Cei 10 oameni arși de vii la Piatra Neamț vin pe fondul mai multor acuze publice la adresa managementul dezastruos și politizării din sistemul românesc de sănătate, care se perpetuează an după an. Cele mai recente remarci, de acum o zi, au venit din partea regizorului documentarului Colectiv, Alexander Nanau, intervievat de cotidianul „The Guardian” și de alte publicații britanice.
Zece oameni au murit sâmbătă seară la Piatra Neam, în urma unui incendiu la secţia ATI a Spitalului Judeţean. Printre victime se află şi medicul de gardă, care fusese grav rănit când a încercat să salveze din foc pacienţii intubaţi şi imobilizaţi la pat .
Zece oameni au murit sâmbătă seară în urma unui incendiu în secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Pacienții morți erau bolnavi de COVID internați la terapie intensivă. Un medic de gardă este ars grav. Din octombrie 2019 și până în octombrie 2020, opt manageri au fost numiți aici!
Șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, despre Spitalul Judeţean: Suntem în curs de autorizare ISU / Dacă era deschis spitalul de la Lețcani, tragedia putea fi evitată
Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi lider al PSD Neamţ, a declarat că Spitalul Judeţean este în curs de obţinerea a autorizaţiei ISU. „Problema privind autorizaţia de la ISU o au toate spitalele din România”, a spus Arsene, potrivit News.ro.
„Problema privind autorizaţia de la ISU o au toate spitalele din România. Suntem în curs de autorizare. Din ce am discutat şi cu directorul medical şi cu managerul spitalului, cred că o cauză a fost supraîncălzirea echipamentelor din spitale”, a afirmat Ionel Arsene, întrebat sâmbătă la Antena 3 dacă este adevărat că din cinci etaje ale spitalului judeţean doar etajele 4 şi 5 au autorizaţie din partea ISU.
Primarul Timişoarei, după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ: Am vorbit cu directorii spitalelor din subordinea Primăriei şi le-am cerut să verifice funcţionarea instalaţiilor de oxigen şi electrice, dar şi a procedurilor în caz de incendiu
Primarul Timişoarei Dominic Fritz anunţă, după incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ, că a vorbit cu directorii spitalelor din subordinea Primăriei şi le-a cerut să verifice funcţionarea instalaţiilor de oxigen şi electrice, dar şi a procedurilor în caz de incendiu. ”Nemţeni, timişorenii sunt cu voi”, transmite el.
Un sfat care va ieși actualitate: „Vă costă mult reparația, mai bine va cumpărați un produs nou”
Sunt foarte multe exemple care se reunesc sub denumirea de „economie circulară”: extragem mai puţin din natură şi refolosim resursele pe care le avem deja. Asta înseamnă că se fabrică lucruri mai durabile şi mai simplu de reparat.
Comandantul adjunct al al-Qaeda a fost ucis în Iran, în luna august, de agenți israelieni, la ordinul Statelor Unite, au declarat surse din domeniul securității, citate de New York Times și Guardian.
FOTO Toaletare-dezastru pe un drum judeţean. Ironii pe internet: „N-au avut ascuţitoarea la ei”
Copacii de pe marginea unui drum judeţean din Dolj au fost toaletaţi într-un mod dezastruos şi au rămas fără nicio creangă, arată mai multe imagini surprinse de parlamentari USR-PLUS. „Opera de artă” a fost sancţionată de către internauţi.
Aproape trei sferturi dintre angajaţi nu-și mai doresc să revină la condiţiile de lucru dinaintea pandemiei, potrivit unui sondaj comandat de Kaspersky, care a chestionat 8.000 de salariați din întreprinderi mici şi mijlocii din mai multe domenii.
Bătălia finală: Sandu vs. Dodon. Republica Moldova își alege astăzi Președintele
În turul doi al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta Maia Sandu, proeuropeană, care a câştigat primul tur de scrutin cu 36,16% din voturi, şi preşedintele socialist în exerciţiu, Igor Dodon, care a avut 32,61%. Secţiile de votare vor fi deschise de la ora 7.00 până la ora 21.00. La urnele de vot sunt aşteptaţi 3 milioane 287 de mii de alegători. În turul doi al alegerilor, este declarat președinte ales ale Republicii Moldova candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la vot. HotNews va transmite LIVE TEXT evoluția procesului electoral.
Dominic Fritz, completări despre ședința Consiliului Local de luni. Ruben Lațcău, primul viceprimar. Al doilea, desemnat după finalizarea negocierilor cu PNL
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, explică de ce a convocat Consiliul Local Timișoara în ședință luni, 16 noiembrie, ora 17.00, la Sala Capitol. Reamintim, anunțul convocării ședinței prevedea un punct cu alegerea „viceprimarilor/viceprimarului”. Cum negocierile cu PNL nu s-au finalizat, Alin Nica acuza că cei de la USR PLUS încearcă să ducă negocieri de pe poziții de forță, iar Fritz i-a răspuns că poziția sa a fost mereu fermă, „cu cărțile pe față”.
Modificări de „ultime ore”. În Timiș, restaurantele și cafenelele, deschise până la ora 23
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș s-a întâlnit sâmbătă, 14 noiembrie, odată cu prelungirea stării de alertă pe încă 30 de zile. Astfel, s-a dat o nouă hotărâre care face o adăugare la una precedentă, cea din 8 noiembrie, în sensul că restaurantele și cafenelele vor putea rămâne deschise până la ora 23.00, nu doar până la 21.00, cum s-a decis cu o săptămână în urmă. În rest, măsurile impuse rămân în vigoare ca și până acum.
O parte dintre vedetele politice ale vechiului legislativ au migrat către partide marginale în speranța că vor prinde încă un scaun de parlamentare. Cele mai multe decapitări au avut loc în rândul social-democraților, iar nume […]
Tratament pentru coronavirus a la Calinic: „Folositi pe nas betisoare cu apa fierbinte, otet si sare. Asa prajiti Covidul!”
IPS Calinic, arhiepiscopul Argesului si Muscelului, le-a dat credinciosilor mai multe sfaturi pentru a se pazi de COVID-19 la finalul unei slujbe. Printre acestea se numara gargara cu otet sau frectia cu tuica si usturoi.
„Avem febra si-acum e problema daca ai. Dar… doar mortul nu are febra!”, a spus prelatul BOR in timpul slujbei. Arhiepiscopul Argesului si Muscelului le-a dat sfaturi celor aproximativ 200 de credinciosi prezenti in legatura cu modul de lupta impotriva virusilor.
Programul alimentaţiei ştiinfice apărut la iniţiativa lui Nicolae Ceauşescu ca urmare a dorinţei sale de raţionalizare pentru plata datoriei externe a însemnat, de fapt, un program de înfometare a populaţiei.
Industrializarea accelerată și băutul de soda din Ghedu
Călătorul ipotetic ce a purces la a cerceta câte ceva din tainele trecutului orașului Deta a aflat fapte interesante dintr-un episod trecut în gazeta noastră. Dar acestea sunt doar o picătură din istoria lungă și complicată a locurilor. Dacă mergem mai departe în istoria târgului vom afla că deja în anul 1830 a fost dată în folosință prima stație poștală modernă pentru acea perioadă ce deservea locuitorii din oraș dar și din satele dinprejur.