Universitatea Politehnica Timişoara a lansat, în premieră, o consultare publică internă pentru stabilirea modului de desfăşurare a cursurilor în anul universtitar 2020-2021.
Cadrelor didactice, dar şi studenţilor, li se cere să vină cu amendamente la propunerea de desfăşurare a cursurilor şi a seminariilor în cele 14 săptămâni de predare din primul semestru al anului universitar 2020-2021, în contextul restricţiilor impuse de pandemie.
Conducerea Universităţii Politehnica Timişoara a gândit un întreg sistem prin care procesul de predare să beneficieze de o anumită flexibilitate, astfel încât fiecare facultate în parte, ţinând seama de specificul specializării, să îşi poată adapta activitatea pentru ca sănătatea tuturor participanţilor la actul educaţional să fie protejată întrutotul.
„Pentru că prezenţa la activităţile didactice este în directă legătură cu posibilitatea de cazare, planul transmis spre consultare include soluţii şi pentru cazarea studenţilor în cămine. Situaţia e puţin mai complicată deoarece încă suntem în aşteptarea unor norme clare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, însă propunerea noastră este de a caza câte 4-5 persoane în camerele mari, cu prezenţa alternativă a doar 2-3 persoane în perioadele de activităţi. Similar, vom caza câte 2 persoane în camerele mici, rămânând ca programarea acestora la activităţile faţă în faţă să se facă alternativ, în vederea evitării prezenţei lor simultane în cameră. Vom încerca să găsim soluţii şi pentru cazurile de studenţi care lucrează sau au alte motive pentru care necesită o şedere mai îndelungată în cămin”, a declarat rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.
Dezbaterea publică internă vă dura până la începutul lunii septembrie, iar la final toate propunerile cadrelor didactice şi ale studenţilor vor fi centralizate la nivelul Rectoratului, unde vor fi supuse unei analize temeinice şi mai apoi integrate în noul sistem de predare a cursurilor la Universitatea Politehnică Timişoara, în anul universitar 2020-2021.