Vestea bună de astăzi este că un startup din China a creat o baterie care va permite într-un viitor apropiat crearea unor telefoane care nu vor mai trebui încărcate niciodată.
Nu este ceva atât de nou cum pare, țin minte că citeam într-un număr Popular Science din anii ’50 sau ’60 despre o lanternă care avea tot o baterie din asta nucleară care putea fi folosită timp de câțiva ani.
Vestea tristă de astăzi este că se pare că a murit Gonzalo Lira.
Gonzalo Lira, dacă nu ați auzit despre el până acum, eu am mai scris despre acest subiect când încercase să fugă din Ucraina și a dispărut, era un vlogger, un fel de reporter independent, cineva care umblă prin lume și ne arată cum sunt lucrurile în acele locuri.
Ceea ce-l făcea deosebit pe Gonzalo Lira era că a fost cam singura persoană, sau cel puțin singura persoană despre care știu eu, care ne prezenta realitatea din interiorul Ucrainei, cu totul altceva decât ne arată cei care mai ajung în acea țară și ne arată ceea ce vrea guvernul de acolo să vedem.
Se discută și astăzi despre e-factura.
Subiectul acesta este poate cel mai important dintre știrile interne pentru că orice ne ajută să supraviețuim, pâinea pe care o mâncăm, semnalul telefonului, curentul care ne face lumina, gazul, apa pe care o bem, sunt toate legate de facturi.
Și dacă facturile nu merg, sau merg greu, și țara, noi toți, va suferi exact ca un om căruia i se îngustează vasele de sânge dintr-o cauză oarecare.
Ceea ce înseamnă că orice lucru care împiedică circulația facturilor este un atentat la siguranța națională.
Pentru a vă amuza puteți vedea mai jos o captură de ecran a paginii în care se pot întocmi facturi de pe site-ul ANAF, un site al Statului Român.
Uitați-vă atenți la unitatea de măsură selectată. Mai sunt și altele, la fel de amuzante.
În ciuda a ceea ce vedeți Ministrul Finanțelor este încă în funcție, șeful ANAF la fel.
Eu dacă aș avea vreo putere în acest sens nu i-aș demite pentru că au implementat acest sistem, și eu aș fi făcut ceva asemănător pentru că așa ceva poate ajuta la eliminarea într-o oarecare măsură a poverii birocratice a acestei țări și la deparazitarea sistemului.
Dar le-aș da un picior în cur pentru felul cum au făcut-o.
Și mai ales i-aș da afară pentru că nu au realizat că nu poți stârpi evaziunea fiscală schimbând modul de întocmire și circulație al facturilor. Cine nu a făcut facturi „pe hârtie” nu le va face nici acum.
***
Bateria nucleară produce energie timp de 50 de ani fără a fi nevoie să se încarce
Betavolt spune că bateria sa ar putea alimenta telefoanele mobile care nu trebuie încărcate niciodată și drone care pot zbura pentru totdeauna
Un startup chinez a dezvăluit o nouă baterie despre care susține că poate genera energie electrică timp de 50 de ani, având nevoie de încărcare sau întreținere.
Betavolt, cu sediul la Beijing, a declarat că bateria sa nucleară este prima din lume care realizează miniaturizarea energiei atomice, plasând 63 de izotopi nucleari într-un modul mai mic decât o monedă.
Compania a spus că bateria de următoarea generație a intrat deja în etapa de testare pilot și va fi în cele din urmă produsă în serie pentru aplicații comerciale precum telefoane și drone.
„ Bateriile de energie atomică Betavolt pot satisface nevoile de alimentare de lungă durată în mai multe scenarii, cum ar fi aerospațiale, echipamente AI, echipamente medicale, microprocesoare, senzori avansați, drone mici și micro-roboți”, a spus firma într-un comunicat de presă.
Autoritățile americane confirmă moartea reporterului Gonzalo Lira în arest în Ucraina
„Oferim cele mai sincere condoleanțe familiei pentru pierderea lor”, a declarat Departamentul de Stat al SUA
WASHINGTON, 13 ianuarie. /TASS/. Departamentul de Stat al SUA a confirmat exactitatea datelor despre moartea reporterului Gonzalo Lira, un cetățean al Chile și al SUA, în închisoarea din Ucraina.
„Putem confirma decesul unui cetățean american în Ucraina. Oferim cele mai sincere condoleanțe familiei pentru pierderea sa”, a declarat un reprezentant al Departamentului de Stat unui corespondent TASS, ca răspuns la o solicitare de a comenta informațiile că Lira a murit. în închisoare.
