Redacție November 29, 2020

 

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a fost întotdeauna preocupată să promoveze știința în comunitatea timișoreană, într-un mod accesibil publicului larg. În acest final de an, prin intermediul seriei de evenimente „Future & Science”, aducem în fața voastră profesioniști din diverse domenii care vor dezbate împreună cu voi teme de actualitate.

 

Luni, 30 noiembrie 2020, începând de la ora 18:00, în cadrul conceptului „Portrete de fizicieni români”, sunteți invitați să vă întâlniți cu Cristian Presură, fizician, inventator, autor și cercetător român.

 

Cristian Presură este inventatorul senzorului optic din ceasurile inteligente ce ne măsoară pulsul. Numele lui Presură este cunoscut pentru popularizarea fizicii avansate, printr-un limbaj ușor de înțeles tuturor categoriilor de vârstă, în contextul diverselor conferințe susținute în România, dar și prin intermediul canalului său de Youtube. Actualmente cercetător la Philips Research Eindhoven din Olanda, fizicianul a publicat deja mai multe titluri la Humanitas, în care explică ample fenomene și capitole ale fizicii („Fizica povestită”, „O călătorie prin univers – Astrofizica povestită”, „Care este diferența dintre un copil și un laptop?”).

 

Întâlnirea va fi moderată de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu și va fi transmisă live pe pagina de Facebook a UVT.

Citește și:  Dragoș Boța, fondatorul PRESSALERT.ro, lansează prima sa carte. Volumul marchează 25 de ani de activitate jurnalistică

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*