Redacție September 24, 2021

 

 

  • Publicul larg este așteptat să participe la evenimentul anual „Noaptea Cercetătorilor”, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara sub genericul „Opening Up Science”.

 

Sunt pregătite multe activități destinate minților curioase de toate vârstele – zone pline de jocuri, concursuri cu premii, experimente sau expoziții pentru stimularea creativității, a gândirii critice și a curiozității. Programul este desfășurat de cercetători, inventatori și exploratori într-un mod interactiv, educativ și distractiv.

Anul acesta activitățile de la Universitatea de Vest din Timișoara se desfășoară în Amfiteatrul Mare „Ioan Mihai” (la parter) începând cu ora 15:00 și apoi la ExperimentariumTM (între orele 16:00-19:00). Participarea la toate activitățile este gratuită și este supusă regulilor de respectare a siguranței medicale.

 

 

 

 

  • Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuși”/ „House of Dolls”, proaspăt câștigător al Trofeului „Ceau Cinema!” Timișoara, va avea astăzi premiera pe marile ecrane din România.

 

Filmul, produs de microFilm și Film Cartel, a avut premiera internațională, anul trecut, la Sarajevo International Film Festival și a devenit unul dintre cele mai îndrăgite documentare românești.

 

 

 

 

  • Eveniment care are în prim-plan perspectivele feminine din viața reală și din cea ficțională.

 

Protagonistele dialogului, „Să fii părăsit/ Să fi părăsit“ vor fi scriitoarele Ioana Maria Stăncescu și Mara Wagner – ora 18:30, în librăria La Două Bufnițe, Piața Unirii nr. 11. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook La Două bufnițe și Editura Trei.

 

 

 

 

  • Vicecampionul mondial (B) la padel Dante Luchetti, multiplu campion internațional susține la Timișoara, timp de trei zile de antrenamente, pentru cei dornici să cunoască, să învețe sau să se perfecționeze în padel.

 

Citește și:  Prima pictură murală din Timișoara realizată integral din vopsea purificatoare de aer, inaugurată pe peretele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica

 

Singura bază sportivă din vestul României cu terenuri profesioniste dotate după standardele World Padel Tour Padel Center Timișoara promovează acest sport nou și dinamic. În acest sfârșit de săptămână, între 24 și 26 septembrie, la invitația Padel Center Timișoara va fi prezent aici Dante Luchetti, sportiv care și-a pus în palmares, pe lângă multiple titluri de campion național și regional, inclusiv titlul de vicecampion mondial (B) – 2004, Argentina.

 

 

Sursă calendar evenimente: rador

 


 

Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor. Susține și tu jurnalismul independent:

 

Patreon:

 

 

 

 

 

PayPal/Card bancar:

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*