Administrația Bazinală de Apă Banat găzduiește un nou eveniment cultural la Palatul Apelor, care este dedicat Zilei Internaționale a Dunării (sărbătorită în 29 iunie) cât și Timișoarei – Capitală Europeană a Culturii în 2023.
Așadar, timișorenii pasionați de artă și cultură sunt invitați să viziteze expoziția de pictură, numită ,,Dunărea – interferențe culturale”. Mai nou, fiind și capitală culturală, Timișoara este deschisă Europei și pe Bega prin Dunăre spre Marea Nordului cu o ambarcațiune, care aparține proiectului Circumeuropa, dorind astfel să fie exprimat cât mai vizual mesajul ,,Păstrează Dunărea albastră”, prin multitudinea creațiilor expuse.
Expoziția este împărțită pe mai multe etaje, etaje care vor rămâne deschise până în 30 iunie, pentru cei care admiră și apreciază frumosul. Inspirația vine atunci când creativitatea atinge cote maxime, astfel că cei 10 artiști plastici din Timișoara și-au luat drept muză Dunărea și au realizat 33 de lucrări frumoase: Giulia Andronache, Elena Tatiana Anghelina, Bandi Szidόnia, Costin Brăteanu, Viorel Coman, Loredana Furcă, Ana Domnica Hoble, Lucia Moise, Ecaterina Schiwago, Tar Béla.
„Inițial, expoziția a trebuit să rămână deschisă timp de 10 zile, probabil că termenul se va prelungi, inclusiv pe parcursul lunii iulie, rămâne de văzut. La primul eveniment, care a avut loc acum două luni, publicul timișorean a fost foarte încântat și a fost prezent în număr mare. Deoarece Palatul Apelor este o clădire emblematică a Timișoarei, am profitat de această ocazie și am organizat acest eveniment. Orșovean fiind, organizez multe simpozioane și tabere de creație pe Clisură, acolo unde sursa de inspirație este Dunărea. Sperăm că vom în ABA Banat și nu numai, prieteni, parteneri, sponsori, pentru proiecte și expoziții viitoare și că vom continua colaborarea pe care am început-o în urmă cu două luni, la inițiativa doamnei Sorina Neaga, cea care este de fapt, motorul acestui eveniment”, a declarat curatorul și artistul Costin Brăteanu.
Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri între 09:30 și 15:30, iar în weekend între orele 13:30 – 17:30. Intrarea este liberă.
Articol scris de Sergiu-Gheorghe Muntean
Student Jurnalism (UVT), Anul III