Nicoleta C. August 10, 2020

 

Județul Timiş este în top 3 național ca număr de persoane care caută un job sau care vor să își schimbe locul actual de muncă.

 

Conform platformei eJobs, în luna iulie s-a înregistrat un număr record de aplicări pentru joburi, înregistrâdu-se 1,3 milioane de aplicări, cu 50% mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

 

„A crescut atât numărul mediu de aplicări pe candidat, cât şi numărul efectiv de candidaţi disponibili. Astfel, în iulie au fost 142.000 de candidaţi care şi-au căutat un job la noi pe platformă. Dintre aceştia, aproape 33.000 au fost candidaţi noi, care nu au avut până acum cont pe eJobs şi care, cel mai probabil, în ultimii ani nu au fost interesaţi de schimbarea jobului. Numărul de candidaţi noi este cu 20% mai mare decât în luna iunie”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, într-un comunicat.

 

Vânzările rămân domeniul care atrage cel mai mare număr de aplicări, urmat de relaţii clienţi/call center, administrativ/logistică, back office, financiar/contabilitate şi internet/e-commerce.

Cele mai multe aplicări au venit din partea candidaţilor din Bucureşti, Clujul fiind al doilea cel mai activ judeţ. Lista continuă cu Timiş, Braşov, Iaşi, Constanţa şi Prahova.

Citește și:  Teatrul Național din Timișoara lansează concursul de proiecte metaFuture

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*