– Cea mai importantă știre de astăzi pentru omenire este că a fost lansată o sondă spațială spre Lună,
Chinezească, dar asta are mai mică importantă.
Sonda aceasta va ajunge pe lună și după ce o să bea o cafea cu roverul ăla chinezesc care se plimbă de o vreme pe fața întunecată a lunii, va săpa o gaură adâncă de vreo 2 metri iar roca respectivă va fi readusă pe Pământ.
Aici niște oameni de știință vor analiza probele respective și vor afla ce am putea găsi util acolo, cât de greu ar fi să ne facem niște caverne de oțel în care să locuim pe Lună și multe alte lucruri.
– În timpul ăsta, când chinezii trimit lucruri pe lună, la noi, în România, o țară care întotdeauna, cu foarte mici excepții, a fost condusă de niște lepădături, se cumpără arme. În valoare de miliarde de dolari. Avem nevoie de ele? Nu.
Și în timp ce cheltuim multe miliarde pe arme, în general arme americane, că ăia probabil dau comisioane mai mari, un copil dintr-o țară NATO și UE și mândră și în care niște farisei se cacă pe ei că de ce nu sunt pictate pe bloc crucile de ca Catedrală, un copil îi scrie lui Moș Crăciun să-i aducă la mama ceva de mâncare ca să nu mai plângă pe ascuns că nu are ce să le pună pe masă, și dacă se poate să-i aducă și cățelului un os.
Neapărat citiți și voi, până la sfârșit articolul ăla, și o să plângeți și voi.
– Dacă nu am proceda ca niște cretini iresponsabili cumpărând arme și dacă toți copii ar avea ce să mănânce, pentru că asta e prima prioritate, măi rahaților cu ochi care conduceți această țară, ca nimeni să nu se culce flămând și nimeni să nu moară pentru că nu are bani de doctor sau ceva, nu armele sau încasarea comisioanelor de la producătorii de medicamente fără efect, principala știre ar fi că niște Alfred Simonis, Ciolacu, s-a băgat și Barna, își dau demisia din Parlament pentru a nu beneficia de pensii sociale.
Eu chiar i-am crezut.
Wow, mi-am spus. Nu că i-aș plânge, și-au pus ei fiecare deoparte ceva, nu mi-e frică că o să fie nevoiți să muncească în uzină ca să-și câștige existența. Dar totuși e un gest să renunți la câteva mii de lei în fiecare lună până la sfârșitul vieții.
Dar, hai să verific, să nu scriu prostii. Si am căutat vreo 32 de secunde și ce să vezi: Acum urmează adevărata știre a zilei:
NE-AU MINȚIT!
Pensiile nu se dau numai celor care și-au terminat mandatul se dau în funcție de numărul lunilor de mandat.
Ești o lună parlamentar, primești pensie de nesimțit pentru o lună. Ești patru ani fără o zi, primești pensie de parlamentar pentru patru ani fără o zi. Dacă nu credeți că oamenii ăștia pot fi atât de ordinari uite documentul desărcat de aici, cu ștampilă și tot ce trebuie, să nu zică cineva că spunem vorbe. Am și subliniat ce e interesant, ca să nu căutați prea mult.
Bineînțeles, există și prezumția de nevinovăție. Adică ăștia care se lăudau ieri că își dau demisia sunt atât de cretini încât nu cunosc nici măcar legile pe care chiar ei ni le impun.
– Dacă ieri toate ziarele patriei vă trimiteau la RAR să vă înmatriculați trotinetele (noi vă spusesem încă de sâmbătă că acea știre e o tâmpenie datorată faptului că cei care au scris-o nu prea înțeleg ce citesc) astăzi aceleași ziare vă explică de ce nu e necesar să vă înmatriculați trotinetele. Trebuie să-I înțelegem, și-au făcut și ei treaba pe săptămâna asta, au scris 20 de rânduri sâmbătă, încă vreo 20 ieri sau astăzi, și-au câștigat leafa.
– V-ați gândit vreodată, de ce și-ar face reclamă în ziar o primărie? Sau o firmă care are monopol, cum e RETIM-ul la noi, de exemplu? Sau ENEL-ul, că dacă nu iau de la ei oricum nu prea am altă variantă? Sau Nucrearoelectrica?
Există o singură explicație. Instituțiile sau firmele astea plătesc taxă de protecție. Îmi imaginez că merge un ziarist oarecare la ei, cere o audiență la director sau la cineva și îi arată că nu e tunsă iarba în curte, sau că pe poartă au intrat niște angajați fără mască. Și atunci directorul ăla se sperie puțin și are loc un dialog de genul:
– Domnu’ ziarist, păi cum am putea face să nu scrieți, că uite acum pun un om să tundă iarba aia. Păi, am putea să vă facem o reclamă frumoasă, vine răspunsul. Și astfel ne explicăm cum niște oameni care scriu despre trotinete ba că trebuie, ba că nu trebuie înmatriculate, ajung să-și trimită copii la școli în Elveția și să își petreacă concediul cu niște thailandeze micuțe și sexoase.
