Redacție December 7, 2019

 

34 de dosare penale au fost deschise la nivel național pentru mai mulți patroni de firme care au folosit ilegal sau au vândut substanțe de deratizare periculoase.

 

Autoritățile au făcut ample controale după tragedia de la Timișoara, în care doi copii și o femeie au murit din cauza unor pastile cu fosfură de aluminiu, folosite la deratizare, într-un bloc de pe strada Miorița.

 

Blocul Morții, Timișoara

 

Anchetatorii au confiscat în urma verificărilor pe care le-au făcut la 345 de societăți 850 de kilograme și 1300 de litri de substanțe folosite la dezinsecție și deratizare.

 

„În perioada 21 noiembrie – 6 decembrie, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat verificări şi controale la 345 de agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor”, arată un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Polițiștii au mai anunțat că astfel de controale vor avea loc și în perioada următoare.

Citește și:  Tătaru, despre cercetarea vaccinului anti-COVID de la Oncogen: Sunt nişte studii, fără a fi în acest moment nişte studii ştiinţifice

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*