Anton Kovacs October 31, 2020

 

 

Coronavirus: Confruntări între protestatarii împotriva restricţiilor şi poliţie la Barcelona

2020-10-30T192647Z_1812266196_RC27TJ99F3

Ciocniri între protestatari şi poliţişti s-au produs vineri în centrul oraşului Barcelona, unde sute de persoane s-au adunat pentru a manifesta împotriva restricţiilor de circulaţie impuse pentru a încetini răspândirea pandemiei de COVID-19, informează AFP.

 

Proteste violente în Italia

wpid-Screenshot_20201025-122740.jpg

Mii de oameni protestează pe străzile din Florența. Manifestanții strigă: ”Libertate! Jos dictatura! Nu suntem extremiști!”.

La un moment dat, polițiștii au încercat să disperseze mulțimea, fapt ce a tulburat spiritele.

Unul dintre protestatari a fost încătușat de carabinieri, în urma violențelor dintre forțele de ordine și câțiva cetățeni.

 

 

Haos la Paris! Zeci de mii de oameni au încercat să fugă din capitală înainte de închidere – cei rămași acasă au golit rafturile magazinelor

Teama de carantină a provocat haos în Franţa.

Zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris

Cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a noilor măsuri, zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris, către zonele rurale.

wpid-PSX_20201030_231906.jpg

Cei care au decis să rămână în oraş au dat năvala în magazine şi au golit rafturile.
La ieşirea din oraş, s-au format cozi kilometrice de maşini.

Sunt imagini cum rar am mai văzut.

Cei care au ales totuşi să rămână în Capitală au dat năvala în magazine şi au golit rafturile de hârtie igienică şi faină. Scenele aduc aminte de nebunia din primăvară, de la debutul pandemiei.

 

EUobserver: „Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”

400x200.jpg

„Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”, scrie  portalul european EUobserver care plasează chestiunea legii anti-avort într-un context mai larg. „Dacă ţara ar fi fost cu adevărat o democraţie, curajoasele femei poloneze nu ar fi fost forţate să iasă în stradă în cursul pandemiei pentru a-şi revendica drepturile, şi nici protestelor nu li s-ar fi răspuns prin violenţă”.

 

 

Mark Zuckerberg anunță „tulburări civile” în SUA, după alegerile de marți. „Săptămâna viitoare va fi un test pentru Facebook”

cover

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, crede că vor fi potenţiale violenţe în urma alegerilor care vor avea loc săptămâna viitoare în SUA, relatează AFP.

 

Cutremurul puternic din Marea Egee. Doi copii au murit în insula Samos din Grecia. Turcia anunţă 6 morţi şi 202 de răniţi. Oameni prinşi între dărâmături în Izmir LIVE TEXT

 

De câteva luni își caută job, aplică, dar nu primesc niciun răspuns. Cei cărora 2020 nu le-a adus nimic bun

Azi, balanța atârnă mai greu la angajatori. În câteva luni, într-un an, va atârna din nou mai greu la candidați și la angajați. (Foto: Guliver Getty Images)

 

 

Comisia Europeană cere României să transpună corect legislaţia UE care incriminează rasismul şi xenofobia

România nu a definit în mod corect discursurile de incitare la ură, deoarece nu incriminează discursurile care incită la violenţă, a stabilit Comisia Europeană, care a cerut țării noastre să transpună integral legislația UE.

În plus, România incriminează doar discursurile care incită la ură când sunt îndreptate spre grup de persoane definit pe criterii de rasă, culoare, religie, descendenţă, origine naţională sau etnică, nu şi împotriva unui membru al unui astfel de grup, informează Agerpres.

 

Primele declarații ale lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei. Se așteptă demisia de onoare a lui Nasleu, se caută city-manager și urmează să fie anunțați noii consilieri personali

Dominic Fritz a fost învestit în funcția de primar al Timișoarei, vineri, 30 octombrie. La finalul ceremoniei desfășurate la Sala Capitol, acesta a dat și primele declarații din noua postură. Reamintim, cu doar câteva zeci de minute în urmă, el primise „ștafeta” de la Nicolae Robu. A fost semnat și acordul de predare – primire, cu toate că, la acel moment, doar „pe încredere”. Robu a promis, însă, că toate documentele necesare se află pe stick-ul USB predat celui care i-a luat locul.

Citește și:  Revista presei–16.03.2021

 

Cum a fost prima zi a lui Fritz la primărie? „O să trebuiască să găsim mai multe spații… sau o să reduc un pic din personal. Vedem care dintre cele două variante după o analiză, un audit” – Video

Într-o înregistrare transmisă live pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz a povestit cum a fost prima zi în calitate de primar al Timișoarei, dar a și prezentat următorilor noul său birou din clădirea de pe C.D. Loga, nr.1. În general, totul a decurs bine, dar acesta observat și mici neajunsuri.

 

Dan Barna, la Timişoara: „Este primul loc unde vechiul primar a venit la instalarea noului primar. E ceva inedit”

400x200.jpg

Preşedintele USR, Dan Barna, prezent la Timişoara, la ceremonia de instalare în funcţie a lui Dominic Fritz, s-a declarat surprins de prezenţa lui Nicolae Robu la depunerea jurământului de către Dominic Fritz. „Dă un mesaj de civilizaţie”, a declarat Barna.

 

5 ani de la Colectiv: Aceiași doctori, aceleași spitale, aceleași infecții nosocomiale, aceeași corupție

La jumătate de deceniu de la tragedia din clubul Colectiv, România pare neschimbată, scrie jurnalistul Răzvan Prepeliță, într-un comentariu publicat în Libertatea. Iar pandemia nu face altceva decât să adâncească această senzație.

 

Sindicate: Medicii să scoată mizeria de sub preş, nu să ceară imunitate pentru malpraxis în timpul epidemiei de Covid-19

Sindicatul Promedica, USMR-Alianţa Medicilor şi Federaţia Hipocrat transmit că e timpul ca medicii să scoată mizeria de sub preş, nu să ceară „imunitate” pentru malpraxis, după ce s-a cerut ca în perioada pandemiei medicii să nu fie acuzaţi de malpraxis.

 

Ce tratamente li se administrează bolnavilor COVID-19 la Institutul „Matei Balș” și ce reguli trebuie să respecte pacienții confirmați după externare

Specialiștii de la „Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balț” din capitală au întocmit un protocol specific pentru pacienții bolnavi de coroanvirus, în care sunt detaliate diferite scheme de tratament, precum și ce […]

 

Incident revoltător într-un parc din București. Băiat în vârstă de 4 ani și 8 luni, bătut cu picioarele de alți copii pentru că nu purta mască. “Aveau niște arme de jucărie și…”

Un băiat în vârstă de 4 ani și 8 luni a fost bătut de mai mulți copii pentru că nu purta mască de protecție. Incidentul a avut loc joi seara într-un parc din Capitală.

 

Câinele este “cel mai bun prieten al omului” de peste 11.000 de ani

Un studiu despre ADN-ul câinilor dezvăluie că “cel mai bun prieten al omului” ar putea fi și cel mai vechi, informează BBC.

 

Bucureştenii care nu poartă mască de protecţie, urmăriţi şi amendaţi de „mascaţii” de la Acţiuni Speciale şi de poliţiştii de la Omoruri VIDEO

400x200.jpg

Bucureştenii care nu poartă mască de protecţie sau nu respectă regulile impuse  de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vor fi verificaţi şi amendaţi de poliţiştii specializaţi în omoruri, clanuri de interlopi, evazionişti sau chiar de „mascaţi”,  adică luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

 

Curs BNR valabil astăzi 31.10.2020

image

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*