Redacție February 5, 2021

 

Cercetătorii de la centrul medical Ichilov din Tel Aviv au anunțat că au descoperit, în urma unui studiu preliminar, un medicament pentru COVID-19, cu eficiență de 95%.

 

Profesorul Nadir Arber, de la Centrul pentru Prevenirea Cancerului din cadrul spitalului, a testat un medicament dezvoltat de echipa sa pe pacienți cu forme moderate și grave de COVID-19 și a descoperit că are o eficiență de 95%, scrie Times of Israel.

Arber a declarat că medicamentul EXO-CD24 este ieftin și eficient și trebuie administrat o dată pe zi, prin inhalare, timp de 5 zile.

Tratamentul a fost administrat unui nămăr de 30 de pacienți. Dintre aceștia 29 au arătat o îmbunătățire după două zile și au fost externați din spital după alte 3 până la 5 zile. Și ultimul pacient și-a revenit, însă a avut nevoie de mai multe zile de recuperare.

Medicamentul combate „furtuna de citokine” și se bazează pe exosomi – mici saci cu lichid pe care organismul îi folosește pentru comunicarea intercelulară – pentru a transporta proteina CD24 în plămâni.

În urma acestor rezultate încurajatoare, profesorul Nadir Arber a cerut Ministerului Sănătății să extindă testele clinice la mai mulți pacienți.

 

Sursa: Times of Israel

Citește și:  Dosare penale pentru doi bărbați care au fugit dintr-un spital din Timișoara înainte de a primi rezultatele testelor pentru COVID-19

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*