Elon Musk, Donald Trump și Julian Assange sunt nominalizați pentru Premiul Nobel pentru Pace.
Este evident că nominalizarea lui Donald Trump este o glumă, sau poate că s-a nominalizat singur, așa că rămân doi.
Amândoi merită cu vârf și îndesat să fie onorați pentru ceea ce au făcut în viață.
Dar ce să faci, premiul este numai unul.
Așa că eu, dacă, vorba domnului Țiriac, aș fi „Împăratul omenirii”, un fel de supra inteligență cumulată a tuturor cetățenilor de pe planetă, aș propune următoarea chestie, ca să fie toată lumea mulțumită și câștigul pentru omenire să fie maxim:
Hai să-i dăm lui Julian Assange premiul anul ăsta.
Și să-l facem pe Elon Musk președintele al SUA.
În felul ăsta întreaga planetă nu ar avea decât de câștigat iar noi, cetățenii lumii, am beneficia de o perioadă de pace și prosperitate, ca un fel de concediu în care omenirea să-și revină la normal.
Primul pacient căruia i s-a implantat un cip în creier poate controla un mouse cu ajutorul gândului.
Acesta este numai primul pas.
Vă imaginați o lume în care ajungeți acasă și luminile se aprind automat în funcție de cum doriți dumneavoastră să se aprindă? Computerul pornește și se loghează unde trebuie să se logheze în timp ce vă descălțati? Cafetiera pornește astfel încât în momentul în care v-ați așezat pe fotoliul cafeaua este numai bună de băut. Bancomatul vă recunoaște fără nici un card, de fapt nici nu veți mai avea nevoie de vreun bancomat pentru că banii vor fi ceva depășit, la fel vă recunoaște și validatorul ăla din troleibuz, vă recunoaște și Google, cartea electronică se deschide la pagina la care ați rămas (de fapt asta se întâmplă deja acum), tastaturile dispar, pur și simplu vă gândiți la un text și textul apare în editorul ăla…
Dacă credeți că astea sunt SF, gândiți-vă că nici eu nu îmi imaginam în 1990, ieri-alaltăieri, că voi avea în buzunar un dispozitiv pe care sunt mii de cărți, așa încât să nu mai fiu nevoit să car o carte după mine peste tot unde merg. Si tot acolo, în chestia aia mică din buzunar este toată muzica planetei și toate ziarele și revistele de pe planetă și multe altele.
6.5 miliarde de dolari pe avioane, 4 miliarde pe rachete.
În ciuda a ceea ce vi se spune, și unele și altele sunt complet inutile.
Toate avioanele și rachetele astea nu vor face pâine, nici pantofi, nici case, nici haine, un avion din ăla care costă o căruță de bani nu va aduce nici măcar un pahar cu apă vreunui cetățean al țării.
Ba mai mult, fiecare oră de zbor cu un căcat din ăla de avion va costa peste 40000 de dolari. Cam cât costă să faci o casă în care o familie să trăiască o viață. S-a plimbat cătana o oră cu avionul, s-a mai dus dracului o casă.
Este adevărat că unii se vor îmbogăți și mai mult din mânăriile astea, dar asta nu ne face pe noi mai fericiți.
Este vorba despre niște sume atât de mari încât creierul nostru obișnuit cu leafa sau pensia de la o lună la alta nici nu le poate concepe.
Hai să facem un exercițiu de imaginație pentru a vizualiza ce înseamnă 10 miliarde de dolari:
O policlinică din aia sătească, sau una de cartier, asta însemnând 2-3 cabinete, dotarea necesară pentru a face rapid analize, un echo, mobilier și tot ce mai este nevoie acolo ar costa de la 200000-300000 de euro. Una mai mare cu 6-8 cabinete ar costa între 600000 și 1000000 euro.
Hai să spunem că din o parte din banii cheltuiți pe jucării pentru soldați facem policlinici mici, pentru sate.
Avem în România 12958 de sate.
