Redacție May 15, 2021

 

Referitor la faptul că școlile din oraș nu se vor deschide nici săptămâna viitoare pentru toți elevii, timișoreanul Alin Andrei Gorscovoz a publicat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

 

Așa cum anticipam, rata de incidență a noilor cazuri a coborât sub 1 la mie în Timișoara, și probabil va coborî și în zilele următoare la 0,88/1000 -duminică, la 0,85/1000 luni și 0,85/1000 marți.
În plus, de astăzi nu se mai poartă mască în spațiile deschise neaglomerate, programul restaurantelor este între orele 5-24, iar circulația pe timpul nopții nu mai este interzisă.
Sunt câteva din restricțiile ridicate cu începere din data de 15 mai.

Cu toate acestea, elevilor claselor V-VII și IX-XI din Timișoara, nu li se permite accesul în unitățile de învățământ deoarece, chipurile, rata de incidență de vineri a fost cu 6 sutimi mai mare decât cea stabilită prin ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății pentru ca școlile să funcționeze în scenariul verde.

Trecem peste faptul că la nivelul județului Timiș autoritatea responsabilă cu stabilirea acestei rate, Direcția de Sănătate Publică Timiș, o face pur și simplu într-un stil superficial, dovadă fiind raportările de săptămâna trecută, este TOTAL NEPROFESIONIST să interpretezi aceea rata „stricto-senso”.

În condițiile în care se știa faptul că în ziua de sâmbătă rata de incidență va coborî sub 0,97/1000, iar duminică și luni sub 0,9/1000 , fiind vorba clar de un trend descendent, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul județului Zoltan Nemeth, ar fi putut să solicite aprobare, și sigur ar fi primit-o, pentru școlile din municipiul Timișoara să activeze în scenariul verde începând de luni.
De asemenea, mă așteptam ca și alți membri ai CJSU Timiș, extrem de revoltați atunci când a fost vorba de a se închide restaurantele, barurile sau sălile de jocuri, să ia atitudine și cu această ocazie, când era vorba de soarta educației a mii de elevi din Timișoara.

O țară în care politicienilor le pasă mai mult de soarta restaurantelor sau a sălilor de jocuri de noroc decât de asigurarea unor condiții pentru educația elevilor, NU este de mirare că se situează printre ultimele locuri în Europa în toate clasamentele întocmite după nivelul de pregătire a tinerei generații.

Am să-mi storc o lămâie pentru a-mi trece greața din aceste zile, și o perioadă bună de timp mă voi ocupa doar de probleme referitoare la feline. Așa că să nu vă mirați că veți fi invadați cu postări despre motănelul meu SAM și problemele sale.

Să ne auzim sănătoși!

 

Citește și:  Ierbarul cu literatură al Ramonei Băluțescu

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*