Nimic nou în presa ultimelor 24 de ore.
Războaie, care dincolo de imaginile spectaculoase de la televizor înseamnă oameni uciși, și din păcate nu sunt uciși cei care provoacă războaiele, ci oameni nevinovați care nu au nimic unii cu ceilalți.
La noi se vorbește în continuare de eternele probleme, justiția e cum e, sistemul medical este și el cum îl știm.
Adică amândouă sunt la pământ în ciuda faptului că atât pentru justiție cât și pentru sănătate se consumă resurse imense, și amândouă ar trebui schimbate din temelii.
Nici ăia de la Finanțe nu sunt mai buni, tot aud de 30 de ani că ar trebui să fie schimbată colectarea.
Dar nimeni nu reușește să facă ceva în această privință.
Pentru că toți stau într-o cutie din care nimeni nu are curajul să iasă, nimeni nu știe cum să facă altfel, sau nu vrea să revoluționeze sistemul.
Tot preluăm rețete de la alții, că bulgarii au legat casele de marcat la internet, că polonezii folosesc e-factura (nu o folosesc), dar ceva original și eficient nu știm să facem.
Puteți să nici nu mai citiți ce scrie mai jos, mai bine vă uitați la un „short” din ăla în care un zidar vă învață cum să peticiți un rigips, poate că o să aveți nevoie vreodată de așa ceva.
Cu o singură excepție, neapărat să citiți povestea scrisă de Adrian Marcu, cel cu Ava Gardner. Merită.
Și pentru că tot am pomenit de „shorturi”, oare informația din poza de mai sus, cu fântâna montată de AQUATIM, este reală?
Pentru că aș fi tare bucuros dacă este așa.
***
Iranul a informat SUA în avans de atacul planificat împotriva Israelului / Americanii au transmis Teheranului că operațiunea trebuie să fie „în anumite limite”
Iranul a informat Turcia de intenția sa de a desfășura operațiunea împotriva Israelului înainte de atacul de sâmbătă seară, a declarat duminică o sursă diplomatică turcă pentru Reuters, adăugând că SUA au transmis Iranului prin Ankara că operațiunea sa trebuie să fie „în anumite limite”.
SUA nu vor nici o „escaladare”, nici un „război” cu Iranul (Casa Albă)
Statele Unite nu vor nici o „escaladare”, nici un „război în toată regula cu Iranul”, a insistat duminică un purtător de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, la o zi după ce Republica Islamică a lansat un atac fără precedent asupra Israelului, relatează AFP.
Netanyahu a anulat atacul de represalii asupra Iranului după discuțiile cu Biden: „Israelul a demonstrat o capacitate remarcabilă de a se apăra”
Președintele american Joe Biden l-a descurajat pe premierul Benjamin Netanyahu să dea undă verde unui atac de răzbunare împotriva Iranului
De ce se apleacă Germania în faţa dragonului chinez? Aflată la ananghie, cea mai mare economie europeană nu-şi poate permite erodarea legăturilor cu China
Volkswagen îşi va extinde facilităţile de producţie şi cercetare din provincia Anhui în condiţiile în care constructorul auto german încearcă să-şi redobândească titlul de cea mai vândută marcă auto din China, scrie Deutsche Welle.
Fost analist CIA: Sunt nebuni. Franța și Marea Britanie ar putea, teoretic, să trimită trupe la Odesa, dar este puțin probabil ca Statele Unite să le susțină
Franța și Marea Britanie ar putea, teoretic, să trimită trupe la Odesa, dar este puțin probabil ca Statele Unite să le susțină, a sugerat fostul analist CIA Larry Johnson într-un interviu acordat canalului de YouTube Dialogue Works. „Francezii și britanicii vor încerca să trimită trupe la Odesa, poate că își vor coordona acțiunile cu Statele Unite, […]
Diferența dintre Salt Bank și Revolut: bani la înrolare, comisioane, curs valutar și dobânzi pentru economii
De la lansarea Salt Bank, un produs 100% digital și românesc, noua bancă digitală a fost comparată tot mai des cu Revolut. Pentru a vedea dacă merită să faci schimbarea de la Revolut la Salt, am comparat cele două fintech-uri pe baza mai multor…
Problema nu e dacă vor crește taxele, ci cu cât anume. „Ne așteptăm ca decidenții să opteze pentru creșterea impozitelor, nu pentru îmbunătățirea colectării”
Creșterea impozitării e foarte probabilă în 2025, acest an fiind unul electoral, în care politicienii nu vor să deconteze la urnele de vot măsuri fiscale nepopulare, spun economiștii cu care HotNews.ro a discutat.
