Astăzi, după ce eliminăm știrile care au o legătură oarecare cu fenomenul numit „Covid”, despre care nu prea vreau să scriu deoarece a devenit mult prea mult credință și prea puțin știință, nu prea mai rămâne mare lucru. În această noapte au avut loc niște proteste, care sunt prezentate cam exagerat de presă. Înțeleg că e vorba despre câteva sute de oameni, poate e doar un început, sunt curios dacă fenomenul va lua amploare sau plimbările din această noapte au fost doar o modalitate de scădere a presiunii create de restricțiile considerate de mulți inutile. Un fel de bancuri cu Bulă ca să nu spargem geamurile vitrinelor goale pe vremea lui Ceaușescu.
Mai e povestea cu Maia Morgenstern, care a primit o scrisoare de amenințare. Eu cred, după cum a fost scrisă și semnată acea scrisoare, că este vorba de un mic puțoi semianalfabet, asemănător cu cei care pun pe Facebook poze ale unei doamne planturoase care se numește „Șoșoacă”, comportament compulsiv-obsesiv care cred că este datorat mai degrabă formelor mai mult decât generoase și zâmbetului acelei doamne și care are legătură mai degrabă cu Freud decât cu politica. Dar, bineînțeles că asta nu înseamnă că organele abilitate nu trebuie să facă cercetări pentru a rezolva această problemă, poate că astfel vor mai curăța țara și de tinerii ultranaționaliști, de șovini, de negaționiștii pogromurilor sau de adepți ai unei noi ordini, militare, care infestează, cel puțin din punct de vedere informațional, spațiul public. Țara asta chiar nu are nevoie din nou de filozofi de 2 bani de genul Nae Ionescu & Comp și nici de tineri care defilează cu prapuri și popi în fruntea lor.
Ar mai fi rămas niște texte despre niște doamne, probabil vedete, eu nu știu cine sunt, care au născut, s-au măritat, urmează să nască sau și-au cumparat lenjerie nouă de pat, noi informații despre călătoria fabuloasă a Reginei Maria în SUA, în 1926, și un text despre viață amoroasă a lui Elton John înainte de a fi gay. Nici măcar în presa strâină nu prea e mare lucru de citit.
În consecință, deoarece „Revista presei” fără presă nu se poate, astăzi vom citi cu toții altceva, așteptând ca ziarele să publice și niște știri adevărate.
Ceea ce nu e deloc rău pentru sănătatea noastră mintală.
Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.
🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara