Redacție June 17, 2019

 

Persoane rămase necunoscute au vandalizat vitrina Galeriei Consiliului Judeţean, de la Bastionul Theresia, unde a avut deschiderea festivalului Timişoara Refugee Art Festival.

Timişoara Refugee Art Festival (TRAF) este o iniţiativă care doreşte prin artă, să construiască poduri între comunităţile locale şi refugiaţii din Timişoara şi din România. Să vorbescă despre refugiaţii care trăiesc în România şi să stârnească comunităţi primitoare.

Din nefericire, în mult lădatul oraş al deschiderii şi al multiculturalităţii, există şi oameni care nu reuşesc să convieţuiască civilizat.

Persoane rămase necunoscute au vandalizat vitrina Centrului Multifuncţional de la Bastionul Theresia, unde a avut deschiderea festivalului TRAF. Pe geam se putea citit mesajul: “Azi palestinian, mâine terorist”. Alături a fost lipit un afiş de dimensiuni apreciabile, în care apar alăturate două fotografii, una cu un centru de primire pentru refugiaţi, “plătiţi de stat, adică din banii tăi”, şi una cu un aşa-zis refugiat român “care trăieşte la limita sărăciei în condiţii mizere”.

La fel cum au păţit cei din comunitatea LGBT, care a organizat la Timişoara evenimentul Săptămâna Pride. Un individ a măzgălit o cruce pe geamul Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, unde a avut loc o expoziţie organizată în cadrul festivalului.

Festivalul TRAF a avut prima ediţie în 2017 şi a reunit 30 de tineri refugiaţi şi non refugiaţi care au produs împreună 5 producţii finale de teatru forum, muzică, film, pictură şi instalaţii de artă.

sursa: adevarul.ro

Citește și:  Faci COVID la votare, sau nu?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*