Românii nu vor mai avea voie să circule singuri în mașină și nici să facă peste 6500 km/an.
Ieri dimineață o prietenă mi-a spus despre această știre.
Inițial m-am bucurat, mai ales că uitându-mă în dreapta, acolo unde era șoseaua, am văzut că nici una din nenumăratele mașini nu transporta mai mult decât o persoană. Din alea cu mai multe persoane nu prea erau, că duminica troleibuzele și autobuzele circulă foarte rar.
După care, ca să-mi tempereze entuziasmul, mi-a spus că aceasta este o lege votată deja de Parlamentul României, dar va fi aplicată începând din 2050.
Dacă mai era nevoie de vreo dovadă a prostiei absolute a celor care ne conduc și ne fac legile, asta este.
Noi nu știm în acest moment ce va fi la anul, dacă vom fi mai săraci sau mai bogați, sau dacă o vom duce mai bine sau mai rău (eu cred că știu, vom fi mai săraci și o vom duce mai rău, din toate puctele de vedere). Nu stim nici măcar cum va fi vremea peste o săptămână.
Nu știm dacă în 2050 România, așă cum o mai știm noi, va mai exista. Poate că nu va mai fi o țară, poate că în 2050 țara va fi Europa, iar România va fi doar o regiune, cum e Banatul acum, care se va supune unor legi europene. Sau poate că va fi o gubernie. Sau al 152-lea stat american, că până în 2050 au ăia timp să implementeze democrația într-o grămadă de țări.
Nu facem nimic pentru a elimina poluarea astăzi, când poluarea din acest oraș este probabil cea mai ridicată din acest an.
Dar facem legi care intră în vigoare peste 26 de ani.
O femeie în vârstă de 83 de ani a încercat să-și otrăvească toată familia, inclusiv câinele, cu mercur.
Din păcate fiecare dintre noi putem ajunge la un moment dat la fel ca și femeia aia.
Poate că ea săraca crede că Dumnezeu i-a spus să facă chestia asta. Sau poate că a crezut că face bine, că-i face nemuritori pe cei cărora le pune mercur în mâncare. Mai ales că, aici la noi, avem precedente, există chiar obiceiul ăla al vrăjitorilor sau al ghicitorilor care îți pun argint viu în apă după care te pun să o bei ca să îți meargă bine sau ca să ți se întoarcă soțul care a plecat cu alta.
Și nu prea există soluții pentru astfel de situații, este foarte greu, mai ales într-o etapă inițială a bolii, chiar și să îți dai seama că omul ăla are o problemă. Și mult mai greu este să îți lași viața deoparte pentu a te ocupa de oamenii ăstia, să faci în așa fel încât să nu-și poată face nici ei rău și să nu le facă rău nici altora. Și mai avem și tot felul de tabu-uri, ne respectăm bătrânii, ceea ce nu este firesc, le permitem să conducă o masină până la adânci bătrâneți, le permiteam chiar să opereze oameni sau să lucreze în funcții importante de stat până când îi găsește țepeni femeia care vine să măture în birou. Felul în care am fost educați nu ne permite să concepem că un bătrân nu este decât o jucărie care din anumite motive s-a stricat.
Am observat și eu fenomenul despris de CTP. Când mai merg, rar, cu troleibuzul, observ o mulțime de persoane care fac ceva pe telefon. Am tras cu ochiul și am observat că nu se uită pe Facebook ci „scroolează” niște pagini cu poze și pun inimioare pe ele. Și m-am gândit și care o fi explicația: Facebookul este în general cu texte, trebuie să citești și mai ales să înțelegi ce scrie acolo. Pe când în alte locuri nu sunt decât poze.
Și astfel ați aflat și de ce aproape orice scriu este însoțit și de poze: în felul ăsta îmi măresc audiența cu aproape 50%, cei 50% care termină o școală, unii ajung chiar miniștri, dar nu înțeleg ce au citit.
Tot legat de CTP, nu pot decât să mă bucur că și dânsul este de aceeași părere cu mine, nu suntem decât niște bucăți de materie.
Și, în final, pentru că tot nu sunt știri interesante, am să vă reproduc un comentariu pe care l-am făcut pe Facebook în urmă cu câțiva ani și de care am dat din întâmplare aseară:
S-au făcut poze atunci. Unii le-au făcut pentru că ăsta era serviciul lor, alții, extrem de puțini, le-au făcut pe ascuns, și asta se vede, altele au fost făcute tot pe ascuns dar în interes de serviciu. Ai văzut și tu pozele alea pe care scrie „filaj”, tot de la revoluție. Tot un fotograf le-a făcut și pe alea, că nu s-a dus Radu Tinu să facă poze prin oraș.
Dar nu se făceau poze „pe față”, nimeni nu ar fi avut curajul să scoată un aparat și să fotografieze oamenii și ăia să-l vadă, fie ca erau de o parte sau alta a “baricadei”.
În 17 decembrie o mulțime de oameni au fost chemați la serviciu pentru a ajuta la rezolvarea problemei. De exemplu, toți operatorii sau responsabilii cu stațiile de radioemisie din întreprinderi. Taximetriștii trebuiau să raporteze pe unde se coagulează grupuri de cetățeni sau unde e coloana de demonstranți. Au fost și alții.
