Nicoleta C. December 27, 2021

 

Primăria Timișoara a scos la licitație proiectul de reabilitare și modernizare a spațiului public din zona Dacia din Timișoara.

 

Municipalitatea își propune să implementeze un concept unitar de amenajare în zona de blocuri delimitată de strada Gheorghe Lazăr, Bulevardul Cetății, Calea Torontalului și Calea Circumvalațiunii.

Prin această intervenție, se dorește revitalizarea spațiilor publice și introducerea de funcțiuni complementare: zone verzi, mici locuri de joacă și zone de sport, spații destinate petrecerii timpului în aer liber dotate cu mobilier urban.

 

„Este primul proiect de acest tip în Timișoara, în care gândim integrat modernizarea unui întreg cartier de locuințe, plecând de la nevoile celor care locuiesc aici, pentru spațiu verde de calitate, zone de recreere și odihnă în aer liber și modalități sigure de deplasare. Vrem să facem trecerea de la un cartier în care autoturismul este prioritar, la un cartier pentru oameni”, a spus primarul Dominic Fritz.

 

Pentru implementarea proiectului, Primăria va solicita fonduri europene prin noul Program Operațional Regional.

Firmele interesate pot depune oferte până în 9 februarie 2022. Valoarea estimată a contractului de proiectare este peste 500.000 de lei.

 

sursa Radio Timișoara

Citește și:  Starea de alertă a fost prelungită de azi în România. Deplasarea în afara locuinţei, interzisă după ora 22

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*