Redacție May 21, 2020

 

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis miercuri, 20 mai, că intenția de a interzice manelele la Timișoara reprezintă discriminare, astfel că primarul Nicolae Robu a primit avertisment contravențional.

 

„Intenția de a interzice expres difuzarea și interpretarea de manele pe spațiul public din Timișoara de către Instituția Primarului municipiului Timișoara reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7/8 voturi.”, arată CNCD într-un comunicat de presă.

 

Vă reamintim că anul trecut, Nicolae Robu a dispus interzicerea interpretării şi difuzării manelelor şi folosirea grătarelor în aer liber pe domeniul public din Timişoara, precum şi practica anunţării de dedicaţii.

Respectiva decizie a edilului de a interzice manelele a venit după ce pe Facebook a apărut un videoclip din Piața Traian din Timișoara unde un lăutar aflat în fața scenei cânta și făcea dedicații, inclusiv pentru Nicolae Robu.

 

„Pentru toți oamenii care ascultă muzica bună, pentru ascultătorii noștri, pentru doamna Flori de la Agil, pentru toți invitații, pentru toată lumea prezentă, mulțumim domnului primar, domnului primar mulțumim în primul rând.”
„Pentru fratele meu, să-i dea Dumnezeu fericire. Și mai facem una frumoasă pentru toată lumea, pentru domnul primar, să dea Dumnezeu fericire la toată lumea”, spunea lăutarul la microfon.

 

Întâmplarea s-a produs în toamna anului trecut, în cadrul unui proiect inițiat de primarul Nicolae Robu în Piața Traian din Timișoara, prin care se dorea revitalizarea zonei respective printr-un târg cu produse tradiționale, dar în final a ieșit un fel de bâlci, cu manele, bere și grătare.

Citește și:  Meciul de fotbal U21 România – Germania se vede deseară în Piața Operei

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*