Anton Kovacs March 9, 2021

 

Se pare că în Senatul României ar exista niște proiecte de lege care doresc să introducă indemnizații oferite de statul român pentru foștii legionari, urmașii lor și urmașii criminalilor de război. Iar domnul deputat Silviu Vexler crede că acest lucru consideră că aceasta este o umilință îngrozitoare la adresa supraviețuitorilor Holocaustului.

Stați liniștit domnule deputat, nu cred că supraviețuitorii Holocaustului trebuie să se simtă umiliți.

România, fiecare cetățean al acestei țări trebuie să se simtă umilită că cineva din a putut să elaboreze astfel de proiecte de lege. Românii trebuie să se simtă umiliți pentru că tot mai multe ziare vorbesc despre legionari și criminalii de război, cei care au fost totuși cât de cât pedepsiți,  ca despre “îngerii închisorilor”. Tot românii trebuie să se simtă umiliți pentru că în școli se vorbește despre “apostolii neamului” când e vorba despre niște lepădături care dacă nu au atârnat evrei în cârligele măcelăriilor din țară au ars oameni când s-au dus cu armata română la Odesa și pe unde or mai fi fost.  Românii, toți, trebuie să se simtă umiliți că pe Facebook există tot felul de indivizi, grupuri chiar, care fac elogiul extremei drepte și îi laudă pe cei care au condus țara în perioada celui de-al doilea război mondial, inclusiv pe legionari, sau pe simpatizanții legionarilor. Sunt și pe aici câțiva, astăzi după ce comentează voi avea plăcerea să-i elimin din grup.

Și tot românii trebuie să se simtă umiliți pentru că nenumăratele și mult prea bine plătitele servicii secrete nu fac absolut nimic pentru a afla de unde vin banii pentru toată această propagandă, că e nevoie de bani să organizezi așa ceva, cărțile alea nu se tipăresc pe gratis, oamenii nu ajung în parlament pentru că-i iubește poporul și toată propaganda nu se face pe gratis.

***

Cu toate că mi s-a atras atenția mi se mai întâmplă și mie, uit că cei care încerc să-i ajut nu folosesc acel limbaj tehnic ca și mine și atunci…

– Nu trebuie decât să partajați folderul în care este programul, după care să-l mapați pe celelalte calculatoare.

Iar la celălalt capăt al firului, cele două doamne facturiste vorbesc între ele:

– Ni la ăsta cum vorbește, zici că-i nebun, nu înțeji nica.

Așa și omul ăsta, nu se poate abține să nu folosească limbajul deprins într-o viață în care zi și noapte a stat aplecat asupra cărților de specialitate:

“E ca la ruleta rusească. Atunci când l-a lovit, era glonţul letal!. A făcut o formă severă a virusului, cu o insuficiență multiplă de organe”.

Ce înseamnă să fii un mare medic. Și nici nu a fost nevoie de o autopsie ca să știe toate aceste lucruri, dimineață a murit pacientul, l-au ținut pe hol două ore, că așa e datina la secția aia, tot dimineață fusese dată și declarația.

Că tot a venit vorba, se mai interesează cineva, poliția, procuratura, serviciile secrete, de secțiile ATI? Că mie mi se pare că în condițiile în care mortalitatea este de 97%, probabil cea mai mare din lume în afară de coridorul morții de la San Quentin, ar trebui să se intereseze totuși cineva ce se întâmplă. Si nu se întâmplă din cauza banilor, că banii în sistemul medical au cam fost în ultimii ani ca la maneliști, fără număr.

***

Dar și oamenii ăia de la DSP, sau de unde or fi, harnici de îți e mai mare dragul să-i vezi cum lucrează.

Pe la 6 dimineață oamenii încă nu se sculaseră, pe la 7 erau în parcare câteva mașini pornite care fumegau așteptând ca stăpânii să termine de rașchetat gheața de pe parbrize. Pe la 8 nu era aproape nimeni pe stradă, că erau -2 grade și copii nu merg la școală iar bătrânii nu au voie la alimentară. Probabil munca la majoritatea instituțiilor a început pe la 9, că până s-a băut cafeluța, până s-a mai comentat cu lockdown-ul. SI totuși, s-au recoltat probe, nu una două ci un număr destul de mare pentru ca acesta să fie relevant. Probele au fost analizate, pentru analizele alea e nevoie de o mulțime de timp, s-au făcut niște calcule, a mai durat ceva până au aflat ziarele și până cei care scriu articole să scrie știrea. Și totuși, la ora 14 se publicase deja că a scăzut rata de infectare. Aflase virusul că au venit jandarmii din Oltenia să-l stârpească.

