Redacție October 2, 2019

 

Administrația Penitenciarului Timișoara încearcă să le ofere o a doua șansă deținuților fără carte. În acest scop a pregătit spațiile pentru desfășurarea activităților educative, amenajând trei săli de clasă, o bibliotecă și a achiziționat rechizitele necesare fiecăruia dintre elevi, așa cum, în mod normal, ar trebuie să se întâmple într-o instituție de învățământ normală.

 

Anul acesta, 67 de persoane private de libertate aflate în Penitenciarul Timișoara vor începe cursurile de instruire școlară prin programul ”A doua șansă”. Programul este structurat pe două niveluri: învăţământ primar, unde sunt înscriși 26 de deținuți şi învăţământ secundar inferior unde sunt înscriși 41 de deținuți – acesta din urmă având şi o componentă de pregătire profesională.

 

Procesul de învățământ este asigurat de cadrele didactice de la Centrul Școlar pentru educație incluzivă ”Constantin Pufan”, Timișoara – pentru învățământul primar și de cadrele didactice de la Centrul Școlar pentru educație incluzivă ”Constantin Păunescu”, Recaș – pentru învățământul secundar inferior.

 

Potrivit legislației în vigoare, în urma promovării unui an școlar, persoanele private de libertate beneficiază de 30 de zile executate pentru absolvirea unui an şcolar și 30 de credite.

 

Școlarizarea constituie una dintre condițiile de bază ale recuperării persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate, prin faptul că urmărește transmiterea unor valori fundamentale, contribuie la formarea de deprinderi și atitudini prosociale și, prin acestea, la reintegrarea ulterioară în comunitate.

 

sursa Renașterea

Citește și:  Președinții de tribunale se întorc la 180 de grade și acuză dur magistrații care protestează în stradă

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*