„Suntem pregătiți să oferim toată asistența consulară adecvată. Din respect față de familie în această perioadă dificilă, nu avem alte comentarii”, a adăugat oficialul.
Un grup de parlamentari democrați a răspuns joi ”cu furie” deciziei președintelui Joe Biden de a lansa lovituri împotriva rebelilor houthiilor din Yemen fără a solicita mai întâi aprobarea Congresului. Atacurile au marcat primul răspuns major al armatei americane la atacurile în desfășurare ale grupului asupra navelor comerciale de la începutul războiului Israel-Hamas. Administrația Biden […]
Stimularea strategică a dezastrului, stil WEF
Așa cum se prezintă lucrurile pe frontul din Ucraina, dar și în Orientul Mijlociu, o acțiune provocatoare a protagoniștilor aflați sub presiune, o eroare de calcul sau chiar punerea în aplicare a unui plan criminal schițat în detaliu – toate au capacitatea de a declanșa Al Treilea Război Mondial.
Este incredibil cu câtă lejeritate vorbesc unii analiști, politicieni și chiar generali despre posibilitatea ca trupe NATO să intervină în Ucraina, în sprijinul regimului Zelensky. Cele mai recente știri alarmiste despre iminența unui război în Suedia ar putea fi un simplu foc de paie. Însă la fel de bine ar putea avea la bază informații solide venite pe filiera serviciilor secrete de la Stockholm.
Transportatorii şi agricultorii care au participat la discuţiile cu premierul Marcel Ciolacu au anunţat, la finalul întâlnirii, că li s-a promis că vor exista grupuri de lucru are vor analiza cele 40 de revendicări, dar protestul va continua, decizia de a rămâne în stradă fiind a fiecăruia dintre participanţi.
Implementarea sistemului e-Factura pentru facturile în sistem business-to-business merge greu, spun companiile şi consultanţii din piaţă, pentru că sistemul se blochează sau dă diferite erori.
„Ce tot plângeți zidarii? Eu am facultate și nu știu nimic. Azi am reușit să-mi fac cont în SPV (am rugat un priceput) și de aici, mă uit lung”.
Alimentele s-au scumpit cu 5,82% în decembrie, iar serviciile cu peste 11%, potrivit datelor transmise vineri de Statistică, ducând astfel rata inflației la 6,61%. „Inflația este ca pasta de dinți: odată ce iese din tub, este imposibil să o bagi înapoi; deci, este mai bine să nu apăsați prea tare pe tub”, avertiza în 1980 Karl Otto Pöhl, președintele Bundesbank. Reamintim că scăderea inflației nu înseamnă scăderea prețurilor ci doar o încetinire a vitezei cu care ele cresc.
Ani de zile am fost bombardat media și prin tot felul de căi despre statul paralel. De când a dispărut Liviu Dragnea din spațiul politic, s-a diluat și sintagma lui atât de dragă. Cât de așezată era respectiva expresie în realitate, nu e subiectul scrierii de azi ci un alt paralelism de partid și de […]
Curtea de Justiție a UE a pronunțat o nouă decizie importantă privind termenele de prescriere a unor dosare aflate în instanțele de judecată din România.
Nu în spatele fiecărui halat alb se află un înger
Deopotrivă idolatrizată și blamată, lumea medicală e plină de lucruri mărețe care ne umplu de admirație și ne aduc vindecare, dar și de corupție, nepăsare, proastă organizare, lărgind culoarul unor fapte negative, menite să îi umple de spaimă pe bolnavi, persoane adeseori lipsite de informații exacte și de cunoașterea drepturilor pe care le au în calitate de asigurat sau pur și simplu de om care are nevoie de îngrijiri medicale.
AEM și-a închis porțile, muncitorii nu au acces nici măcar în curte (video)
AEM și-a închis porțile, muncitorii nu au acces nici măcar în curte
Primăria Timișoara a reziliat contractul pentru reabilitarea Turnului de Apă din Iosefin și pregătește licitația pentru desemnarea unui nou executant al lucrărilor. Acest lucru se va întâmpla după ce va fi aprobat și bugetul local pe anul 2024. Primul executant nu a fost serios, iar lucrările au fost executate în proporție de aproximativ o treime.
Vrei să devii artist? Încep înscrierile la Școala de Arte Timișoara, la zeci de specializări!
Așezată în inima Timișoarei în fosta clădire franciscană, Școala de Arte Timișoara din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș subordonat Consiliului Județean Timiș, oferă iubitorilor de artă spațiul ideal pentru dezvoltarea abilităților artistice, precum și profesori dedicați care susțin programe de mentorat adaptate nevoilor fiecărui cursant.