Nicoleta C. October 14, 2021

 

Pianistul de origine română Florian Mitrea, profesor la Academia Regală de Muzică, va interpreta muzică clasică de Beethoven, Mozart şi Liszt în întuneric deplin, la Braşov şi Timişoara, în cadrul evenimentului „Unseen. Concert in the dark”.

 

„Unul dintre cei mai străluciţi tineri pianişti ai momentului”, cum îl descrie o legendă a muzicii clasice internaţionale, Martha Argerich, artistul de origine română stabilit la Londra Florian Mitrea, profesor la Academia Regală de Muzică, va urca pe scenele filarmonicilor de la Braşov şi Timişoara pentru a aduce publicului o experienţă unică în România – pian live ascultat în sala de concert cu lumina stinsă.

 

Recitalurile sunt programate să aibă loc pe 22 şi 23 octombrie, cu începere de la ora 19:00 la Braşov, în Sala Patria a Filarmonicii Braşov şi pe 25 octombrie, la Timişoara, cu începere de la ora 19:00, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

 

Florian Mitrea va interpreta: Sonata nr. 21 în Do Major Op. 53, de Ludwig van Beethoven, Für Alina, de Arvo Pärt, Fantezia Nr.3 în re minor K397, de Wolfgang Amadeus Mozart şi Sonată după o lectură din Dante (Fantasia Quasi Sonata), de Franz Liszt. Experienţa va fi întregită de instalaţia de artă contemporană intitulată Metamorface, realizată de artistul electronic Sebastian Florea, despre fotografii care devin sunete şi pixeli care se transformă în unde. De asemenea, la finalul fiecărui recital, publicul este invitat să participe la o discuţie liberă cu artiştii şi cu ceilalţi spectatori, prin care este încurajată sinceritatea şi confesivitatea.

 

Biletele pentru recitalurile susţinute de Florian Mitrea pe 22, 23 şi 25 octombrie s-au pus în vânzare prin wwww.iabilet.ro. Preţul unui bilet este de 60 de lei.

Citește și:  FEST - FDR 2019 lansează noi provocări

 

sursa: News.ro

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*