Nicoleta C. August 28, 2022

 

Creația, interpretarea, semnificația și chiar profunzimea muzicii gospel, specifică, la începuturi, comunităților creștine afro-americane au condus, în timp, la extinderea publicului iubitor al genului muzical. Ca răspuns la nevoia de diversitate, Asociația Scena Muzicală aduce în fața publicului lugojean un concert de muzică gospel în interpretarea Corului Ion Românu al Filarmonicii Banatul din Timișoara, pe scena Teatrului Traian Grozăvescu din Lugoj, vineri, 2 septembrie, de la ora 19:00.

 

În cadrul concertul coral intitulat „Gospel & Afro-American Songs” vor fi interpretate lucrări de S. Păutza, H. Johnson, J. Feldman, Michael O. Jackson și M. Kibble.

 

Intrarea la eveniment este liberă.

 

Concertul face parte din proiectul Marea Muzică, ce constă într-o serie de 10 concerte și spectacole de muzică cultă, prezentate pe parcursul a șase luni pe scena Teatrului Traian Grozăvescu din Lugoj. Prin acest proiect, ce propune o asociere între Asociația Scena Muzicală, Opera Națională din Timișoara și Filarmonica Banatul, muzica cultă de cea mai înaltă ținută ajunge în fața publicului lugojean, oferind oportunitatea deschiderii către acest gen de muzică și includerea Lugojului pe harta acestor tipuri de manifestări culturale. Selecția de spectacole și concerte a fost făcută cu rigoare și cu aplecare spre satisfacerea intereselor unui public cât mai divers, fiind incluse în program concerte de orchestră, concerte corale, spectacole de operă și concerte educaționale.

 

Dirijor:
IOSIF TODEA

 

Soliști:
DANIEL ZAH – tenor
SORIN PETRESCU – pian
FLORIN LUPULESCU – chitară bas
SZEKERES FERENCZ – percuție

Partener: Filarmonica Banatul din Timișoara.
Proiect finanțat din bugetul Primăriei Municipiului Lugoj.

 


Despre Asociația Scena Muzicală 

Asociația Scena Mzicală are ca obiective promovarea scenei muzicale și artistice independente din regiune, dar și de la nivel național, creșterea impactului culturii și artei în zonele urbane și rurale, organizarea de târguri, festivaluri, spectacole, concursuri, ateliere de lucru și expoziții în domeniile artă și cultură populară, artă și cultură contemporană, educație și antreprenoriat, inovație și tehnologie.


 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*