La fel ca în fiecare weekend, ca în fiecare zi de vară în care oamenii mai și pleacă în concediu, la fel ca în fiecare zi de altfel, dacă eliminăm știrile cu Ucraina și subiectul zilei în România, azilele, mai rămânem cu ăia care s-au întâlnit să discute despre NATO.
Nici acolo lucrurile nu merg așa cum ar dori cei care pretind că conduc această planetă, cei care vor să intre mai au de așteptat, la alții li se admite intrarea dar cel puțin o parte din ei nu mai vor. Poate nu au vrut niciodată. Că și la NATO ăsta e ca la MLM-uri, mulți câștigă foarte puțin sau deloc, sau pierd, iar ăia de la vârf câștigă mult.
O altă știre ne arată cum va fi lumea de mâine. O lume în care oamenii vor mai și repara câte ceva, vor refolosi lucruri care acum le aruncă, adică o lume mai puțin risipitoare.
Este și normal să fie așa. În condițiile în care tot mai multe locuri de muncă din fabrici sunt preluate de roboți, și e mai bine așa, pentru că adevărul este că un robot muncește mult mai eficient și mai precis decât un om, iar pe de altă parte eu consider că a sta la bandă și a executa timp de 8 ore/zi, 20 de zile/lună, este ceva umilitor pentru un om.
Pe de altă parte și cei care făceau muncă “intelectuală”, contabilii care vor ca pe factură să scrie “circulă fără ștampilă”, funcționarii din diferitele instituții care nici măcar nu înțeleg ce trebuie să facă dar în relația cu contribuabilii își dau aere de mari cunoscători ai legislației sugerând că ei știu lucruri la care noi nu avem acces, ăia de la “call centere” și mulți alții, își vor pierde și ei locurile de muncă.
“Și atunci oamenii unde vor munci?”, mă întreba un prieten. Răspunsul este că oamenii vor face lucruri pe care roboții și ChatGPT nu le vor putea face niciodată, vor repara instalațiile sanitare, vor înlocui prize și înterupătoare, vor repara pantofi și haine care merită reparate, vor repara computere și televizoare și telefoane, că e cam strigător la cer să îți arunci telefonul, care e de fapt un computer mult mai puternic decât aveau ăia când au mers pe lună, într-un coș de gunoi special amenajat, vor bate cuie pe șantier. Sunt nenumărate lucruri care nu pot fi făcute decât de oameni.
România îmbătrânește pe zi ce trece.
De fapt toată planeta îmbătânește pe zi ce trece.
Să nu credeți că asta e neapărat ceva rău.
Nu suntem mai fericiți dacă puiem și ne înmulțim ca niște șobolani.
Și asta o putem constata dacă ne uităm puțin în trecut, chiar și aici la noi: locurile în care se nășteau maximum doi copii/familie, erau mult mai dezvoltate decât acele locuri unde ăia făceau copii cu nemiluita ca să aibă cine să muncească și să-i țină la bătrânețe.
Dar pentru ca lucrurile astea să funcționeze este nevoie de măsuri adecvate. De exemplu să nu vinzi Hidroelectrica, ci să o lași să producă pentru ca din banii ăia să se plătească pensii, să nu risipești banii pe prostii, pe arme de exemplu, ci să-i investești în ceva care va produce alți bani, să investești în locuințe care vor fi închiriate tinerilor la un preț suportabil, chiar dacă profitul din această investiție va veni abia după 20-30 de ani (dar va veni și va fi chiar mai sigur decât cel din multe alte activități).
Din păcare în România s-a procedat exact invers și dacă nu va veni cineva să repare lucrurile, am pus-o cu toții.
***
Șeful NATO spune că nu există un calendar clar pentru aderarea Ucrainei, dezamăgindu-l pe Zelensky
În mod evident frustrat, președintele ucrainean a lansat o luptă furioasă împotriva NATO a Ucrainei după ce a anunțat că nu are un calendar definit pentru candidatura Kievului.
Suedia divizată după ce este eliberată calea pentru aderarea la NATO
Retragerea dreptului de veto al Turciei ridică critici la adresa concesiunilor făcute Ankarei de către Stockholm pentru a li se permite să adere la Alianță.
Administrația Biden se opune promoțiilor militare bazate pe merit, fără cote de rasă
Administrația Biden s-a opus unei prevederi a Camerei din Legea privind autorizarea apărării naționale din 2024, care ar forța armata să bazeze promovările pe cel mai bun candidat.
O împușcătură în parcul local din New York a lăsat 4 răniți, inclusiv frați de 3 ani și 6 ani
Patru oameni, inclusiv frați de 3 și 6 ani, au fost răniți de un bărbat înarmat pe un scuter care a împușcat marți seară în afara unui parc din Bronx , New York , a confirmat poliția pentru Fox News Digital.
Impușcătura a avut loc lângă St. James Park pe E. 193rd Street din Fordham, New York, la aproximativ 5:40 pm.
Poliția spune că la doi bărbați cu un scuter ilegal purtând negru au condus până la parcul local aglomerat. Suspectul din spatele scuterului a coborât și a deschis a tras în mulțime.