***

Senator AUR, elogii pentru fosti legionari. Deputat de la minoritati: “Este o umilinta ingrozitoare la adresa victimelor Holocaustului”

Deputatul Silviu Vexler a declarat luni, in plenul Senatului, ca este o “umilinta ingrozitoare la adresa victimelor Holocaustului” existenta a doua proiecte de lege prin care se doreste reintroducerea indemnizatiilor oferite de statul roman “pentru fostii legionari, urmasii lor si urmasii criminalilor de razboi sau ai celor care au facut parte din organizatiile naziste”.

Nu as fi intervenit daca nu ar exista si doua proiecte de lege, in prezent aflate la Senat, care sa doreasca sa reintroduca indemnizatiile oferite de statul roman pentru fostii legionari, urmasii lor si urmasii criminalilor de razboi sau ai celor care au facut parte din organizatiile naziste. Este o umilinta ingrozitoare la adresa victimelor Holocaustului, la adresa putinilor supravietuitori ai Holocaustului, care mai traiesc in ziua de astazi sa vada toate aceste lucruri”, a afirmat Vexler.

***

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au fracturi după ce au sărit pe geam

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova, anunță ISU Dolj. Trei cadre medicale au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au sărit de la etajul 1 al clădirii și au suferit fracturi la membrele inferioare. Alte zeci de persoane au fost evacuate.

***

Barna, despre controlul trimis de Cîțu la ministerul Sănătății: O instituție a statului a spus că s-au publicat date vulnerabile

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni seara, la TVR 1, că publicarea datelor privind vaccinarea de către Ministerul Sănătății i-a fost reclamată premierului de o instituție a statului care „a spus că s-au publicat niște date vulnerabile, care o fi fost, nu știu, Armata, habar n-am”, potrivit G4Media.ro.

Citește și:  Revista presei = 19.11.2020

***

Lupoaica moralistă: În vreme ce salariaţii din Ministerul Muncii iau sporuri de 2.200 de lei pentru “condiţii vătămătoare” şi ajung să câştige 3-4.000 de euro pe lună, ministrul de resort a pus gând rău “asistaţilor social” care primesc, lunar, 141 de lei, adică 27 de euro

Lupoaica moralistă: În vreme ce salariaţii din Ministerul Muncii iau sporuri de 2.200 de lei pentru “condiţii vătămătoare” şi ajung să câştige 3-4.000 de euro pe lună, ministrul de resort a pus gând rău “asistaţilor social” care primesc, lunar, 141 de lei, adică 27 de euro

Secretarul general al Ministerului Muncii a avut, în septembrie 2020, un salariu brut de 15.503 lei, la care s-a adăugat un “spor de condiţii vătămătoare” de 2.258 de lei – cât un salariu minim brut pe economie. Astfel, el a câştigat, în totat, 17.761 lei brut şi a luat în mână 10.390 de lei.

Secretarul general adjunct a câştigat din “spor de condiţii vătămătoare” (brut) 1.736 de lei, un director 1.511 lei, un auditor, 1.220 de lei, un consilier oarecare, 1.000 de lei.

***

Un medic din Sibiu dezvăluie ce se întâmplă într-o secție ATI. „Oamenii sunt sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi!”

Medic din Sibiu, dezvăluiri din secția ATI. Este pentru prima dată când un cadru sanitar alege să vorbească deschis despre cum sunt tratați pacienții Covid. De fapt, mult spus tratați, căci doctorul de la Spitalul […]

***

Procurorii deschid dosar penal în urma dezvăluirilor despre pacienți cu COVID-19 sedați și legați de pat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu se va autosesiza în cazul dezvăluirilor făcute de un fost asistent medical din Spitalul Județean Sibiu, cu privire la nereguli identificate în secția ATI COVID. Potrivit acestuia, pacienții erau legați și sedați.

 

***

 

Medic ATI, despre decesul lui Adi Bărar, liderul trupei Cargo: „A făcut o formă severă a virusului, plămânii erau afectați în proporție de 90%”

Adi Bărar, liderul trupei Cargo, a pierdut lupta cu virusul luni, 8 martie. Artistul de 61 de ani era internat din 23 februarie la secția ATI a Spitalului Județean Timișora. Dorel Săndesc, medic de Terapie Intensivă, fost șef de secție la unitatea medicală de pe Bega, a declarat pentru Libertatea că rockerul timișorean a făcut o formă severă de Covid-19, cu o „insuficiență multiplă de organe”.