Vasile Dîncu spune că statul român va intra în faliment în câțiva ani urmare a pretențiilor salariale ale magistraților, care câștigă noi drepturi în instanță
„Justiția este la noi într-o situație jalnică, încrederea în justiție este foarte mică, în sondaje sunt peste 50% dintre români care spun că nu au încredere că se poate face dreptate în România. Sunt 50% care spun că justiție se face doar pentru cei care au bani sau influență. Cu toate că noi avem salarii extraordinare pentru Justiție, sunt inamovibili, nu răspund în fața nimănui, dar totuși va trebui să vedem și noi ce se întâmplă cu deciziile aberante din Justiție, cine îi judecă pe judecători? Ei își judecă salariile, au niște procese magistrații cu statul român, în câțiva ani va intra în faliment statul român”, a pus Dîncu, la postul B1 TV.
El a susținut și că, după alegeri, statul ar trebui reformat.
„Eu am propus o dată prin 2014 o reformă a statului prin descentralizare, regionalizare și alte lucruri, cu o echipă profesionistă, ieșisem din politică, a fost o tentativă de a schimba constituția pe de o parte, și pe de altă parte de a face reforma statului și reorganizrea teritorială.
Singura modalitate este ca după ce trece acest an electoral cine va câștiga să își asume două lucuri foarte importante: o reformă a Constituției și o reformă a statului, o reformă teritorială și o reformă a instituțiilor, un stat mai suplu”, a afirmat liderul social-democrat, care candidează pentru un post în Parlamentul European.
Președintele Consiliului Executiv al PSD, Vasile Dîncu spune că statul român va intra în faliment în câțiva ani urmare a pretențiilor salariale ale magistraților, care câștigă noi drepturi în instanță. El a spus că, după alegeri, va trebui văzut ce se poate face cu „deciziile aberante” din Justiție.
Alba-neagra cu sănătatea românilor: de la bolile „obișnuite”, numai bune de taxat, la medicina mulsă cu două mâini de „fugarul” Cîrstoiu
Vrei consultație la marele specialist? Te duci frumos la clinica privată a familiei Cîrstoiu, unde plătești exorbitanta sumă de 750 de lei pe o „opinie medicală”, după cum aflăm dintr-o investigație Hotnews. Doriți și facturică? Se taie pe altă firmă, a nevestei, să nu ne certăm cu legea, care interzice managerului de spital public să ia bani pe acte medicale la privat.
Ce face Cîrstoiu, când e luat la întrebări? Fuge. Efectiv fuge cu măgăoaia aceea de BMW X6 ultimul model, mașina preferată a cocalarilor și mardeiașilor din toată România, pe care și-a luat-o, cum altfel, din muncă cinstită.
„Împreună cu soția mea, am muncit de ne-au sărit capacele, ca să ne construim o reputație”, ne explica reputatul medic Cîrstoiu, după ce Hotnews a dezvăluit cum și-a pus apartamentele și mașinile de lux pe firmă, ca să nu le facă publice în declarația de avere. Până la proba contrarie a justiției, nu putem nega asta. Sunt însă o reputație și o avere clădite, printre altele, și cu ajutorul căpușării și abuzării sistemului medical de stat.
Nu pune Marcel Ciolacu o suprataxă și pentru medicii care storc pacienții de bani din două părți, asigurând în privat servicii pe care ar trebui să le presteze la stat?
Ce mai aflăm din sistemul de sănătate, zilele acestea? Că există un spital în România care trage să moară în incapacitate de plată, pentru că aproape toți banii se duc pe salariile și bonusurile personalului medical. E la Târgu Cărbunești, cu 500 de angajați la o localitate cu câteva mii de locuitori, care nu poate susține financiar așa ceva. Sau mai aflăm cum România a evitat cât a putut o renegociere a contractului cu Pfizer, pentru vaccinurile anti-Covid, deși era evident că nu mai are nevoie.
