V.V. July 16, 2021

 

 

În contextul avertizării Cod Portocaliu de fenomene meteo periculoase, valabil pentru județul Timiș, în intervalul 15.07.2021, ora 16:00 – 16.07.2021, ora 06:00, forţele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” au fost solicitate să intervină în mai multe situații de urgență.

 

În jurul orei 23:29, pompierii au fost solicitați să intervenă pentru lichidarea unui incendiu la o locuință lovită de trăsnet, în localitatea Beregsău Mare.

 

„Doisprezece pompieri au intervenit de urgență cu două autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime și un echipaj SMURD. Din fericire, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale, incendiul afectând acoperișul, podul și camerele de la etajul 1 al locuinței.
În timp ce se deplasau către incendiu, un echipaj de pompieri a fost nevoit să intervină pentru degajarea a doi copaci doborâți de vânt pe partea carosabilă, pe drumul național DN 59A, între localitățile Săcălaz și Beregsău Mare”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Timiș.

 

De asemenea, în jurul orei 00:40, un alt incendiu provocat de un trăsnet a avut loc în Timișoara, pe strada Steaua.

 

„Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 30 mp la nivelul acoperișului unui bloc de locuințe cu 2 etaje. 25 de pompieri cu 4 autospeciale de stingere, 2 autoscări de lucru la înălțime și un echipaj SMURD au intervenit de urgență. Datorită intervenției rapide a pompierilor, incendiul nu s-a extins și la locuințe, fiind localizat la nivelul acoperișului. Din imobil s-au evacuat 16 persoane care, din fericire, nu au necesitat îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Timiș.

 

Pe tot parcursul nopții, pompierii militari timișeni au fost în alertă, pregătiți să intervină în orice situație de urgență.

Citește și:  Nicolae Robu, despre revocarea lui Vlad Voiculescu: În sfârşit, ceea ce trebuia să se întâmple de mult s-a întâmplat

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*