Redacție November 15, 2019

 

Investiţia de 30 de milioane de euro va fi una dintre cele mai spectaculoase iniţiative de business și se va concretiza în cursul anului viitor la Timişoara. Proiectul a fost anunţat de Vincenzo Moderno, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România.

Potrivit acestuia, construcția fabricii va începe în martie și este estimat ca aceasta să fie finalizată până la finele anului 2020. Fabrica propriu-zisă va fi în Calea Șagului, dar intenția investitorilor italieni este ca în anii următori să deschidă și alte fabrici de componente tot în această zonă.

„Va fi o fabrică de biciclete care va începe să se construiască în luna martie a anului viitor, în Calea Şagului. Construcţia se va finaliza până la sfârşitul anului. Se vor crea, grosso modo, 750 de locuri de muncă. Este o investiţie italiană, dar proiectul va deveni cu timpul mai amplu, pentru că există şi intenţia unor producători de componente pentru biciclete din alte ţări, inclusiv asiatice, de a veni să investească la Timişoara, astfel încât să se ajungă în final la o platformă care va putea avea un total de aproximativ 3.000 de locuri de muncă. Va fi un fel de «Bicycle Valley» pe Calea Şagului şi este important că o mare parte dintre bicicletele care vor fi folosite în Europa de Est vor fi fabricate la Timişoara”, a firmat Vincenzo Moderno.

Citește și:  Angajarea ilegală a unui medic şcolar, pedepsită de Nicolae Robu cu o „muştruluială”. Prejudiciul este de peste 120.000 de lei

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*