Peisajul sistemului de sănătate din România e sumbru, iar oazele care dau speranță vin tot dinspre mediul civic și cel privat. Și nu e vorba doar de bani. Există bani în sistem, plătim cu toții sume importante pentru bugetul sănătății, salariile medicilor au crescut foarte mult. Dar, într-un sistem cu o arhitectură putredă, unde până și decidenții trișează și nu doresc reforma, banii sunt aruncați pe fereastră.
Rafila, acuzații insidioase împotriva celor care au construit un spital pentru copiii bolnavi de cancer: „Eu acord prezumţia de bună credinţă”. Răspunsul dur al Oanei Gheorghiu
Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, a lansat acuzații insidioase împotriva celor care au construit un spital pentru copiii bolnavi de cancer, Asociația „Dăruiește Viața”, condusă de Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu: „Vreau să fim transparenţi şi să nu existe niciun fel de interpretări. Eu, de exemplu, acord prezumţia de bună credinţă de la început şi sunt convins că documentele pe care le vor pune doamnele de la «Dăruieşte Viaţă» sunt foarte multe şi aşa mai departe, o să certifice o valoare care corespunde cu siguranţă cu cele declarate anterior”.
Acuzaţii fără precedent la adresa lui Alexandru Rafila: „Asta face ministrul Sănătății de câteva luni. Abuz, manipulare și beţe în roate”
După ce, sâmbătă, în cadrul unui interviu, ministrul Alexandru Rafila a acuzat ONG-ul Dăruieşte Viaţă că refuză să pună la dispoziţia ministerului documentele legate de noul spital, Oana Gheorghiu i-a dat acestuia o replică dură.
Doru Viorel Ursu, fost ministru de Interne în Guvernul Petre Roman, a murit la vârsta de 71 de ani
O noapte cu Ava Gardner și Richard Burton la Cinema Timiș
În anul acela Paștele se petrecea la mijlocul lunii aprilie, zilele de sărbătoare fiind umbrite de un vânt aspru și de o ploaie sâcâitoare, care nu mai conteneau.
Când și-a aruncat o privire prin geamul murdar deja de la praful purtat de vânt și apoi muiat de stropii de ploaie, Maria și-a strâns buzele într-o grimasă ce exprima o adâncă nemulțumire, dar și o apăsătoare melancolie.
Privind-o de la o anumită distanță, cineva ar fi putut înțelege că femeia aceasta, trecută de 30 de ani, încă frumoasă și plină de o senzualitate sfidătoare, era acaparată de ceva stânjenitor, lucru care o făcea, paradoxal, extrem de agreabilă și de atractivă pentru toți bărbații lumii.
Suavitatea ei, dublată de un trup încă zvelt, imprima feței o expresie vie de seducție și ingenuitate.
Ochii negri și buzele rotunde, conturate adânc pe înfățișarea cu un ten arămiu tot timpul anului, moștenit de la tatăl ei, o făceau să semene, aproape în oglindă, cu o actriță faimoasă prin anii ’60. Mai precis cu Ava Gardner, dar fără să fi împrumutat de la ,,Contesa desculță” și aerul de vampă fără cusur, pe care aceasta îl juca atât de bine în viața reală și pe marele ecran.
Valeriu Sepi a redesenat coperta albumului “Cantafabule”, cenzurat de comuniști – foto
Artistul Valeriu Sepi (79 de ani), cunoscut ca și “căprarul de la Phoenix”, autorul coperților albumelor “Cei ce ne-au dat nume”, “Mugur de fluier” și “Cantafabule” a fost invitat la Timișoara International Tattoo Convention, pentru un eveniment inedit. Acesta a reconstituit coperta discului “Cantafabule”, apărut în 1975. Autoritățile comuniste au cenzurat planurile inițiale pe motiv că s-au folosit doar culorile de pe drapelul Ungariei.
Florin Piersic jr., premieră pe scena Teatrului Național din Timișoara
A doua premieră a lunii aprilie la Teatrul Național din Timișoara lansează o provocare marca Florin Piersic jr, care se întoarce la tripla ipostază de […]
Ce facem astăzi, 15 aprilie 2024, în Timișoara?
Luni, 15 aprilie, puteți vizita Târgul de Paști din centrul orașului sau să mergeți la câteva expoziții de la Memorialul Revoluției.