Ninsoarea de ieri se transformă astăzi în ploaie. Dar nu e foarte sigur, s-ar putea să nu avem nici ploaie. Vântul va bate cu viteze de 10-15 km/oră. Temperatura maximă va ajunge la 4°C.
Calitatea aerului este destul de scăzută.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9255/Euro, 4.5451/USD, 4.9445/CHF și 5.6182/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 21 ianuarie
1525: Elveția: Înființarea primei biserici baptiste
1643: Navigatorul olandez, Abel Tasman, descoperă Tonga din Oceanul Pacific.
1899: Se produce primul automobil Opel.
1921: Este creat Partidul Comunist Italian.
1941: Are loc Rebeliunea legionară. După reprimarea ei, generalul Ion Antonescu impune o dictatură militară. Ia sfârșit Statul Național-Legionar, declarat pe 14 septembrie 1940.
1954: Primul submarin bazat pe energie nucleară, „USS Nautilus”, este lansat la apă de Statele Unite la Groton, Conneticut.
1964: Eugène Ionesco (născut Eugen Ionescu), dramaturg francez de origine română, este ales membru al Academiei Franceze.
1976: Supersonicul Concorde, care a fost dezvoltat datorită unei colaborări între francezi și englezi, a fost folosit pentru prima oară.
Plăcuţele de promovare turistică vor avea cod QR
Plăcuțele clasice de promovare turistică sunt înlocuite cu unele care au un cod QR, anunță Ministerul Turismului. Prin intermediul lor, turiștii pot avea acces la informații despre obiective turistice, istoria sau…
Eu mă bucur că din când în când cineva aplică propunerile mele. Îmi pare rău însă că nu le-au aplicat ai noștri, cei din Timișoara, ar fi creat ocazia să se spună, încă o dată, ‘uite băi ce lucruri minunate facem noi în Timișoara”. Dar e bine și așa. Poate timișorenii vor face varianta mai elaborată, cu realitate îmbunătățită (augmented reality), când îndrepți camera telefonului spre un obiectiv turistic să îți apară automat peste imagine informațiile necesare despre acel obiectiv.
Cei care nu înțeleg despre ce este vorba nu trebuie decât să citească acest text pe care l-am scris anul trecut: Cum putem să le arătăm turiștilor ceva smart și ieftin care să-i dea pe spate:
Val de concedieri: Giganții tehnologiei au tăiat peste 194.000 de locuri de muncă până acum
După Amazon, Meta și Microsoft, a venit rândul Alphabet, compania mamă a Google, să anunțe un plan de disponibilizare de amploare, cu eliminarea a aproximativ 12.000 de locuri de muncă la nivel mondial…
Google va renunța la 12.000 de angajați
Alphabet (Google) anunță că își va reduce efectivele cu 12.000 de persoane, ceea ce înseamnă 6% din total, după ce, la fel precum alți giganți tech, compania a crescut mult prea rapid în pandemie, iar acum trebuie să reducă serios din cheltuieli.
Robin Dretler , medic curant la Spitalul Emory Decatur și fostul președinte al capitolului Georgia al Societății de Boli Infecțioase din America, estimează că la spitalul său, 90% dintre pacienții diagnosticați cu covid sunt de fapt internați pentru o altă boală.
„Deoarece fiecare pacient spitalizat este testat pentru covid, mulți sunt incidental pozitivi”, a spus el. O victimă împușcată sau cineva care a avut un atac de cord, de exemplu, ar putea fi testată pozitiv pentru virus, dar infecția nu are nicio legătură cu motivul pentru care a solicitat îngrijiri medicale.
Și totuși, când îi plătești pe medici și pe ceilalți din personalul medical mai mult pentru covizi decât pentru bolile reale, e ca și cum le-ai da o autorizație să fure.
Un deputat german a comparat în parlamentul de la Berlin livrările de tancuri către Ucraina cu invadarea Uniunii Sovietice de către Germania Nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial…
Anunțul OMV Petrom că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate impusă de Guvern, pe motiv că nu se încadrează la plata acestei, a stârnit un val de discuții, controverse și reacții. Oficiali din […]
De-a lungul istoriei au fost înregistrate evenimente de-a dreptul terifiante, greu de crezut pentru specia umană. Milioane de oameni au fost uciși doar de dragul ideologiilor, a politicii sau a dorinței de putere.
