Redacție June 11, 2019

 

USR Timișoara nu se dezminte și continuă procesul democratic și transparent de desemnare al unui candidat pentru primăria orașului de pe Bega.

 

Vă reamintim că USR Timișoara va da un candidat la alegerile locale de anul viitor pentru funcția de primar doar în urma unui proces intern democratic și transparent de selecție prin votul tuturor membrilor locali. Orice membru din filiala USR Timișoara se poate înscrie în această competiție, iar câștigătorul, cel care va primi cele mai multe voturi din partea celorlalți membri, va fi candidatul pentru primărie din partea USR.

Primul care s-a înscris în această cursă internă din USR a fost Dominic Samuel Fritz. Nu ar mai fi fost competiție dacă Dominic ar fi rămas singurul candidat, așa că, la câteva zile, un nou nume din USR Timișoara și-a anunțat intrarea în această competiție.

Aida Szilagyi a decis să se înscrie pe lista nominalizaţilor pentru că îşi doreşte un oraş armonios şi civilizat, cu aer mai curat, un oraş modern, vibrant şi cosmopolit.

„Am decis să intru în cursa internă a USR pentru funcția de primar al Timișoarei. Bula mea nu mai este suficientă. La fel ca voi toți, am nevoie de un spațiu armonios și civilizat, am nevoie de aer mai curat, doresc să trăiesc într-un oraș modern, vibrant, cosmopolit și cred că Timișoara are acest potențial. Suntem un partid responsabil și dorim să va oferim cea mai bună alternativă. Sistemul nostru intern, foarte democratic, oferă șanse egale candidaților și încurajează competiția, iar aceasta abordare este o premieră în politica din România. Doresc să construiesc pentru USR și această candidatură mă stimulează, fiind totodată o ocazie excelentă de a-mi promova ideile despre cum putem construi un oraș durabil”, a transmis Aida Szilagyi.

Citește și:  Poșta Română face angajări în mai multe localităţi din Timiș, inclusiv în Timişoara

Așadar, candidatura lui Dominic Samuel Fritz (care este puternic implicat în proiecte sociale și culturale) este urmată de candidatura unei doamne cu viziune ecologică (cu accent pe protecția mediului, pe sustenabilitate și pe aer cât mai curat). Aida Szilagyi promite că va trata cu prioritate problemele de mediu și de sustenabilitate ale Timișoarei. Orașul nostru trebuie să scape de praf, de mizerie, de rampele de gunoi clandestine și să înceapă de pe-acum să își facă planuri de protecție pentru schimbările climatice pe care deja le trăim.

Aida Szilagyi are peste peste 20 de ani de experiență în domeniul dezvoltării durabile și este dedicată în mod excepțional cauzei protejării resurselor naturale și a reducerii poluării.

În anul 2010 a fondat Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile, organizație prin intermediul căreia Aida Szilagyi face eforturi importante în vederea includerii metodelor și practicilor pentru sporirea eficienței în utilizarea resurselor și a ecoinovării pe agenda companiilor și a autorităților publice.

2 thoughts on “Aida Szilagyi, a doua persoană înscrisă în competiția internă USR Timișoara pentru desemnarea candidatului la primărie

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*