Din păcate nu putem ști exact când au fost făcute pozele, că nu existau informațiile ISO pe atunci. Dar putem exclude pozele care nu sunt de loc plauzibile, ca de exemplu pe aia vestită cu oameni cu steaguri din fața Comitetului Județean de Partid despre care se spune că a fost făcută tot în 17 (în 17 nu au circulat tramvaiele, cel puțin în zona centrală a orașului). Eu am fost acolo atunci, în 17, chiar în acel loc în care a fost făcută poza, și pot să jur în fată unui judecător că nu au existat acolo oameni cu steaguri. Probabil că poza a fost făcută când totul se liniștise, în 20, mai pe după masă, când un grup de oameni s-a dus de la Operă la actuala prefectură sau chiar mai târziu, până prin martie ‘90, că în acea perioadă aproape zilnic era un eveniment din ăsta cu demonstranți care purtau steaguri.
Oricum, ce pot să-ști spun sigur este că nici o poză în care oamenii stau în jurul TAB-urilor sau a tancurilor, sau stau de vorbă cu soldații, nu este făcută între 17 și 20 decembrie.
Nici o poză în care oamenii defilează cu steaguri sau pancarte nu este făcută între 17 și 20 decembrie ora 12.
Nici o poză care se vede că a fost făcută din fața demonstranților, adică dintr-un loc în care aceștia ar fi putut să-l vadă pe fotograf, nu este făcută între 17 și 20 decembrie.
Dar, trebuie luată la mână fiecare poză și judecată separat, ținând cont și de context, pentru că în acele zile lucrurile se schimbau foarte rapid și, de exemplu, una este o poză să fi fost făcută în 20 decembrie la ora 11 și alta este ca o poză să fi fost făcută, în același loc, la ora 13.
***
Mark Zuckerberg, şeful Meta, construieşte un imens complex antiapocaliptic pe insula Kauai din Hawaii, în largul coastei Pacificului, relatează lefigaro.fr.
Paradoxul activității fizice: dacă are legătură cu serviciul, este dăunătoare
Activitatea fizică regulată este cunoscută ca fiind un factor preventiv în ce privește apariția bolilor netransmisibile, precum bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 ori cancerul de colon sau sân.
Dar apare un paradox: chiar dacă activitatea fizică din timpul liber, chiar intensă, este asociată cu efecte pozitive asupra sănătății, studii recente arată că activitatea fizică ce are loc la serviciu are efecte negative asupra sănătății, precum incidența bolilor cardiovasculare și mortalitate din toate cauzele.
De pildă, lucrătorii din construcții, agricultură și industrie sunt activi fizic în cea mai mare parte a zilei de lucru, dar aceștia sunt adesea bolnavi.
România se află din nou printre ţările Uniunii Europene cu mari probleme privind sănătatea populației. Potrivit Eurostat, în 2022, România a fost fruntașă la numărul de persoane care au avut nevoie de examinări medicale și nu le-au primit.
Bărbatul de 48 de ani din orașul ilfovean Bragadiru, care a sunat la 112 să reclame că soacra sa i-a pus în mâncare mercur, s-a declarat „îngrozit” de incidentul prin care a trecut și a susținut că a găsit urme de mercur și în mâncarea câinelui. Legiștii urmează să stabilească dacă femeia avea discernământ în momentul în care a pus mercur în preparate
M-am tot întrebat de ce pe net numărul de cretinetzi și netanderthali diferă sensibil de la Facebook la Youtube. De ce sunt mai mulți tâmpiți, abjecți, antisemiți, xenofobi, gândirofobi, românoși, ticăloși, fani Putin pe youtube decât pe fbk, printre cei care postează la textele și video-urile subsemnatului.
G. Simion și subsemnatul – bucăți de materie
Mai întâi, nu mi-a venit să-mi cred ochilor. Pentru o secundă m-am amăgit cu gândul că e o poză trucată dintr-o publicație bășcălioasă, gen Times New Roman, și m-am întrebat de ce lipsește bula cu text ieșind din gura personajului plasat în fața Papei.
Marius Budăi, surprins într-o mașină furată la frontieră. Fostul ministru: „Am crezut că e o farsă“
Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, care a demisionat în urma scandalului „azilelor groazei”, a fost surprins la punctul de trecere a frontierei Sculeni într-o mașină furată.
Românii nu vor mai avea voie să circule singuri în mașină și nici să facă peste 6.500 km/an.
Acest lucru este necesar pentru ca România să devină neutră din punctul de vedere al gazelor cu efect de seră care trebuie să fie zero în transporturi.
Oamenii care își folosesc mașina personală vor avea voie să parcurgă cu aceasta maxim 6.500 de km pe an, pentru a nu polua.
”România Neutră – 2050” este o strategie asumată oficial prin act normativ aprobat de către Guvern, în legătură cu emisiile de gaze cu efect de seră. Domeniul Transporturilor este cel mai afectat.
Guvernanții vor ca până în anul 2050 să scoată complet din circulație mașinile care merg pe benzină, motorină, GPL, ba chiar și pe cele hibrid. Pe lângă eliminarea mașinilor pe combustibili fosili, mai propun și ”rații” anuale de deplasare.
Ce facem astăzi, 18 decembrie 2023, în Timișoara?
Luni puteți merge la mai multe spectacole.