Inspectorii de la Protecția Consumatorului au pus lacătul astăzi, 23 ianuarie, pe ușa restaurantului Genesa Dumbrăvița în urma unui control operativ. Restaurantul pensiunii a fost închis temporar, iar amenzi în valoare totală de 7000 de lei au fost date pentru numeroase abateri grave constatate în timpul inspecției.
Abaterile constatate de inspectori au fost: practici comerciale incorecte, produse alimentare cu data durabilității minimale depășită și cu modificări organoleptice, produse alimentare lipsite în totalitate de elemente de caracterizare-identificare necesare stabilirii conformității acestora, echipamente și ustensile neigienizate corespunzător, cu depuneri consistente de grăsime arsă, înnegrite, gresie și faianță neigienizate, murdare, vitrine frigorifice și congelatoare neigienizate, cu resturi de alimente și rugina, răcitor pentru băuturi răcoritoare utilizat la depozitarea alimentelor, tocătoare arse și neigienizate, cuțite cu manere de plastic și nituri cu depuneri, ouă cu urme biologice (excremente), lipsa coșurilor de gunoi acoperite în zona blocului alimentar și la bar, folosirea detergentului pentru vase de uz casnic în loc de un detergent comercial în procesul de spălare a veselei, lista meniului fără informații obligatorii: alergeni, valori nutriționale, aditivi, gramaje, lipsa autorizației pentru serviciile de tip restaurant și bar.
„Sancțiuni dispuse:
-3 amenzi contravenționale în cuantum total de 7000 lei și 1 avertisment
Au fost dispuse următoarele măsuri complementare:
-oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru restaurant/bar
-oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme (circa 130 kg)
-propunere emitere decizie încetare practici comerciale incorecte.
Aceste controale vor continua zilnic la nivelul întregii regiuni. Măsurile sunt și vor fi ferme”, a declarat Alin Gubandru, comisar șef Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Vest.
Ce Tip de Autorizații Lipseau
Pentru catering, conform afișajului de la intrare, lipseau toate autorizațiile. Pentru restaurant/bar, lipsea autorizația de la DSVSA, locația având autorizație DSVSA pentru fast-food și nu pentru restaurant.
Așa ceva trebuie făcut, căci eu ca și client, plătesc ca să fac o toxiinfecție alimentară?Vă rog să faceți publice controalele dvs., pentru a evita zonele u probleme! Ms!