La prețul de 300000 de euro, dacă facem câte o policlinică în fiecare cătun din România, toată povestea ne-ar costa 4 miliarde, am rotunjit în sus că se mai și fură în țara asta.
Facem și câte o policlinică din aia mare în fiecare comună, că dacă nu reușește să rezolve medicul din sat o problemă, merge bolnavul la policlinica din comună care are mai mulți medici și aparatură mai performantă: avem 2685 de comune așa că ne costă, rotunjit bine în sus, încă 3 miliarde de euro.
Și restul împărțim pentru policlinicile din orașe, avem 319 orașe în care ne ajung banii să facem cam 3000 de policlinici. Una la 6000 de locuitori.
Iar după ce ați vizualizat toate cătunele și comunele și cartierele patriei cu dispensarele și policlinicile alea frumoase, cu medicii ăia zâmbitori îmbrăcați în halate albe, cu bătrânii ăia care nu se mai înghesuie la cabinetele medicilor de familie ca să le dea o rețetă sau o trimitere la spital, veți realiza cât de ticăloși sunt cei care conduc lumea și țara asta.
***
Elon Musk, Julian Assange și Donald Trump se regăsesc pe lista nominalizaților la Premiul Nobel pentru Pace. Miliardarul, proprietar al companiei X și fondator al Tesla, a fost propus de parlamentarul libertarian norvegian Marius Nilsen, Donald Trump a fost propus de o membră a Congresului SUA, iar numele lui Assange a fost înaintat de către o deputată norvegiană de stânga, transmite Politico.
Compania americană Neuralink, al cărei fondator este Elon Musk, a implantat cu succes un cip în creierul primului său pacient uman luna trecută.
Cu un acord privind competitivitatea industrială a UE în curs pentru următorul mandat, premierul belgian Alexander De Croo a invitat-o pe preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen în Anvers pentru a dezbate viitorul industriei chimice a UE.
Statele Unite au refuzat marți, din nou, un proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite privind războiul Israel-Hamas, blocând cererea de încetare imediată a focului în scop umanitar, exercitându-și astfel pentru a treia oară dreptul de veto într-o astfel de împrejurare, notează Reuters.
VIDEO. Susținătorii lui Assange protestează
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a început marți (20 februarie) ultima luptă de a împiedica extrădarea sa din Marea Britanie către Statele Unite, după mai bine de 13 ani de luptă cu autoritățile în instanțele engleze. Procurorii americani încearcă să îl judece pe Assange, în vârstă de 52 de ani, pentru 18 capete de acuzare legate […]
Israelul nu recunoaște legitimitatea procedurilor instanței ONU – biroul premierului
„Procedurile de la Haga fac parte din încercarea palestiniană de a dicta rezultatele acordului diplomatic fără negocieri. Vom continua să respingem acest lucru”, se arată în declarație.
Un satelit de peste două TONE va cădea miercuri pe Pământ. Ce spun specialiștii
Un satelit al Agenției Spațiale Europene (ESA) este așteptat să reintre în atmosfera Pământului și să ardă în mare parte. Biroul de deșeuri spațiale al Agenției, împreună cu o rețea internațională de supraveghere, urmărește satelitul […]
Cât vom mai scoate, de fapt, din buzunar pentru avioanele de luptă F-35
Cu un cost estimat la 6,5 miliarde de dolari fără TVA, procesul de dotare cu avioane de luptă de generația a V-a americane F-35 Lightning II va fi cel mai scump program de înzestrare al Armatei Române, depășind net achiziția de sisteme Patriot, care costat 4 miliarde de dolari.
Unde o fi statul de drept? L-ați mai văzut? E în tratament, ultima oară a fost văzut în zona crepusculară a alianței PSD-PNL.
E limpede pentru toți că Ciucă a plagiat. Și Bode, normal, și mulți.
