022.

 

Vor fi alocate 16 milioane de lei pentru anul 2022, mai mult cu 4 milioane față de anul trecut

 

Se va aproba și numărul de burse, fiind propuse 13.633 de burse, în sumă totală de 16.089.080 lei. Numărul burselor și suma sunt mai mari față de anul trecut, când au primit burse 13.137 de elevi, iar suma totală a fost de 12.106.500 lei, cu 4 milioane de lei mai mică decât în 2022.

 

 

„Am suplimentat suma pentru anul acesta, tocmai pentru ca toți elevii care îndeplinesc condițiile să primească bursă și să îi ambiționăm pe cât mai mulți copii să își îmbunătățească performanțele la învățătură. Sistemul de educație local este prioritar pentru noi și susținerea financiară a elevilor este una din modalitățile de încurajare a performanței în educație”, a declarat primarul Dominic Fritz.

 

Cuantumurile burselor pentru cele patru categorii – performanţă, merit, studiu şi sociale – au fost stabilite la valorile de  500, 200, 150, respectiv 200 lei pe lună.

 

Criteriile generale de acordare a burselor se stabilesc de către Ministerul Educației și Cercetării. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanță,  de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social (bolnavi, orfani și pentru cei cu venituri foarte mici) se stabilesc anual în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare. Bursele de ajutor social se acordă tuturor elevilor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

 

Citește și:  Stadioanele se deschid în procent de 25%, pentru spectatorii vaccinaţi sau testaţi negativ
Proiectul de hotărâre poate fi consultat la adresa: https://www.primariatm.ro/administratie/consiliul-local/proiecte-de-hotarari/?uid=506B2DDF848387FEC2258821003FB39E

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*