Ceea ce autorul articolului a uitat să menționeze, sau poate nu a avut curaj să o facă, este că…
“La sfârșitul războiului, MacArthur a oferit în secret imunitate cercetătorilor Unității 731 în schimbul informațiilor cu privire la realizările lor în domeniul armelor biologice. Liderii americani considerau că aceste cercetări erau prețioase, deoarece, cel puțin din punct de vedere oficial, Aliații nu făcuseră experimente pe ființe umane, datorită limitărilor morale și politice. De asemenea, americanii nu doreau ca alte puteri, în special URSS-ul, să pună mâna pe datele despre armele biologice nipone.
Numeroși foști cercetători ai Unității 731 au devenit importanți membri ai comunității medicale nipone. Doctorul Masaji Kitano a condus cea mai mare companie farmaceutică niponă (株式会社ミドリ十字 – Crucea verde). Alți medici au condus instituții medicale importante sau au lucrat pentru ministerul nipon al sănătății. Shiro Ishii a emigrat în SUA, unde a participat la cercetările americane în domeniul armelor biologice” (https://ro.wikipedia.org/wiki/Unitatea_731).
Detalii revoltătoare apar în cazul doctoriței de la Spitalul Județean Suceava, care a fost reținută pentru mită, în urma unor descinderi la Secția de Oncologie. Potrivit anchetatorilor, în numai o săptămână…
Asta înseamnă mentalitatea de șobolan. Idioatei ăleia nu-i ajungea că are o leafă de 5000 de euro/lună, îi trebuia și brânza și mierea aia de la oamenii care veneau la ea cu groaza morții în suflet. Probabil nici nu o mânca, că cine poate să mănânce atâta brânză cu miere, poate o dădea la porci, sau poate în zilele libere mergea la piață și le vindea, cum fac unele profesoare cu florile pe care le primesc de 8 martie, sau cine știe ce făcea cu ele.
Și să știți că astfel de cazuri nu sunt foarte rare, am un prieten, suspectat de cancer. S-a internat în spital, aici în Timișoara. L-a consultat un medic. După care ăla nu numai că l-a chemat pe prietenul meu la cabinetul său privat, ca să-l mai taxeze de câteva sute, dar i-a mai și prescris niște rahaturi de suplimente alimentare. Că nu strică nici cei câțiva lei pe care urma să-i primească comision de la escrocii ăia care produc așa ceva.
Îmi povestea un taximetrist că în spital l-a consultat același medic și povestea s-a repetat, pacientul a fost chemat la cabinetul privat. Dar când medicul i-a cerut 400 de lei pentru consultație pacientul nu s-a lăsat păcălit, i-a spus medicului că el s-a dus la spital cu o trimitere și dacă medicul a preferat să-l consulte la propriul cabinet este treaba lui, el nu are de ce să-i plătească niște servicii care ar fi trebuit să fie acordate în baza asigurării de sănătate. Ba dimpotrivă, medicul ar trebui să-i plătească benzina și timpul pierdut. Așa ar trebui să facă fiecare. Iar Statul Românesc ar trebui să facă în așa fel încât astfel de situații să nu se mai repete, în fond cât de greu poate fi să dai o lege, un ordin, ceva, astfel încât medicii să lucreze fie la stat, fie la privat, dar în nici un caz și într-o parte și în cealaltă.
Bugetarii vor avea o minivacanță de patru zile. Guvernul a declarat nelucrătoare și ziua de luni, 23 ianuarie, ca punte pentru ziua de marți, care este liberă pentru Ziua Unirii Principatelor Române. Nici…
Spectacol caritabil pe scena Sălii Capitol din Timişoara
Spectacol caritabil pe scena Sălii Capitol din Timişoara. Clubul Lions Timişoara şi Jarvis Musical Voices organizează miercuri, 25 ianuarie, de la ora 18…
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat astăzi că va depune o contestație la Ministerul Sănătății prin care va cere reevaluarea proiectului de finanțare a unei noi maternități în Timișoara…
Ce facem astăzi, 21 ianuarie 2023, în Timișoara?
Prima zi de weekend vă așteaptă cu o petrecere cu DJ pe celebrul vapor Pelicanul. Puteți participa și la spectacole oferite de teatrele din oraș și nu numai.