Dar Ciucă era premier, iar procurorii s-au făcut preș la picioarele sale – la ordin de la Servicii ori ceva venit de la Dumnezeu. Mă întreb acum: de ce nu am văzut nici o postare amuzantă despre domnia-sa plagiatorul de la Ambasada Suediei, spre exemplu? De ce orice discuție despre stat de drept a dispărut? Se leagă totul și cu actualele comasări, și cu toate negocierile prin care PSD și PNL – patronați de marele Leneș – au împărțit instituțiile și, practic, România.
Nu sunt nici dezamăgit, să nu se înțeleagă greșit, nu sunt nici surprins, ci doar am vrut să le scriu angajaților de la Ambasadă că se vede urât și că râdem pe seama lor. Dacă ești șmecher și faci miștouri… Păi, ori suntem, ori nu mai suntem?
Bineînțeles, și Ambasada SUA e tot pe-acolo, și alții care săreau primii cu mult curaj să apere statul de drept în România. Ori l-au luat ei și l-au pus bine, ori se întâmplă ceva foarte dubios.
Obiceiul îngrășatului în ajunul pensionării
Nu cred să existe altă țară în lumea asta, cu siguranță nu în lumea civilizată, unde să mișune atîția speciali precum la noi, la vlahi. Așa cum nu mai e vreo altă țară în care să existe o așa separație a putorilor în stat precum la noi. Și e normal să fie așa, că noi sîntem adevărații urmași ai dacilor. E știut că dacii se pensionau de timpuriu, nu ca proștii de romani, care se căzneau prin armată și instituțiile statului pînă le ieșeau bășici în bătături. Nu, dom’le, dacii liberi se pensionau după numai cîțiva ani de muncă la stat, un obicei păstrat cu sfințenie și în zilele noastre. De ce? Pentru că funcționează, de-aia!
Separația puterilor înseamnă, de fapt, un concubinaj, un veritabil ménage-à-trois în care o mînă spală pe alta și ambele dau cu vastul în avutul obștesc.
Judecători, polițiști, procurori, jandarmi, militari – toți se pensionează de tinerei, cînd abia dacă au ajuns la ceea ce înseamnă maturitate profesională. De unde și rezultatele, victoriile răsunătoare în lupta cu corupția și hoția, cu traficul, cu clanurile, cu tot ce-i rău sub soare.
Politicienii, dragii de ei, se pensionează altfel, prin posturi la Bruxelles, prin consilii de administrație, în fel și fel de sinecuri. Alt model, aceleași rezultate.
Nicolae Robu se laudă nejustificat cu proiectul Cetății din Timișoara, afirmă USR Timiș
Lucrările la Bulevardul Cetății au fost finalizate, iar tramvaiele circulă din nou pe această linie importantă, însă fostul primar Nicolae Robu se laudă cu meritele […]
Spectacol de rock melancolic cu suișuri și coborâșuri alături de formația Riff la Timișoara (video)
La fel ca și cariera trupei Riff, concertul legendarei formații sibiene din Timișoara susținut în incinta Teatrului de copii și tineret Merlin luni seara, a avut parte de suișuri și coborâșuri, iar după mai bine de două ore de spectacol, muzicienii s-au ales cu aplauze sincere din partea spectatorilor.
Otello, de Verdi – una dintre cele mai fascinante împliniri artistice, la Opera Timișoara
Duminică, 25 februarie 2024, de la ora 18:00, iubitorii de operă sunt invitați la spectacolul Otello, de Giuseppe Verdi, la Opera Națională Timișoara.
Conducerea muzicală: Mihnea Ignat – conductor. Regia: Carmen Dobrescu. Adaptarea scenografică: Geta Medinschi.
Colaborarea dintre Giuseppe Verdi și Arrigo Boito – echivalată doar de tandemurile Wolfgang Amadeus Mozart – Lorenzo da Ponte și Richard Strauss – Hugo von Hoffmanstahl – certifică una dintre cele mai fascinante și desăvârșite împliniri artistice din istoria melodramei – explică Opera Timișoara.