Franța va plăti bonus pentru pantofi, reparații de haine pentru a reduce deșeurile
PARIS, Franța – Din octombrie, Franța va plăti un bonus pentru a-i încuraja pe oameni să-și repare hainele și încălțămintea, în loc să le arunce, a spus guvernul. Mișcarea vizează reducerea celor 700.000 de tone metrice de haine aruncate de francezi în fiecare an, dintre care două treimi ajung la gropile de gunoi. „Din octombrie, consumatorii vor putea fi sprijiniți în repararea hainelor și încălțămintei”, a declarat marți secretarul de stat pentru ecologie, Berangere Couillard, în timpul unei vizite la sediul Parisului La Caserne, un centru de modă responsabilă. Ea a invitat „toți atelierele de cusut și cizmarii să se alăture sistemului”
Startup-ul chinez LandSpace – prima lansare a unei rachete cu metan
În a doua încercare, racheta ZQ-2 a fost lansată cu succes de la Centrul de Lansare a Sateliților Jiuquan.
Să ne rugăm pentru înfrângerea lui Djokovici…
Bine, „talibanii“ vaccinării și iubitorii restricțiilor pandemice ar schimba titlul acestui text și, dacă ar putea, ar scrie: Să ne rugăm pentru moartea lui Djokovici.
Să nu vă mirați! Astfel de specimene există și, în continuare, trăiesc bine-mersi printre noi. Pandemia doar i-a demascat. Paradoxal, când măștile au fost obligatorii. Sunt oamenii ăia care distribuiau, cu mare bucurie, știrile cu moartea unor nevaccinați, răpuși de SARS-CoV-2. Desigur, astfel de postări nu mai adună acum like-uri și inimioare, dar nu înseamnă că ele n-au existat sau că ar trebui, pur și simplu, să ștergem amintirea lor cu buretele. Din contră!
Dar să revenim la Djokovici. Reclama de la televizor ne spune, zilnic, obsesiv: „Pentru o viață sănătoasă, consumați, zilnic, minim doi litri de lichide“.
Textul reclamei trebuie reformulat pentru a fi adaptat la dezastrul sanitar care se prefigurează la Wimbledon. Așadar: „Pentru sănătatea publică și binele comun e nevoie de o înfrângere a lui Djokovici, la Londra, rapid, neapărat într-unul din următoarele două meciuri“.
Pentru că ce face sârbul cu racheta lui e mult prea dureros. Nu pentru noi, iubitorii de sport, admiratori de geniu sportiv, ci pentru cei care au adunat o cantitate atât de mare de venin împotriva lui, încât riscă să plesnească! Și e de înțeles. Adică, ai savurat excluderea sârbului de la turnee, ai jubilat, ai fost în extaz, când vaccinatul Nadal a câștigat de unde nevaccinatul Djokovici a fost expulzat, ca un infractor. Iar acum vine acest „pericol pentru sănătatea publică“, cum a fost catalogat Nole, și ia trofeele de Grand Slam ca acadele de la gura copiilor.
„Na mai rămas nimic de furat!“, spunea, cu un pesimism șmecheresc, fostul premier Radu Vasile. Și o spunea acum mai bine de două decenii. Sa dovedit că nu avea dreptate nici măcar în mică măsură. De atunci și până azi sa furat, se mai fură și se va mai fura din România în draci.
Uneori, furtului i se da o aparență legală. Dar, indiferent de formă și de aparență, un furt este o furt atâta vreme cât se schimbă proprietarul unui bun fără acordul educat, dat cu deplin discernământ, al proprietarului anterior.
Peste 29.000 de firme au fost radiate în primele cinci luni din 2023
29.030 de firme au fost radiate la nivel naţional în primele cinci luni din 2023, cu 2,04% mai puţine comparative cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).
România, din ce în ce mai bătrână. Problemele demografice grave pun în pericol stabilitatea țării
Problemele demografice grave pe care le are România amenință stabilitatea țării. În următoarele decenii, numărul pensionarilor va crește puternic, cheltuielile cu sănătatea, pensiile și asistența socială vor ajunge nesustenabile, în timp ce economie, în cel mai bun caz, va încetini, spun experții.
Dupa ce, in zona Lupeni -Uricani, pe cer a fost observata o lumina puternica, cu flacara si zgomot care sa deplasat in mare viteza catre sud, la mica distanta peste creasta masivului Valcan , salvamontistii aflati in tura operativa in bazele Salvamont Hunedoara si Salvamont. Gorj au întrat în alerta, prima presupunere fiind un avion cu probleme.
Tovarășul Tudor, marele Vornic al Securității
Tudor Vornicu a făcut de toate la viața lui: liceu, facultate, atletism, rugby, tir, televiziune, jurnalism și poliție politică. Talentul lui de anchetator sa afirmat atît la televizor, cît și la Securitate, iar pregătirea dintr-un domeniu și-a arătat foloasele în celălalt. Ziaristul a avut mari realizări în camerele de tortură în timp ce căpitanul a strălucit în studiourile TV.
Concert aniversar Rezident Ex la Timișoara
Vineri, 14 iulie, În Spatele Casei Tineretului din Timișoara, grupul REZIDENT EX așteaptă publicul la un concert extraordinar.
Membrii trupei – foști componenți ai unor grupuri de renume din țară și străinătate, cum ar fi Cargo, Metalium, Promusica, Helloween, Ian Gillian Band ș.a –
Christian Podratzky (bas), Tavi Iepan (chitară), Ovidiu Ioncu „Kempes” (voce), Matthias Lange (chitară) și Mark Cross (tobe), aniversează 10 ani de la lansarea primului lor album „Alpha”.
Un centru pentru persoane adulte fără adăpost care funcţionează în Timişoara a fost închis în urma controalelor demarate, luni, la nivelul judeţului, prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, spunând că au fost depistate „condiţii insalubre peste tot”. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, spune că „eo decizie birocratică de o cruzime rară, care nu are nicio legatură cu interesul și demnitatea oamenilor”.