Nicoleta C. April 16, 2020

 

Situaţia specială generată de pandemia de coronavirus afectează şi calendarul admiterii în învăţământul superior. Universitatea Politehnica Timişoara dispune însă de toate resursele pentru asigurarea celor mai bune condiţii pentru desfăşurarea acesteia.

 

Astfel, admiterea 2020 la Universitatea Politehnica Timişoara va avea loc în funcţie de deciziile luate la nivel naţional, fără a modifica însă tipul de concurs. În cazul facultăţilor care organizează concurs de dosare, înscrierea se va putea realiza online, prin încărcarea de copii după documente, prin intermediul unei aplicaţii dedicate pe care UPT o va pune la dispoziţia candidaţilor.

În cazul facultăţilor care organizează concurs cu probe de verificare a cunoştinţelor (Facultatea de Arhitectură şi Urbanism, Facultatea de Automatică şi Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale), infrastructura UPT permite organizarea examenelor astfel încât distanţa dintre participanţi să fie conformă cu recomandările în vigoare, iar procesul de selecţie să se realizeze în funcţie de cunoştinţele reale ale candidaţilor.

Metodologia de admitere şi calendarul concursului vor fi corelate cu dispoziţiile Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu calendarul examenului de bacalaureat.

Absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat şi aleg una dintre facultăţile Universităţii Politehnica Timişoara vor avea, ca studenţi, o serie de beneficii:

 

– Cele mai mari burse din ţară (de la MEN şi din venituri proprii, care se pot cumula);
– Cazare pentru toţi solicitanţii în cămine modernizate (dotate cu conexiune internet, cablu TV, frigider, bucătărie şi spălătorie pe fiecare etaj);
– Masa la restaurantele studenţeşti ale UPT, la preţuri subvenţionate;
– Cea mai modernă bibliotecă din ţară;
– Acces gratuit la cea mai modernă bază sportivă studenţească din ţară (terenuri de fotbal sintetice şi cu iarbă, baschet, 4 terenuri de tenis, sală de sport, bazine de înot interior şi exterior, pistă de atletism);
– Pregătire specială la matematică şi fizică;
– Acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul Erasmus+ şi prin acorduri bilaterale (Germania, Franţa, Spania, Anglia, Olanda, Austria, etc);
– Transport local şi CFR gratuit.

Citește și:  Angajații Societătii de Transport Public Timişoara au împărțit azi călătorilor ouă de ciocolată

 

Alte facilităţi sunt acordate elevilor olimpici, care sunt admişi fără examen, cu media 10, şi absolvenţilor de liceu cu media 10 la examenul de bacalaureat.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*