„Din păcate, Adi Bărar a plecat după o suferință intensă provocată de infecția cu Covid. El a făcut o formă severă a virusului, care i-a afectat plămânii în proporție de 90% și care a afectat și celelalte organe. S-a instalat o insuficiență multiplă de organe care a dus la decesul său, în ciuda efortului și aplicării tuturor tehnicilor de suport și a medicamentației”, a declarat Dorel Săndesc, medic ATI, fost șef al Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Timișoara.

***

De ce se primesc atât de greu informaţii despre bolnavii de Covid-19. Dezvăluirile unei asistente de la ATI SIbiu

Covidul e o boală grea şi imprevizibilă. Asta auzi de un an de zile. 20 la sută dintre cei care se infectează fac forme grave. Cam 5% forme foarte grave. Şi unii dintre ei ajung la terapie intensivă.

***

Mesajul soţiei şefului de la DSP Gorj care a decedat după ce sistemul de ventilaţie din ambulanţă s-a defectat: „Nu a murit, ci a fost omorât. Se numeşte crimă“

400x200.jpg

Georgiana, soţia lui Adrian Dobrin, şeful Serviciului de Control din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, care a decedat după ce sistemul de ventilare din ambulanţa în care se afla s-a defectat, a transmis un mesaj la scurt timp de la înmormântarea acestuia.

***

Tragediile din spitale, prevenite cu ferestre larg deschise. Pacienţii îngheaţă în saloane ca să nu ardă de vii
Tragediile din spitale, prevenite cu ferestre larg deschise. Pacienţii îngheaţă în saloane ca să nu ardă de vii

Pacienţii cu COVID-19 care au nevoie de oxigen au îndurat, nopţi la rând, un frig pătrunzător la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Instalarea sistemelor anti-foc este în plan, dar investiţia depinde de aprobarea bugetului, spun reprezentanţii CJ Olt. Până atunci, soluţia este ca geamurile să se deschidă în două în două ore.

 

***

Acuzații dure între Ana Blandiana şi Mircea Dinescu: “I-a numit <<Hitlerjungend>> pe tinerii morţi la Revoluție” / “Plutind pe aripile amneziei, continuă să-şi reşapeze trecutul”

image-2014-03-11-16792673-70-mircea-dine

Ana Blandiana scrie în cartea “Soră lume”, publicată recent de editura Humanitas, că Mircea Dinescu i-ar fi numit “Hitlerjungend” (“Tineretul lui Hitler”) pe tinerii morţi la Intercontinental în zilele Revoluţiei. Poetul a reacționat dur, susținând despre Ana Blandiana că “suferă de amnezie” şi “continuă să-şi reşapeze trecutul”.

 

***

 

Patreon

***

Scade rata în județ și la Timișoara, luni, 8 martie

7,30 este rata de infectare în Timișoara, luni, 8 martie, în scădere față de ziua de duminică, când era 7,36 la mia de locuitori. La nivel de județ a scăzut de la 5,60 la 5,37 la mia de locuitori.

 

***

Pericol pentru pietoni la Timișoara în intersecție unde mașinile ajung pe trotuar

Printre cele mai periculoase intersecții din Timișoara, pentru pietoni mai ales, este cea dintre Calea Torontalului și strada Timiș.

Periodic acolo au loc coliziuni între vehicule și, din păcate, tot periodic, câte o mașină ajunge pe trotuar chiar acolo unde, de obicei, pietonii așteaptă la semafor să se facă verde să traverseze strada.

screenshot_20210308-21065766800115750304

Un caz similar sau petrecut luni seara.

***

curs

***

Demult sau de mult. Cum este corect?

Potrivit DOOM, “demult” sau “de mult” sunt două forme diferite și fiecare se folosește într-un anumit context. Vezi cum și când se scrie corect.

De mult este locuțiune adverbială alcătuită din prepoziția “de” și adverbul “mult”. Are următoarea semnificație: de mult timp, de multă vreme, de vreme îndelungată, de altădată, din vechime.

***

Cum arăta istoria României în revista comunistă pentru copii „Cutezătorii”

În ultimii ani ai regimului Gheorghe Gheorghiu-Dej și în primii ani ai regimului Nicolae Ceaușescu (deceniul 6), doctrina internaționalismului proletar este înlocuită treptat de cea a naționalismului autohton. La îndemnul conducătorilor politici, „istoricii români reașază istoria României în matca inițială”, respectând însă la literă doctrina comunistă și indicațiile aparatului de partid și de stat. Astfel, sunt glorificați conducătorii agreați de partid precum Burebista, Decebal, Basarab I, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, Constantin Brâncoveanu, Tudor Vladimirescu, Nicolae Bălcescu, Alexandru Ioan Cuza.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*