Într-o inițiativă culturală inedită, Timișoara găzduiește TRIAJ, o expoziție-multimedia ce aduce în prim-plan reinterprearea Muzeului Holocaustului din Odessa.
TRIAJ, un proiect amplu ce cuprinde spații expoziționale, ateliere, conferințe și intervenții culturale, își propune să reanime zona de Nord-Vest a orașului, oferind publicului o incursiune captivantă într-unul dintre cele mai întunecate capitole ale istoriei recente a României: represaliile de la Odessa din octombrie 1941.
Inițiat de regizorul și curatorul Florin Iepan, împreună cu artistul Alin Rotariu și cu sprijinul mai multor artiști locali, proiectul TRIAJ se dorește a fi un gest de solidarizare cu Ucraina și comunitatea evreiască din Odessa.
Expoziția, gândită să trezească reflexii asupra xenofobiei și antisemitismului, se desfășoară în incinta studiourilor On.Set, strada George Pop de Băsești nr. 29, și este deschisă publicului până joi, 25 aprilie, între orele 16:00-21:00, cu intrare liberă.
Reprezentanți ai Institutului pentru Studiul Holocaustului din România au participat luni, 22 aprilie, la redeschiderea expoziției TRIAJ, discutând despre persistența stereotipurilor antisemite în societatea contemporană.
TRIAJ este parte a Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și beneficiază de finanțare din programul Grow Timișoara 2023.
Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina de Facebook TRIAJ.