Nicoleta C. October 9, 2020

 

Ungaria a început să producă pe plan intern medicamentul Remdesivir, folosit în cazul pacienților cu COVID-19. Compania farmaceutică ungară Richter a produs în etapa iniţială doze suficiente pentru 250 de pacienţi, a declarat ministrul ungar al Inovaţiei şi tehnologiei, Jozsef Bodis, citat de agenţia MTI și preluat de Agerpres.

 

Potrivit oficialului, până la sfârşitul lunii octombrie vor fi produse doze pentru tratamentul a peste 800 de pacienţi.

Guvernul de la Budapesta a contribuit cu 400 de milioane de forinţi (1,1 milioane de euro) la producţia acestui medicament de către compania Richter.

Este în curs în Ungaria și producţia antiviralului Favipiravir, conform aceluiaşi ministru.

Comisia Europeană a anunţat miercuri că a convenit cu societatea farmaceutică americană Gilead achiziţia a 20.300 de doze suplimentare de Remdesivir, suficiente pentru aproximativ 3.400 de pacienţi, încercând astfel să acopere deficitul în aprovizionarea cu medicamentul antiviral.

Comisia Europeană achiziţionează acest medicament de la compania Gilead în mod centralizat şi gestionează distribuirea lui către statele membre ale UE. În luna iulie a fost achiziţionată o cantitate suficientă pentru tratarea a 30.000 de pacienţi COVID-19, dar mai multe state europene au anunţat recent că au nevoie de doze suplimentare.

Citește și:  Tehnologia 5G va asigura mai mult de 10% din conexiunile mobile globale până în 2023, conform previziunilor Cisco

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*