11 aprilie 2017
0256929
După ce formez numărul nu apuc să spun nimic, răspunde o voce de femeie “În zona dumneavoastră a avut loc o avarie care va fi remediată în cel mai scurt timp. Dacă doriți….”
Wow!
Pur și simplu un sistem informatic mi-a localizat telefonul mobil, a comparat locația cu o listă a străzilor unde în acel moment există avarii la rețeaua electrică și mi-a dat răspunsul pe care-l așteptam.
Fără ca o persoană fizică să intervină în vreun fel.
Impresionant.
Mă uit pe telefon.
8 grade în Timișoara. Insorit.
Aveți 4.2 km de mers pe jos până la serviciu. Diseară, fără să fac nimic, o să imi spună care este distanța până acasă, pe traseul pe care obișnuiesc să îl parcurg în fiecare seară.
Vinerea, pe la prânz, când merg de obicei la cumpărături, îmi spune câți km am de făcut până la supermarket-ul preferat, știe telefonul că merg să fac cumpărături, iar la înapoiere, deoarece telefonul a învățat că de la prăvălie nu mă duc acasă ci mă întorc la servici, îmi spune care este distanța până acolo.
Astăzi este ziua lui X.
Știrile zilei, nu la grămadă, ci selectate în funcție de publicațiile pe care le-am răsfoit în ultimele zile.
Mă uit să văd cum este traficul în oraș. Google și-a făcut treaba, a scanat telefoanele care se mișcă prin oraș, a eliminat datele celor care se mișcau prea încet și afișează datele achiziționate de la cele a căror viteză este asemănătoare cu viteza unei mașini. Și a facut o hartă din toată povestea asta, marcând cu roșu traseele pe care telefoanele se mișcă încet și cu verde străzile pe care telefoanele, împreună cu posesorii lor, se mișcă repede.
Toate astea s-au întâmplat în timp real, fără a fi necesară intervenția vreunui om.
Mă uit pe hartă și știu că exact aceasta este situația de pe stradă în acest moment.
Camionul pătrunde încet în incinta depozitului aflat la marginea orașului.
Luminile de pe botul acestuia sunt roșii, ceea ce ne avertizează că este vorba despre un camion fără șofer.
Cu toate că nu au trecut mai mult de 10 ani de la primul transport de marfă folosindu-se un camion fără șofer, un eveniment istoric mult prea puțin mediatizat, datorită imenselor avantaje această modalitate de transport a ajuns ceva normal pe șoselele lumii, la fel ca automobilele fără șofer sau micile drone pentru transportul cumpărăturilor online de la marile depozite până la adresele de destinație.
Camionul se oprește în careul marcat pentru verificarea conținutului, moment în care intră în funcțiune sistemul de recepționare, înlocuitorul gestionarului și al… [Articolul complet despre viitorul societății în care trăim este disponibil pe Infokam.eu – Previzioane]