Nicoleta C. September 15, 2021

 

Compania City Insurance, cu peste 3 milioane de clienți, este aproape de procedura de faliment, iar mai multe service-uri auto refuză reparația autoturismelor asigurate la liderul pieței RCA.

 

În cazul unui accident, asigurarea RCA poate suporta plata unor despăgubiri maxime. Dar în cazul în care asigurătorul RCA este rău platnic, păgubiții pot da și vinovatul accidentului în judecată pentru recuperarea daunelor provocate.

Lucrurile se complică, în cazul de față, dacă ASF va deschide procedura de faliment pentru City Insurance. În acest caz, din momentul în care decizia ASF se publică în Monitorul Oficial, Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) preia conducerea acestei societăți și poate primi cereri de deschidere de dosare de daună și cereri de plată de despăgubiri. Doar că în această situație polița va mai putea acoperi decât daune de maxim 90.000 de euro.

Problemele cele mai mari vor apărea la șoferii care sunt loviți în trafic de o mașină asigurată la acest asigurător. Aceștia ar trebui să facă cerere de deschidere dosar de daună la FGA, iar după ce va fi analizată, plata despăgubirilor nu va putea fi făcută decât după ce instanța decide definitiv falimentul firmei de asigurări.

 

Mai multe detalii pe: hotnews.ro

Citește și:  Promovabilitatea examenului de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,8%

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*