– Am spus de nenumărate ori că în viitorul apropiat omenirea va ajunge în epoca în care nu se va mai întâmpla ca unii să meargă în concediu în Thailanda și alții să stea acasă, ci cu toții vom merge 14 zile la Sovata.
Dar înainte de asta vom asista la reînvierea CAP-urilor, că altfel țăranii nu vor mai beneficia de scutiri de impozit pentru terenuri și clădiri.
– Un domn pe care îl cheamă Sorin Ene, înțeleg că e ceva șofer, ne spune să nu avem încredere în șoferi la trecerile de pietoni.
Sunt de acord cu dânsul, de aceea eu personal întotdeauna mă uit și în stânga, și în dreapta, iar dacă vin mașini aștept să se oprească frumos și după aceea trec. Iar dacă nu opresc îndrept spre ei obiectivul aparatului foto sau telefonul mobil, ăia își imaginează că-I filmez, înjură dar se opresc.
Poate totuși ar trebui făcut mai mult cu trecerile alea, eu aș pune la fiecare trecere din țara asta limitatoare din acelea de viteză, că nu e normal ca pietonii să se ferească de mașinile unor cretini care se grăbesc cine știe unde. SI celor care încearcă să le fenteze le-aș lua carnetul. Pe viață, să știm o treabă.
China: Sonda spaţială Chang’e-5 a fost lansată spre Lună
Prima misiune de acest gen de la cea efectuată de fosta URSS în 1976: China a lansat marţi o sondă spaţială spre Lună pentru a colecta şi a aduce pe Pământ mostre prelevate de pe Lună, relatează AFP. Această operaţiune ambiţioasă va permite de asemenea gigantului asiatic să testeze noi tehnologii, esenţiale pentru a trimite aşa cum intenţionează astronauţi pe astrul lunar până în 2030. Sonda spaţială Chang’e-5 a fost propulsată de o rachetă Long March-5 la ora locală 04:30 (20:30 GMT luni) de la centrul spaţial Wenchang, în insula Hainan (sud), potrivit agenţiei de presă chineze Xinhua. Această misiune, Chang’e 5, este următorul pas în ambiţiosul program spaţial al Chinei, care a înregistrat o importantă reuşită la începutul anului 2019, odată cu aselenizarea unui modul pe partea nevăzută a Lunii, o premieră mondială. Sonda trimisă de această dată are ca scop colectarea unor mostre de praf şi roci selenare, inclusiv prin forare la o adâncime de doi metri, ce vor fi trimise apoi pe Pământ.
În avalanșa de informații, fake news, isterie, panică, dezinformare, am constatat că au fost câteva știri importante care au trecut aproape neobservate.
Un băiat de 8 ani din Târgoviște i-a scris lui Moș Crăciun o scrisoare emoționantă, în care îl roagă pe acesta „să nu ne mai uiți” și cere mâncare pentru el, pentru mama, pentru bunica, dar și un os pentru cățelul Bobiță, care să arate „ca la televizor”. Cazul lui Matei a fost făcut public de Nicoleta Ioniță, preşedinta Asociaţiei Give & Help, relatează Adevărul.
„Dragă Moş
Crăciun,
Eu sunt
Matei şi am 8 ani. Te rog ca anul acesta să nu ne mai uiţi şi să treci şi pe la
noi. Eu îmi doresc biscuiţi şi ciocolată. Pentru mami te rog să aduci ceva de
mâncare ca să nu mai plângă când crede că nu o vedem.
Pentru
bunica să îmi aduci multe portocale şi să nu îi uiţi nici pe Bobiţă, căţelul
nostru şi să îi aduci un os cum am văzut eu la televizor.
Mulţumesc,
Cu drag, Matei”, scrie băiatul.
Matei este crescut de mama lui, singura care aducea bani în casă, din salariul de vânzătoare la un supermarket, bani care erau cheltuiți la jocurile de noroc de fostul soț. În urmă cu două săptămâni, femeia a obținut un ordin de restricție împotriva bărbatului.
Klaus Iohannis a promulgat, săptămâna trecută, o lege inițiată de UDMR care prevede că vehiculele rutiere care se deplasează cu maxim 25 km/h să fie înmatriculate şi înregistrate de către Registrul Auto Român. Inițiatorii legii explică de ce nu se aplică legea și pentru trotinetele sau bicicletele electrice.
