Coronavirus: Confruntări între protestatarii împotriva restricţiilor şi poliţie la Barcelona
Ciocniri între protestatari şi poliţişti s-au produs vineri în centrul oraşului Barcelona, unde sute de persoane s-au adunat pentru a manifesta împotriva restricţiilor de circulaţie impuse pentru a încetini răspândirea pandemiei de COVID-19, informează AFP.
Mii de oameni protestează pe străzile din Florența. Manifestanții strigă: ”Libertate! Jos dictatura! Nu suntem extremiști!”.
La un moment dat, polițiștii au încercat să disperseze mulțimea, fapt ce a tulburat spiritele.
Unul dintre protestatari a fost încătușat de carabinieri, în urma violențelor dintre forțele de ordine și câțiva cetățeni.
Teama de carantină a provocat haos în Franţa.
Zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris
Cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a noilor măsuri, zeci de mii de oameni au încercat să fugă din Paris, către zonele rurale.
Cei care au decis să rămână în oraş au dat năvala în magazine şi au golit rafturile.
La ieşirea din oraş, s-au format cozi kilometrice de maşini.
Sunt imagini cum rar am mai văzut.
Cei care au ales totuşi să rămână în Capitală au dat năvala în magazine şi au golit rafturile de hârtie igienică şi faină. Scenele aduc aminte de nebunia din primăvară, de la debutul pandemiei.
EUobserver: „Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”
„Asaltul Poloniei asupra drepturilor femeilor este doar începutul”, scrie portalul european EUobserver care plasează chestiunea legii anti-avort într-un context mai larg. „Dacă ţara ar fi fost cu adevărat o democraţie, curajoasele femei poloneze nu ar fi fost forţate să iasă în stradă în cursul pandemiei pentru a-şi revendica drepturile, şi nici protestelor nu li s-ar fi răspuns prin violenţă”.
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, crede că vor fi potenţiale violenţe în urma alegerilor care vor avea loc săptămâna viitoare în SUA, relatează AFP.
Azi, balanța atârnă mai greu la angajatori. În câteva luni, într-un an, va atârna din nou mai greu la candidați și la angajați. (Foto: Guliver Getty Images)
România nu a definit în mod corect discursurile de incitare la ură, deoarece nu incriminează discursurile care incită la violenţă, a stabilit Comisia Europeană, care a cerut țării noastre să transpună integral legislația UE.
În plus, România incriminează doar discursurile care incită la ură când sunt îndreptate spre grup de persoane definit pe criterii de rasă, culoare, religie, descendenţă, origine naţională sau etnică, nu şi împotriva unui membru al unui astfel de grup, informează Agerpres.
Dominic Fritz a fost învestit în funcția de primar al Timișoarei, vineri, 30 octombrie. La finalul ceremoniei desfășurate la Sala Capitol, acesta a dat și primele declarații din noua postură. Reamintim, cu doar câteva zeci de minute în urmă, el primise „ștafeta” de la Nicolae Robu. A fost semnat și acordul de predare – primire, cu toate că, la acel moment, doar „pe încredere”. Robu a promis, însă, că toate documentele necesare se află pe stick-ul USB predat celui care i-a luat locul.
Într-o înregistrare transmisă live pe pagina sa de Facebook, Dominic Fritz a povestit cum a fost prima zi în calitate de primar al Timișoarei, dar a și prezentat următorilor noul său birou din clădirea de pe C.D. Loga, nr.1. În general, totul a decurs bine, dar acesta observat și mici neajunsuri.
Preşedintele USR, Dan Barna, prezent la Timişoara, la ceremonia de instalare în funcţie a lui Dominic Fritz, s-a declarat surprins de prezenţa lui Nicolae Robu la depunerea jurământului de către Dominic Fritz. „Dă un mesaj de civilizaţie”, a declarat Barna.
La jumătate de deceniu de la tragedia din clubul Colectiv, România pare neschimbată, scrie jurnalistul Răzvan Prepeliță, într-un comentariu publicat în Libertatea. Iar pandemia nu face altceva decât să adâncească această senzație.
Sindicatul Promedica, USMR-Alianţa Medicilor şi Federaţia Hipocrat transmit că e timpul ca medicii să scoată mizeria de sub preş, nu să ceară „imunitate” pentru malpraxis, după ce s-a cerut ca în perioada pandemiei medicii să nu fie acuzaţi de malpraxis.
Specialiștii de la „Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balț” din capitală au întocmit un protocol specific pentru pacienții bolnavi de coroanvirus, în care sunt detaliate diferite scheme de tratament, precum și ce […]
Un băiat în vârstă de 4 ani și 8 luni a fost bătut de mai mulți copii pentru că nu purta mască de protecție. Incidentul a avut loc joi seara într-un parc din Capitală.
Câinele este „cel mai bun prieten al omului” de peste 11.000 de ani
Un studiu despre ADN-ul câinilor dezvăluie că „cel mai bun prieten al omului” ar putea fi și cel mai vechi, informează BBC.
Bucureştenii care nu poartă mască de protecţie sau nu respectă regulile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vor fi verificaţi şi amendaţi de poliţiştii specializaţi în omoruri, clanuri de interlopi, evazionişti sau chiar de „mascaţi”, adică luptătorii de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.
Curs BNR valabil astăzi 31.10.2020