Toți parlamentarii USR își vor prezenta mâine demisia pentru a nu beneficia de pensii speciale, infomația publicată inițial de HotNews.ro pe surse, fiind confirmată ulterior de Dan Barna, într-o postare pe Facebook. Potrivit unor surse din partid demisia va deveni efectivă cu data de 18 decembrie, înainte de expirarea oficială a mandatului. Motivul: USR-iștii se tem că vechile partide ar putea strecura în ultilmele zile ale legislaturii proiecte controversate.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, au anunţat luni că vor demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. Marcel Ciolacu a arătat că singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei este ”cât contribui, atât primeşti”. „Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar.
Un bărbat din Sibiu, infectat cu noul coronavirus, care a suferit o fractură la un membru inferior, a mers la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Sibiu pentru îngrijiri medicale. Doar că medicul ortoped de gardă […]
Singur împotriva partidului. „Copile, nu te pune cu ei că te vor face praf!”
Politizarea instituțiilor publice nu înseamnă doar promovarea incompetenței în funcții de conducere. Înseamnă și îngenunchierea celor competenți, a oamenilor care și-au construit cariere prin forțe proprii și care într-o zi se văd presați să se dea la o parte pentru a face loc pilelor de partid. Acești oameni se întorc acasă și trebuie să le explice copiilor de ce societatea în care cresc funcționează după niște valori răsturnate.
Ovidiu Ianculescu este inginer și, la numai 36 de ani, a ajuns directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe. Nu a fost niciodată membru al unui partid politic și și-a câștigat funcția exclusiv pe baza pregătirii profesionale: a terminat o facultatea de construcții hidrotehnice, a condus șantiere și a dat un concurs pentru care a fost nevoit să stăpânească o bibliografie stufoasă și sute de pagini de legislație.
La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia.
Când a ajuns acasă, Ianculescu a fost întrebat de fiul său de șase ani de ce și-a pierdut funcția și n-a știut ce să-i spună. Atunci și-a dat seama că nu vrea să țină capul plecat și s-a hotărât să riposteze.
Mărturia lui ne arată cum funcționează, de fapt, depolitizarea instituțiilor publice promisă de Ludovic Orban în momentul preluării mandatului de prim-ministru: în domeniul gospodăririi apelor, 13 membri PNL fără nicio expertiză în domeniu au primit funcții de directori în ultima perioadă.
Dintre toți profesioniștii dați la o parte pentru a le face loc membrilor de partid, Ovidiu Ianculescu este singurul care a avut curaj să vorbească.
O documentare care trece în revistă campaniile de publicitate ale Primăriei Capitalei (lipsesc companiile municipale și alte regii din subordine) îi face invidioși pe cei mai mari investitori comerciale în advertisingul din România.
Care a fost impactul campaniilor de publicitate și informare derulate, în acest an, de Primăria Capitalei, sub conducerea Gabrielei Firea? Răspunsul este imposibil de formulat în absența unor studii care să măsoare efectele acestor operațiuni. Pentru că așa este normal: fixezi obiectivele unei campanii, apoi măsori rezultatele, ca să vezi dacă obiectivele au fost atinse.
Gospodăriile țărănești vor fi scutite de impozitul pe clădire și teren dacă se vor înscrie în cooperative agricole, potrivit legii pentru modificarea și completarea Legii…
Raport: Peste 400.000 de europeni au murit din cauza poluării aerului
Guvernele europene sunt deficitare la protejarea cetățenilor față de poluarea aerului, conform unui raport al Agenției Europene de Mediu (AEM). Peste 400.000 de oameni au murit din cauza aerului contaminat. Poluanții din agricultură, încălzire casnică și mașini sunt surse ale problemei, printre altele, în ciuda legislației UE, a promisiunilor guvernamentale și a anilor de campanii anti-poluare. Raportul din 2018 arată că România, Grecia și Luxemburg nu au depus planuri naționale pentru combaterea poluării.
Sorin Ene, campion național de drift, le-a recomandat pietonilor, la GÂNDUL LIVE, să fie extrem de atenți când traversează strada, chiar și prin zone special amenajate și să nu se bazeze exclusiv pe instinctele șoferilor. […]
Curs BNR valabil pentru astăzi 24.11.2020
În urma deciziei instanței din Polonia care înăsprește restricțiile privind dreptul la avort, luni au avut loc mai multe ciocniri la Varșovia între forţele de ordine şi protestatari adunaţi în faţa Ministerului Educaţiei, relatează Agerpres.
Începând din data de 22 octombrie, sute de mii de oameni au ieșit în stradă, pentru a sancționa faptul că Tribunalul Constituţional a limitat printr-o decizie regulile deja restrictive privind avortul, cea mai nouă fază a luptei dintre liberali şi conservatorii religioşi în Polonia.